joi, 12 decembrie 2013

Profesor de țevi

Unui profesor de matematică i s-a stricat chiuveta. Ne mai având încotro, a chemat instalatorul. Meșterul a oprit apa, a de-filetat/înfiletat piulițele robinetului, le-a etanșat cu banda de teflon și a declarat reparația drept gata. Vă costă atâtea sute de lei, a zis el.

-Vai de mine asta înseamnă un sfert din salariul meu, s-a indignat profesorul. Cu greu a scos ultimii bani din portofel și a plătit instalatorului lucrarea.

Ăluia i s-a făcut milă de profesor.

– Dom
profesor, vă înțeleg mai mult decât credeți, așa să știți. Un instalator câștigă de trei ori mai mult decât dumneavoastră. De ce nu veniți la noi la firmă să vă angajați instalator? Să nu uit, când depuneți CV-ul, să nu declarați mai mult de opt clase. Patronilor nu le plac intelectualii.
Profesorul i-a urmat sfatul și a ajuns instalator, moment din care viața lui a devenit mult mai ușoară și mai bine remunerată. Tot ce trebuia să facă era să strângă un șurub, sa schimbe robineți cu totul și rareori să taie cate o țeavă.
Compania de instalații a crescut iar conducerea ei a hotărât că angajații să aibă liceul așa că a trimis toți instalatorii la seral să-și continue studiile. Profesorul a fost obligat să meargă și el.
Primul curs a fost taman cel de matematică. Vrând să vadă nivelul de cunoaștere al studenților, cel de la catedră a întrebat de formula ariei cercului. Cum nimeni nu vroia răspundă, a fost scos la tablă taman dom' Prof-instalator.
Ajungând la tablă, acesta și-a dat seama cu oroare că a uitat formula, așa că a început să o deducă. A umplut tabla cu integrale, diferențiale, sisteme de ecuații, etc. La sfârșit, rezultatul obținut era:
 „- πR2
Cum minus!? S-a uitat la profesor, dar acesta picotea la catedra. Nemulțumit de acel minus, a reluat toate calculele, dar tot același rezultat a obținut. A mai repetat calculele o dată și încă o dată, cu acelaș rezultat. Transpirat și obosit s-a uitat puțin spre clasă, moment în care a observat că toți instalatorii din bănci îi șopteau:
- Schimbă limitele de integrare! Schimbă li-mi-te-le...
- Ce vorbiți acolo, de unde știți?!
- Suntem toți ingineri, economiști, profesori și îți ținem pumnii!

16 comentarii:

  1. daca robinetii nu stiu carte, apoi instalatorii minune trebuie sa aiba cate doua sau mai multe licee absolvite.

    RăspundețiȘtergere
  2. stai frate, cum vine asta? cum să uiţi aşa ceva? io-s bâtă la matematică, da' pierpătrat tot am ţinut minte!

    RăspundețiȘtergere
  3. :)))) CARE?
    http://ro.wikipedia.org/wiki/LMC

    RăspundețiȘtergere
  4. Tu mereu ai câte un banc la reeșapat. Parcă ai fi depozit. De vândut, le vinzi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu, am uitat sa pun eticheta cu banc remaiat. Le dau gratis, când îmi aduc aminte.

      Ștergere
    2. Mița, ăsta nu e banc, e subrealism tragi-comic.
      Muce, mi-amintiși să mă uit degrabă la PI. Filmul din 98, de referință.
      Iote că Vojvodina are și net.
      LMC = La Mucegai Cules. Că de-ales, l-am ales.

      Ștergere
  5. Are si LMC -ul IQ , si nu asa lehamite dar bun .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha ha ha bun Bancul reșapat. Stii de ce cand mergi cu trenul se aude tagadam tagadam? Se agata 2 de la roata (pirpatrat, n-am tastatura��). Alt banc reșapat :)) Arina

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE