vineri, 8 ianuarie 2010

Un caine contra sistemului


Esti nemultumit. Iti vine sa te rascoli. Fierbi, clocotesti gata sa renegi sau sa distrugi ceva. Sa schimbi orice.
Oricate legi crezi ca ai contestat, insusi faptul ca le-ai infruntat le recunoaste existenta. Mereu ti-ai spus ca asta-i ultima tigara, ultimul pahar, ultima nara de cocaina. De cate ori ai simtit ca desi ti-a placut ceva, lucrul ala era interzis, reprobabil si deci pasibil de pedeapsa? Ti-ai promis fals ca vei oferi compensatii, ca vei plati alta data, falsa amanare la nesfarsit a momentul in care te vei judeca singur. Esti captivul notiunii de pacat. La fiecare mica fapta buna te-ai gandit ca-i dai mita lui Dumnezeu. Este greu sa recunosti ca procesul a inceput, ca procurorii administreaza probe, si juratii te vad deja condamnat. Faptul ca nu simti gratiile, insemna ca celula este mai larga decat poate mintea ta sa o cuprinda.
Ca un caine in lant, alergand de-a lungul unei sarme, dai ocol curtii, crezandu-te liber. Abia cand atras de poarta uitata deschisa, te repezi catre cei care latra dincolo de uluci, vine revolta. De abia astazi vezi cu siguranta ca dincolo mai este ceva. Trebuie sa iesi, sa fugi. Si fugi.
Alergi furios. Exact in dreptul portii, navala ti se opreste, picioarele iti depasesc botul si lantul te sugruma, aproape smulgandu-ti capul. Te prabusesti in noroi, cu ochii scosi din orbite, cu limba tumefiata, astupandu-ti gatlejul. Lupti pana cand rupi zalele, sarma, sau reusesti sa-ti scoti capul jupuindu-ti pielea. Dincolo de gardul ala, este o curte mai larga; dincolo de ea strada, satul sau orasul.
Alergi liber. Fugi cu urechile in vant, cu coada mentinandu-ti echilibrul miscarilor pana in varful muntelui sau in mijlocul nesfarsitului camp.Te opresti cu freamat in nari, ca sa iti urli libertatea. Atat.
Indiferent cat de mult va dura, pana la urma vei muri. Vei muri de foame pentru ca nu ti-ai jucat rolul. Sfidand sistemul, iti negi dreptul la existenta, anulezi farfuria cu mancare si bolul zilnic cu apa care-ti era dat ca sa pazesti ograda.
Nu iubi cainii vagabonzi. In sistemele sanatoase, sunt eutanasiati. In sistemele bolnave vagabonzii sunt torturati, iar in lipsa lui, cainii sunt mancati.

2 comentarii:

  1. Mohammed aici. Sa vina muntele la mine! Eu nu sunt legat si nici nu vreau sa fug. Voi restul sunteti cu totii legati si vreti sa fugiti catre mine. Eu trzesc fiara latenta dinvoi si va fac sa rupeti lanturile. FUGITI! Rupeti lanturile si veniti spre mine... sa primiti un bocanc marimea 44 in coaste...

    RăspundețiȘtergere
  2. anonimule, asta seamana a indemn la revolta. N-am citit Coranul dar pun pariu ca are si ala un ~Dati cezarului ce este al ce cezarului~
    In rest, as vrea sa primesc o pereche de bocanci 40, pe coasta...de azur!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE