vineri, 23 august 2013

Am fost la Roșia Montană și n-am înțeles nimic

  
 
   Dedicație tuturor hipsterilor din care habar nu aveam că fac și eu parte. Duceți-vă-ți la Roșia Montană ca să pățiți la fel ca mine. Uber Hipster. Eu care am fost tras la răspundere de prietenii cu care am aterizat în prăpădita aia de locație pentru că, citez aproximativ: cum pula mea nu înțelegi, că ești inginer?! Ar fi trebuit să le spun bancul cu inginerul și câinele ca să-i îmbunez, dar nu mi l-am amintit.

 
   Deci n-am înțeles deloc cine pidele (pizze turcești) măsii e Gabriel ăsta. N-am înțeles cum poate să sape el după vestigii romane, să renoveze clădiri și simultan să verse cianură pe gură și aur pe cur.
   N-am înțeles de ce s-ar duce fără treabă lumea acolo în afară de a fuma iarbă și a zice: salvați....ăăă...unde zici că suntem băh?! Aaa...Hannah Montana, chek in, like, +1, ah cât de cool! Coae, da' noi unde mâncăm?

 
   Românii au nevoie de bani. Mult mai mulți decât li s-au promis acum. După ce îi obțin se pot pișa liniștiți pe ruinele Alburnus Maior. Totul se rezumă la cantități, unghiuri și opțiuni. Este absolut firesc să ți se rupă prepuțul de pietroaie și vulturi cu tichie când îți ghiorăie mațele.
   Senzație de final de lume. Roșia Montana este Zona. Stalkerii dau târcoale sperând să prindă un job, o fărâmă de tehnologie extraterestră, sau macar un iPhone.
   Murphi spunea: când ții în mână un ciocan toate din jur îți par a fi cuie.
Cu ce seamănă lumea când ții în mână un târnăcop?
  

11 comentarii:

  1. laca ca macar acolo nu stai la semafoare :))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. cu ciocanul bati cuiele. cu tarnacopul ce faci? sapi. descoperi lumea, mai sapi un canal, nu e bun, mai sapi altul, e bun, mai comunici, mai primesti o informatie, mai spargi un cap de piatra, un zid si tot asa...sau schimbi canalele la televizor cu tarnacopul... :)
    se poate face un eseu pe tema asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. "Cu ce seamănă lumea când ții în mână un târnăcop?"
    Cu o gingie, ca să poţi lovi cu nadejde.

    Am citit si cartea scrisă parcă de doi fraţi(Strugațki) şi filmul de Tarkovsky, ultimul la casa de cultură a studenţilor de pe Plevnei, în Bucureşti.

    N-am fost acolo şi nu-mi dau cu părerea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Macar despre carte sa iti dai cu parerea, ca este excelenta.

      Ștergere
    2. Du-te musai la Rosia Montana, cat mai este la moda, ca dupa aia degeaba te mai duci.

      Ștergere
  4. Mergi ma in pula mea de cacat,ce pula mea iti trebuie de vorbesti asa despre Rosia Montana?spui ca in Rosia trebuie sa speri sa gasesti macar un Iphone,sau cv tehnologie extraterestra,frat mai bine asa fara tehnologie decat sa fie toti oameni la fel ca si voi,toata ziua cu ochii in telefoane si in alte gadgeturi,tu nici macar nu poti vedea frumusetea locului,care este oferita in cea mai mare parte de linistea oferita de natura,desi sunt o multime de ruine si case nelocuiete,dar toate ruinele astea si casele nelocuite au aparut tot din cauza voastra,astora cu Iphone,

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE