duminică, 25 august 2013

Tron 3

   

   Dragi tovarăşi şi pretini, mi-am schimbat veceul. Nu acum, ci cu vreo două săptămâni în urmă. Am cumpărat tron, coturi, fitinguri, tăt ce trebe şi am chemat instalatorul.  Numerologia budei nene, ăsta fiind al treilea tron pe care îl car în cârcă până la etajul trei de când stau aici.
   Deci prima dată când a venit, nea Sulică Instalatorul a băgat capul în baia mea şi a zis tare: Nu dom'le, nu! Păi cum, m-ai chemat când tronul vechi nu e spart? Eu vin mâine la nouă, să-l găsesc demolat, auzi?
   Am priceput, să trăiţi! Mă apuc io cu expatu de tata de demolat tronul vechi şi dă-i cu dalta, dă-i cu mătura, dă-i cu ciocanul, cu şpaclul, cu mopul. Era baia mea Mordoru în ruine, că nu ştiu de unde naiba a ieşit atâta sloboz de moloz.
   Am gătat, nu mai aveam veceu, dar aveam aromă de căcat în casă. De la vecini. Nuş cum reuşea să treacă prin dopul pus la scurgere chiar sigilat cu folie strech. Trecem noi cu greu o zi, pişându-ne prin sat şi vine ziua Y.
  Nea Sulică s-a lăsat aşteptat până la unşpe. Noi galbeni de constipaţi, el roşu-vineţiu ca un furuncul de la alcool. Cum a venit a trecut rapid la trebă cu noi drept asistenţi, cerând: bormaşină, diblu, coneşpand, mască plastic... mox. Nu avem mox. Daţi o cheie reglabilă. Nu avem, să căutam la...
   Băi nene, tu îţi baţi joc de mine, cum mă chemi domnule aşa? Silicon n-ai, mox n-ai, păi cu ce să-ţ fac lucrarea? S-a ridicat, a cerut plin de nervi doăj de lei şi a ieşit pe uşă cu mâinile adâncite în buzunare. Tratativele cu el au început vineri, luni încă nu aveam voie la wc, că nu se uscase şapa sub tron.
   Acum voi indignaţi o să spuneţi că în locul meu îi făceaţi ăluia wc-ul guler. Exact aşa am intenţionat dar m-a calmat expatu. Mi-a reamintit că urbea mea este specială. În ea toate sunt la singular, adică: piaţa, semaforul, gara, strada. N-ai vrea să baţi singurul instalator din oraş, nu?!
   Nu, am zis eu ofuscat, dar luni am avut iar dorinţe ucigaşe la adresa lui, că m-a tăiat burta şi m-am panicat. Unde dracu să mă mai duc, că vecinii îşi închid interfonul când mă văd apropiindu-mă de bloc?! Nea Sulică vedea-te-aş înecat în căcat!
   Şi atunci în efortul de strânge zsdravăn bucile mi s-au crăcănat mai bine ochii. Am privit  în jur şi am văzut jirloaiele de pişaţi la toate colţurile, căcaţii de canide si hominide împrăştiaţi cu talpa peste tot.
  Revelaţie. Întreg oraşul meu este un wc. Mă cac în el!
sursa foto

5 comentarii:

  1. Şi când te gândeşti că eu mâncam când am avut proasta inspiraţie să dau click....
    Belle

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Săț hie di ghini!
      Auz da tu nuț faci odat un cont să comentezi ca oamele cinstite?!

      Ștergere
  2. Lărgite da' cinstite, vroiam să spui.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE