marți, 26 ianuarie 2010

Pula in arta 1 (File de poveste. Ea)


A fost odata o fata delicata si romantica, care visa de mica sa-si ofere puritatea unui print, si sa se marite, ca sa traisca ca o regina. A visat pana la 13 ani cand i-au crescut tatele, iar baietii au inceput sa se impiedice pe langa curul ei. Cativa i-au pus o garoafa in banca. Altii au vrut doar sa i-o puna. Unul i-a scris un bilet cu rima si miros de Clerasil. S-a imbracat ca o printesa (fusta care incepe la o palma de buric si se termina la un centimetru de lindic), s-a aranjat la cel mai bun hairstilist (i-a facut pretena ei neshte suvitze cu detartrant) si a iesit in parc (de ce naiba s-o numi parcul “la 9 luni”?)!
A fost sedusa (dusa in cap), pangarita (fututa cu japca), dezvirginata violent (largita cu sticla de bere, dupa dubla penetrare) si abandonata (urmatorilor care asteptau la posta).
S-a maritat cu un militar (greiere tablagiu), a carui rol in societate este cel al pestilor sanitari intr-un acvariu (ciugule graunta din cacatul pestilor frumosi). A crescut (acum blocheaza culuarul in tren si cumpara 2 locuri in avion), lucru absolut logic avand in vedere ca femeia este un animal care se hraneste cu zilele barbatului. Ajunsa la casa ei (cumparata de el) decorata frumos (carpeta cu pauni si mileuri macrame), femeia noastra s-a plafonat intr-o imaginara fericire, mai placuta decat realitatea. S-a refugiat in vis, telenovele si mancare (rece).
Intrebata ce vede in tabloul de mai sus a deveni rigida. Sa spuna ca vede o gramada de puli?! O da, puloaie mari, divers colorate. Toate belite, cu marginile capatanilor puternic rasfrante, ca niste manatarci, sau ca niste pesti agonizand in axfisie cu urechile rabatate. Inchide ochii si viseaza. Viseaza puli. Multe, cu geometria adecvata pentru a intra si a nu mai iesi niciodata. Evolutia femeii de la garoafa la scroafa trece prin minim o pula. Fara sa poata accepta ca idealul nu exista, femeia isi refuza cat poate de des sotul (proasta pula a fost la curu' masii). Prefera sa tanjeasca dupa pula si de aceea va fi obsedata de ea intreaga viata. Intrebata inca odata ce reprezinta tabloul, femeia zambeste cu ruj pe dinti si declara ca vede...Veioze, o gramada de veioze care fac viata luminoasa!
Capat de cursa: garoafa, scroafa, curva casnica! Electrocasnica?!

4 comentarii:

  1. tot e bine ca vede veioze care sa lumineze salasul conjugal si nu extraterestri de pe diverse planete, sositi s-o salveze din banalitatea ei de viata fara satisfactii si fara orizonturi, in care se roteste-ntr-una ca-ntr-un carusel din cel mai "de la tara" balci, cu miros de bere, mititei, chistoace de tigari uitate peste tot, indopate prin toate spatiile ramase libere ca si bilutele scoase din nas cu degetul cel mic care, daca ea e un specimen mai norocos, nu are unghie crescuta maaare, mai mare decat "pulile" din tabloul cu pricina...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar axioma asta e teribila: "Evolutia femeii de la garoafa la scroafa trece prin minim o pula.!" Te iubesc pentru ea, Radu, te iert pentru umbrele de misoginism din text, la urma urmei ii dau savoare si au rostul lor, de a incerca sa trezeasca...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dan,
    babaete...nu e jeniala mazgalitura mea ci picturile tizului mah, ca ele m-au inspirat la rele!

    @finamar,
    daca ai sti ce unghii avea instalatorul care mi-a stricat mie bazinul de la baie...Numai cu pamantul de sub ele se putea numi latifundiar. Si apropo de chestii lipicioase,scoase din unele orificii si intro-bagate in altele, am reparat bazinul cu guma de mestecat.

    Sa stii ca nu la femeie in jenere ma refeream, cila Masha Garoafa...iar porcul era ala din povestea lu' Creanga, dotat cu avere mare si piele culisanta.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE