miercuri, 30 aprilie 2014

Gura adevărului păcătos grăiește


Gura păcătosului, adevăr grăiște spune un proverb și iată cum se adeverește:
Așa cum admite singur și neobligat Pr. Victor în preacuviosul său Blogger profil, preoția este o meserie iar religia o industrie. Producția acestei industrii este o masă amorfă de proști din care răsar anumite perle de prostie covârșitoare.

Cei mai penibili sunt proștii cu continuă îndrumare bisericească, cum ar fi de exemplu țârcovnicul cu care împart (a se citi că el se bagă în seama) câte o bere la bodegă și care aseară îmi explica cum trimitem noi românii și americanii oști să-i potolim pe anticriștii ucrainieni. Deci cum? Poate pe ruși nene, am încercat eu să-l corectez timid.

"Nu pe ruși bre, că a zis părintele la predică că rușii ie ca noi, pravoslavnici ortodocși credincioși."

Atât! E clar prieteni acum că în România iese exact cine trebuie la vot?

Același nene îmi spunea cu o săptămână în urmă că din ordinul prea-fermecatului Teoctist, a donat izmene la ăia inundați din Teleorman. Le-a donat murdare, pentru că, citez: „las că le spală ei, că acum au apă...destulă, hă hă hă!”

Iartă-mă Sfinte Bacterie că mă iau de comentatorul tău, dar când văd ce daune produce meseria lui, tind să uit că există o mica posibilitate să fie într adevăr o persoană în spatele ei.

Și apropo părințelu, vezi că Sven Hassel nu este o carte, nici Topârceanu, nici Gogol. Ăștia sunt autori. Autori reali de ficțiune, nu autori imaginari ca aia care se zice că ar fi scris colecția de povestiri fantastice numita Biblia.

Și încă ceva, autorii ăia au scris fiecare mai mult de o carte într-o viață, adică în maxim 70 de ani. Deci sunt net mai buni decât grămada ta de scribi cărora cu toată inspirația “divina” le-a trebuit mai mult de 2000 de ani ca să scrie o carte,  în continuare plină de vicii de scenariu și slab coezivă.

imagine: atei agnostici români

19 comentarii:

  1. Teoctist e răposat demult săracu'! Acum manager privat al BOR este Daniel. Din fericire este preafericit! Din nefericire pentru noi a adus sacrul la nivel de bisnitareala. Din nefericire pentru noi, distruge idei frumoase prin rapacitate și grandomanie. Dar turma... turma.... Turma.... Turma e colosala! Eram la un parastas și m-am împiedicat la propriu în biserica de o Pioasa de Slujba ce era tăvălită printre picioarele noastre intr-o magie cosmica plina de gâfâieli si șoapte neinteligibiel! Sa calc pe gatul vacii triste nu alta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Devenisi PR-ist pentru bisericosi ? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Piar io? N-am talent. Trebuie sa fii popa ca sa indrugi asa laude si minciuni.

      Ștergere
  3. Hai că p-ăsta l-am citit pă tot. Dar n-am nimic a zice. Pe mine subiectul religiei nu mă prea afectează că la mine-n familie nu-i mai nimeni religios prin urmare nu am de-a face cu predici de la neamuri ori mai știu eu ce. Iar altfel...știi că io nu mă uit la ce-i prin jurul meu așa că dacă nu-i la mine-n ogradă îs mai măgăriță.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica nu-ti pasa ca lumea ar putea fi un loc cu adevarat mai bun? Vai Oamo, de asta s-a gaurit stratul de O3!

      Ștergere
  4. te-ai gasit sa te iei de industie taman acum cand, sub conducerea bla-bla, s-a gasit unu' s-o eficientizeze si local. ar trebui sa zici merci ca totusi e in pas cu vremurile (agentie de turism, centru media etc.) si n-a preluat modelul vestic de acum cateva sute de ani, precum celelate industrii locale

    RăspundețiȘtergere
  5. una singura merge si nici asa nu-i bine

    RăspundețiȘtergere
  6. Muzica preferată PSALTICA Disco `90, Latino, Populara, Reggae, Tudor Gheorghe, Farimita Lambru, Queen, Compact, Ace of Base


    Bun.


    off:primisi ma carti?

    RăspundețiȘtergere
  7. eu sunt ateu 6 zile din saptamana.
    intr-a 7-a ascult slujba stereo ca stau intre 2 biserici.
    A treia e in constructie langa supermarket.promit sa-mi pun termopane.

    RăspundețiȘtergere
  8. ar fi mișto să priceapă toată lumea că e meserie/industrie. dar ccum, când sunt unii care încă se bat cu pumnul în piept că noe a numărat și-a ales și-a salvat câte 2 exemplare din fiecare specie? și că intervențiile medicale nu-s pe placul domnului?

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE