duminică, 21 iunie 2009

6 din 49!!



Noi romanii nu suntem nici mai buni nici mai rai decat altii, dar in mod clar deosebiti. Suntem intotdeauna atipici. Pentru noi timpul nu e liniar ci eliptic-ciclic, iar spatiul nostru pare definit de banda lui Moebius.
Romania este un disc descentrat din fabricatie si repetat zgariat in incercarea de a-l rectifica. Acul sare de la piesa la piesa si de la nota la nota, trecand bipolar de la agonie la extaz. Este tara in care nomazii isi construiesc palate, profesorii cersesc in strada si pe camp cresc pungi in loc de grane.
Pentru ca exista o lege a compensatiei, romanul este un castigator din nastere. Ca sa dovedeasca asta, romanasii se lauda cu 700 de “cazinouri” numai in Bucuresti. Ei si ce, ce daca in toata Ungaria sunt 3 cazinouri, iar in Grecia tara care traieste numai din ce cheltuie altii, nu sunt decat 9?! Las' sa fie Bucurestiul nost' mai tare ca Las Vegas si Monte Carlo la un loc!
Romanii joaca, pariaza, baga la aparate, dau o gheara sau baga la pacanele. Cei mai multi cotizeaza la Smecheria Romana unde invariabil joaca aceleasi 6 numere ixate din toate 49 si bifeaza unu la noroc. Spiritul de castigator este mostenit genetic dar trebuie si cultivat. Trebuie data sansa de afirmare tinerei generatii inca din frageda pruncie, lasand copii sa chibiteze la poker, sa aleaga numere din bol, sau lozurile de pe sarma.
Uite de aia nu m-am mirat deloc cand am vazut idilica scena de familie din poza de mai sus. Cu mami si tati jucand la slot machine, ala micu' din port-bebe cred ca visa fructele de pe ecran facute piure, steagurile pe post de scutece si monezile ca jucarii. Le-am urat sa aiba bulan, iar ceea ce-mi doresc mie, va doresc si voua.
Dati tare, ca sunt masochist, bata-va norocul!

3 comentarii:

  1. buei:))
    numai la bulan ti-e gandul:))
    sa ma anunti cand baga astia cupa mondiala sau viata la slot/casino:))
    ma Joc si eu atunci de-a romanul:))
    vezi sa nu fie cu munca:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba baiatule io cred ca esti mai idealist decat media. Adica tu crezi ca neneii aia se duc la slots ca sa ia bani ? Eu cred ca se duc pentru iluzia nemuncii si a banului usor facut....ca de unii chiar au reusit si acu sunt modele se succes. Da, da ! Nemunca si banul usor facut sport national...Hai Romania!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Lorendo
    Ete ca vreau si io sa ma bulan la loto mai Lo!

    @Dan
    Nu este pacat sa stai degeaba cand ai din ce trai, intreaba-i pe proprietarii de campuri petroliere!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE