marți, 28 septembrie 2010

Sa nu iubiti si cainii vagabonzi


De ce hraniti cainii vagabonzi 5 zile pe saptamana si n-aveti stress in weekend sau concedii? De ce se va mirati ca sunt plini de bube, raie, capuse si fac pui raiosi plini de limbrici?
Ce se intampla cu voi, de ce faceti asta “oameni buni”?
Vreti sa va spun eu de ce?! Pentru ca manifestati o forma superioara de egoism! Pentru ca aveti mai multa vinovatie decat empatie si mai putina minte decat suflet. Credeti ca va spalati pacatele cu asa zise fapte miloase. Incercati sa compensati lipsa de afectiune a altora fata de voi, lipsa de timp pentru copii vostri, sau pentru voi insiva. O faceti fara sa va pese de soarta maidanezilor care se inmultesc in jurul nostru al celor care “n-avem inima”. Sau poate avem, dar n-avem chef sa cautam rute ocolitoare la rezervatile chinologice de cvartal. Poate n-avem toti masini sa ne debarcam copii direct in usa scolii. Poate vrem sa intram intr-o fabrica, institutie publica sau bloc, fara sa “incalcam teritoriul” cine stie carei haite de rigolieri in rut. Poate nu avem timp sau curaj.
Nu am nimic cu cainii. Nu-i urasc, nu-i iubesc. N-ar trebui sa-i iubiti nici voi.
Nu iubiti cainii pe strada. Daca iubesti pe cineva, nu i-o tragi la coltul strazii cu sacosa de cartofi intr-o mana si cu punga de pufuleti in cealalta.
Vezi un cotei puricos care iti place, ti-e mila de bietul amarat?! Ia-l in casa, nu-mi arunca in cap frimituri si oase pe geamul bucatariei. E prea mare blanosul pentru garsoniera sau iti ara peluza? Du-l la tara la mata mare! Vezi ca potaia este cotonoaga? Nu-i pune atele din umerase, du-o la veterinar! Nu spune ca ai niste caini la ferma cand aia sunt ai nimanui, iar tu doar cari marfa pe acolo si le arunci punga in care ai avut sanviciuri.
Nu afirma: este cainele blocului. Spune: este al meu, dar sta pe pres in fata usii pentru ca sunt prea las sa marai la cateaua de nevasta-mea, ca sa risc sa dorm langa el.
Nu mai fiti ipocriti. Nu iubiti cainii vagabonzi cu jumatate de masura.
Ori stapani responsabili, ori deloc.

6 comentarii:

  1. Din pacate e trist si adevarat,oamenii prefera sa isi ,,spele''pacatele in felul asta ceea ce ii face si mai vinovati...calea spre iad e pavata cu intentii bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Da nici că am intrat bine în marchiza casei că m-a şi întâmpinat Marghioliţa din bucătărie ştergându-şi mâinile ude de şorţul bătucit, şi întinzându-mi cu o mână tremurată o scrisorică scoasă din sân.
    -Ce-i Marghioală cu răvăşelu' ăst?
    -Coană Mitzoo,săru-mâna, lo lăsatără un monseur chilibiu.Îi zice pe nume conu' Radu.
    -Musiu Marghioalo, aşe se zice.
    -Io aşa om învăţat, şî apoi, monseur se scrie, monseur se ceteşte, zise înţepată, indreptând în sus, nasul plin de făină..."
    Fragment dintr-un post viitor
    Onorată de vizită Coane Radule!

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect. Si stiu caz care m-a bucurat. O femeie a adoptat amaritul de catel care s-a dovedit un adevarat supravietuitor asta iarna prin troiene. Un catel cit jumate antebrat, aruncat in strada, a reusit sa traiasca si sa-si gaseasca stapina. Cica exact inainte sa fie adoptat il lovise o masina rau de tot, iar femeia l-a dus la veterinar si apoi al ei a ramas. Ultima oara cind l-am vazut era o frumusete de ciine tinar, cam schiop, dar vesel si iubitor de oameni.

    Daca n-as imparti apartamentul inchiriat cu niste oameni si daca nu m-as gindi sa imi iau talpasita chiar, intr-un viitor apropiat, as adopta si eu un ciine. Dar asa, sa-l iau si dup-aia iar sa-l arunc, chiar as fi de un egoism crunt.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Bardiel,
    Pretene se exista o carca de metode prin care oamenii se simt bine in blana lor. Unii trag liniute pe nas, altii arunca cu bani in lautari iara unii dau mancare la caini sau 1 leu la cersetori. Dupa aia se uita piosi in sus si intreaba: AI VAZUT?!

    @ Mitzaa Biciclista,
    Sar'na duamna...multzamesc pt vizita si va astept din nou cand oi mai scrijeli ceva in pivnitza!
    Auzi matale cucuoana, sa o intrebi pa Marghiala, io de care sunt, de o pruna sau de doo?!

    @ Sora de razboi,
    Multumesc pt coment. Ai dreptate, nu este corect sa iei un caine sa-l speli, sa-i pui funda o sapatamana si apoi sa-l arunci inapoi in strada pentru ca te muti.

    RăspundețiȘtergere
  5. fiecare viata merita o sansa

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE