duminică, 23 februarie 2014

Micul nimic si marele ger


Afară era întuneric și ger. În ambele taxiuri era atât de frig încât membrele păreau că mi se distanțează de trup ca într-o rapidă expansiune universală. În scurt timp mi s-au părut atât de îndepărtate încât mi s-a făcut dor de ele, dor de mine. Resemnat, m-am împrăștiat în frig, uimit că nu m-a durut. Era rece atunci, e rece și acum. Sunt micul nimic în marele ger. Mi-e umbră.

M-am pierdut, și am senzația că asta s-a întâmplat demult. Oare cum s-a întâmplat? Oare când a devenit viața mea o pauză între taxiuri, o colecție de stații, săli de așteptare și restaurante de gară categoria trei? Și ei, toți cei care acum mă ignoră atât în persoană cât și în lipsă, cum au reușit să mă găsească? Mi-e ciudă.

Nimeni nu mă vede cu adevărat, nimeni nu mă atinge. Câteodată mă simt atât de singur, că aș vrea să fiu un telefon android. Atunci aș fi privit, mângâiat, iubit. Acum nu mă ține nimeni, nu simt nimic. Din lipsa atingerii umane în curând o să ajung o prezență ștearsă, înfrigurată, ca un cerșetor lângă un calorifer rece, iar privirile oarbe ale celorlalți or să treacă peste mine ca peste un detaliu ce face parte integrată din decor. Mi-e frică.

Mă sperie că nu mă mai sperie singurătatea. Mă sperie posibilitatea de a deveni o non-prezență, un efect detectabil mult prea târziu față de producerea evenimentului cauzator. Este ca și cum întreaga mea existență ar fi un buchet de flori pe care ceilalți îl observă abia când calcă peste frunzele și petale uscate împrăștiate pe covor. Asta și mirosul putred de apă stătută în vază ar forma unica dovadă că am fost viu. Mi-e târziu.

Cred că prin recunoașterea faptului că sunt veșnic tardiv mi-am terminat antrenamentul pentru moarte. Acum sunt pregătit să înțeleg o latură interesantă a suicidului, aceea că unii își curmă viața nu pentru că au pierdut totul, ci pentru că nu au avut niciodată nimic. Oamenii se sinucid pentru că nu mai întrevăd în viață nici un câștig, pentru că se simt prinși într-un joc numit existență în care realizează că nu au cerut să intre, dar pentru care sunt obligați să plătească miza multiplicată la infinit. Așa ajung la concluzia că pot da "exit" acum sau mai târziu. Mi-e egal

28 de comentarii:

  1. Crezi ca daca ar fi vorba de atins, mângâiere, iubire, s-ar fi calmat dorinta de ”exit” ?
    E usor sa fii singur cind nu esti singur ,adica printre oameni, lucrurile-s un pic mai complicate cind esti chiar singur.In acest punct culminant , nu al sihastriei ci al indiferentei totale fata de imprejurimi , preludeaza suicidul.
    p.s : Parca ma citesc pe mine in fiecare zi de luni !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uneori am impresia ca la tine pe blog scriu mai multe persoane, fiecare cu un stil propriu. Sau poate ca ai personalitate multipla. Sau depinde de cat ai baut inainte. Probabil asta e explicatia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ultima are ce-a mai mare sansa sa fie aproape de adevar, dar nici restul nu sunt ipoteze de abandonat.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Transparenti mai mult. Si zau ca nu inteleg de ce te bucuri ca suntem mai multi, cand murim singuri?!

      Ștergere
  4. Unora le iese, pur si simplu, asta cu scrisu'... Altora nu. Nu le ramane decat sa admita ca li se aplica intocmai. Si-ti vine asa, sa ranjesti tembel cum spune Ana mai sus, ca nu te mai simti asa de-al dracu' de singur in inima ta. Adica eu. Adica noi, astia care te citim si te suspectam de personalitati multilple. Tie doar iti iese. Dureros de bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri. Azi e un pic mai bine, ca poate am sanse sa cad cu avionul si nu mai auziti de mine.

      Ștergere
  5. altadata, cuvintele tale de-aici imi desenau un zambet pe fata, acum insa mi-au chemat o lacrima in coltul ochiului...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca mi-ai iertat lipsa de atentie, stii tu, comentariile din spam....

      Ștergere
    2. si nu mai spune prostii ca ma ingrijorezi. pe bune!

      Ștergere
    3. Ce prostii? Spamul e cel mai serios loc din spatial virtual. El este chivalentul purgatoriului catolic! :P

      Ștergere
    4. da-l incolo de spam, ziceam de avioane, exit-uri...
      citeam mai demult blogul unui tinerel. scria binisor, dar nu de asta il citeam, ci pentru ca era un ciudat si-mi placea sa-mi imaginez ce om se ascunde in spatele vorbelor. si tot asa, deprimare deprimare deprimare, pesimism la greu si buf, zice ca se gandeste la exit. cu lux de amanunte. niste destainuiri mai rascolitoare ca acelea n-am mai vazut. mai, am verificat vreun an dupa aceea, blogul a disparut. omul...nu stiu ce s-a intamplat, dar n-am mai vrut sa imi imaginez....si m-am intristat rau. nu mi-o lua in nume de rau ca ti-am spus.

      hai sa radem, uite, si-acum pagina ta iar imi cere profilul. daca iar nu-i place de mine sau ce-i dau, ne vedem cand ne gasim in spaaaam...
      dezactiveaza chestia asta! pliz.

      Ștergere
    5. Nu pot dezactiva protectia, ca ma invadeaza reclamele la Viagra, mariri de puli, largiri de vulve, rayban, et.. Pe cuvant, am mai trestat asta si am sters doua zile la spamuri venite intr-o singura zi. Dar o sa ma uit din cand in cand ce a ajuns acolo. Ti pup.

      Ștergere
  6. Radu nu are personalitate multipla, pur si simplu asta-i el. Ii este "umbra".
    Radu uraste android-ul, de ce ar vrea sa fie atins si mangaiat asa cum este mangaiat un android ? Ii este "ciuda"
    Radu o sa faca o gluma pe seama a ceea ce a scris. Ii este "frica"
    Radu NU este siropos !! Ii este "tarziu"
    Radu stie ca scrie misto cateodata. Sau nu? Si daca nu stie, ii este "egal" !
    Radu nu este nici mic, nici nimic, altfel nu ar mai putea sa-i fie umbra,nici ciuda nici frica nici tarziu si nici egal.
    Poate ger a fost, dar gerul trece......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Propui sa astept vara pentru exit? :D

      Ștergere
    2. Foarte dragutza flacara rosie! Imi pare bine ca am pe cineva care ma intelege si cand ma dau criptat. :)

      Ștergere
  7. De ce esti tu attention whore?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru ca "imi iese atat de bine" ?!

      Ștergere
    2. Cersesti atentie, prietene. WOW. Crezi ca teatrul asta iti aduce femeile pe care nu esti capabil sa le "agati" in viata reala? :)) Ce lame!

      Ștergere
    3. Ei bine, cel putin stiu cum sa o fac. Si dupa cat te oftici, se pare ca da rezultate mai bune decat sa te prefaci ca nu-ti pasa.

      Ștergere
    4. Am zis eu ca nu-mi pasa? :)) Micul meu prieten agramat, sa-ti explic. Eu niciodata, dar niciodata nu pozez. Tu o faci. Eu niciodata, dar absolut niciodata, nu ma dau ceea ce nu sunt. Tu o faci. Si eu recunosc ca sunt un troll ordinar atunci cand aleg sa comentez la cate-un complexat de-asta. Si imi place cand intalnesc asemenea personaje. Tu, papilom, oama, iluzia... personaje de poveste. toti, de exemplu, sunteti viteji nevoie mare pe blogurile voastre penibile, iar in viata reala bag mana-n foc ca sunteti fix ZE-RO! Tu un hipstaras cu burtica, incapabil sa aiba o relatie cu o femeie, papilomul e arivistul clasic, care se da citit, dar e mai degraba o coana chirita cu juma' de pula, si aia flasca, iar oama si cu iluzia cred ca daca o ard la modul "vorbesc fara perdea despre sex, muie si alte futaiuri pe care mi le iau" sunt mai interesante. Doamnele mele, nu sunteti decat niste frustrate emotional. Get a life, get a blowjob, luati-va unul sa va futa-n nestire, dar tineti-l acolo, langa voi, daca sunteti femei. pana una-alta, va numiti doar pizde. Haidi pa, ca deja mi-am pierdut prea mult timp cu de-astia ca voi

      Ștergere
    5. Si un mic peseu: se spune ULTIMELE COMENTARII, nu ULTIMILE... got it? mai adauga o bere la navetele pe care ai sa mi le dai ca te-nvat sa scrii, poetule neinteles!

      Ștergere

    6. M-ai cam prins descheiat la gramatica
      Si te aprob si la treaba cu burtica
      Despre faza cu frustrarea insa doamne sa ne ierti,
      Bag de seama ca problema e la tine intre coperti.

      PS. multumesc ca trolezi!

      Ștergere
    7. coperti, coperte... poteoto, potato (ca sa intelegi)
      bafto delo

      Ștergere
  8. Melancolia biciuitorului de cuvinte!
    Minunat,un alt Radu,mai putin incisiv si mai reflexiv. Multumesc prietene pentru mucegaiul asta mic,dar atat de ales!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE