vineri, 11 aprilie 2014

Pilaf din cyporc

Tentația mare ar fi să zic că asta e o postare omagială pentru mașina de săpat chiloți cu prelungitor a lui Pilat din Port. Nu e.

Asta e o postare despre mâncare. Eu mănânc aproape zilnic "La păsărici", știți voi povestea brandului, de aici. No, ieri "Păsăricile" mi s-au cufurit în meniu, deși n-am comandat nimic cu pasăre.

Felul unu o fo ca de obicei o ciorbă de verișoare, dar ciudată rău la gust. M-am uitat mai atent la zeamă și n-am văzut nimic suspect. M-am chiorât la o perișoară după ce am disecat-o cu grijă, tot nimic defect. Mă rog, cu ajutorul a patru ardei iuți (azi dimineață pe budă aproape am avortat) am gătat ciorba.

Și când să vină felul doi a zis chelnerița stop joc, nu mai avem felu doi pe care l-ați comandat, recte pomana porcului. Rahat. Mă scuzați don-șoara, dar ce mai aveți de mâncat. Păi mai avem un pilaf. Simplu.
Orez gol, gol pe bune?! Tu vrei să mă vezi oblic la ochi? Nu mai ai tu ai o bucată de cărnița ceva afumătură, rinichi, ficați, beregăți, ceva de la pomenile anterior porcine?! Te rog!

Naiba m-a pus să insist! Când mi-a pus aia farfuria în față m-am gândit bine de tot ce trebe să fac și în ce ordine. Să fac poze, să-i arunc farfuria în cap, să mă scol și să plec neplătit? Nee, masochismul a învins rapid. La urma urmei eu m-am milogit pentru mâncarea aia, nu?

Deci dragilor, acel praf-pilaf trebuie să fi fost făcut din ceva cyborg, jumătate robot, jumătate suină. Numai astfel se explică de ce din aceiași farfurie am extras următoarele obiecte: folie de aluminiu, o sârmă, o ață sau nu-ș ce fir de poliester, și o bucată de șoricio-gumă, hârtie? Firele de carne au fost așa aderente la aceste corpuri străine încât le-am scos din gură și le-am înșirat pe marginea farfuriei.

Tocmai cântăream telefonul în mâna când am aruncat o privire la masa alăturată. De acolo un tir-ist de doi pe doi metri se uita la mine cu o moacă atât de expresivă încât i-am citit mesajul din ochi: “Amice dacă faci poze cu ce ai scos din gură mă trântesc peste tine!”

Am băgat deci ușurel telefonul la loc și m-am cărat de acolo cu speranța că o să supraviețuiesc suficient timp ca să vă scriu.

Am reușit, sunt viu!

20 de comentarii:

 1. deocamdata esti viu.
  propun sa facem o conventie. si anume, sa dai un semn de viata zilnic.
  cel putin pana dispare efectul "cyporcului" asta insemnand cca o saptamana.
  astfel, te stiu sanatos si intreg :p
  blue

  RăspundețiȘtergere
 2. Răspunsuri
  1. ba da, este, dar pentru azi.
   dupa cum spuneam, este posibil ca efectul sa apara chiar si in urmatoarea saptamana
   blue

   Ștergere
  2. Bine, o să scriu un post pe zi, dar în weekend mă poți considera leșinat.

   Ștergere
  3. ok
   it's a deal
   blue

   Ștergere
 3. Mdeci io am băgat niscai mecpui de la mecdonalds, cartofi prajiti portie de neam prost, cola mare, o inghetata cat 3 ciucalati si tot nu mi-am spalat gustul de taitel urias cu varză stătută. Aceste fiind spuse, de aia nu prea mănânc io carne aci, mai ales făcută cât mai mică: își luase odată o colegă niscai chiftele așa, am zis să gust că na, să încerc treburi, după prima înghițitură mi-am imaginat tot felul de mâini nespălate și muci p-acolo și am lăsat dracului chifteaua. Iar eu chiar nu-s scârboasă la mâncare, dar aci mi-i scârbă în proporție de legea lui Pareto: 20% din mâncăruri îmi provoacă 80% din scârbă.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Interesant, cred că ești prima Oamă care a aplicat Pareto la chiftea! :))
   Dar da, chiftele pot avea par si ardeii umpluți floci, pentru că bucatar ciung!

   Ștergere
 4. si deci de ce n-ai luat pomana lu porcu?

  RăspundețiȘtergere
 5. dupa asa pilaf extradotat merge replica personajului joker din full metal jacket: "sunt intr-o lume de rahat, dar sunt viu si nu mi-e teama"...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da dar mie mi-a fost teama. Ala cuTIR-ul semana cu Terminator2/2. :))

   Ștergere
 6. Cine stie Radule , poate ai mancat un grumaz de parlamentar iesit la pensie...

  RăspundețiȘtergere
 7. Bine ca n-ai făcut poze ca nu e bine sa te joci cu răbdarea TIR-istilor :)

  RăspundețiȘtergere
 8. in care te laudai degeaba ca poti sa te omori si singur!

  RăspundețiȘtergere
 9. Sărma aia era belciugul de la rât. :P Iar folia era ceva din invelisul sarmei, deci ala ii pusese porcului un belciug din cablu de la RDS. :))

  RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE