vineri, 19 septembrie 2008

Vasile danseaza


Vasile danseaza pe pasarela masinii. Se leagana de pe un picior pe altul in ritmul reductoarelor. Vasile lucreaza de doua zile. Ia intrat pe ureche tot ce a zis vaca cu protectia muncii, boul de la pompieri si vitelul ala de inginer de i-a explicat cum trebe sa lucreze. El tine minte ca trebuie sa se fereasca de ala de la poarta si de inginer, sa nu-l miroasa ca-si ia jocul dimineata. Tine minte la cat trebe sa vina, la cat are pauza, cand poate sa plece si cate jumatati ii ajung din jumate de salar. Intreaga lui stiinta de a socoti este un fel de tabelu’ lu Menghele ala. In loc de prostiile alea negative, el vede jumatati de vodka, rom, coniac, tuica. Pe unde-i aurul, la Vasile in tabel se afla vinul la trei sferturi, iar sampania e clar asezata in locul plutoniului ca se bea odata pe an, daca ai noroc sa te imbogatesti.
Vasile danseaza printre masini. Pentru el toate sunt asa de simple. Nu simte nevoie de instruire. Deja stie ca odata iesit pe poarta o sa stinga o bere peste drum, o sa ia 200 de drum in autogara, 200 de sosire la birt in sat. Cand ajunge acasa bate copii, adapa animalele si fute nevasta. Apoi seara la birt…Cum dracu sa te incurci cand este asa usor de tinut minte: bei, mananci, te caci, bei, futi, bati, mananci, bei…si opt ore rabzi si muncesti.
In cada mare, suruburile gigant agita soda caustica fierbinte, care spala tot, tot. O pirueta nereusita il forteaza pe Vasile sa danseze mai repede decat pana acum. Se intinde mladios, lasand solutia caustica sa-i intre in si intre organe prin gaurile facute de masa si prin alea facute la contactul cu suruburile imense. Brusc ajunge la figurile impuse. Presiunea este prea mare, asa ca dureros Vasile este nevoit sa se desparta. Inca nu a terminat de dansat in primul utilaj ca Vasile deja horeste draceste in hidroturbospalator. Bucatica cu bucatica urca printre bratele batante care il ivart cu 1500 rotatii pe minut in soda fierbinte, si orice picatura de sange dispare datorita frictiunii creata prin agitare. Se inroseste un bec, sirena urla, tipetele opresc hora…Vasile valseaza bucati, visand jumatati, lasand jumatea sa le povesteasca celor doua sferturi de Vasile ca tata a plecat sa danseze vesnic in birtul lui Dumnezeu.

13 comentarii:

  1. ce ramane in urma unui om care toata viata a incercat din rasputeri sa fie mediocru?un oftat, o cruce, vreun regret?Foarte multi Vasile si prea putin sapun...

    RăspundețiȘtergere
  2. cum ramane cu aialalta "Dumnezeu are un plan pentru fiecare" ???
    "lumea"-i majoritar Vasile ???
    din Vasile nasc (si) "elite" ???
    care-i calea,unde-i faru'???
    cine-i ala care stabileste ierarhii si soarta fiecaruia,care arunca piatra,care o ridica ???

    RăspundețiȘtergere
  3. DAN,
    Vasile nu a incercat niciodata nimic. El era si este...atat! Din soda si grasime...fie ea si de Vasile, iese sapun (vezi reactia de saponificare)!
    CELLA,
    Dumnezeu avea in plan sa faca sapun si sa-l arunce pe jos. Te risti tu sa te apleci dupa el?!

    Multumesc pt comentarii; parca imi pare rau, ca am aruncat coaja aia de banana.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vasile e tot Vasile, sapunu barami sa fie de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. bueeeeeeeeeeei! lasati-va de scris tampenii pe bloguri! la munca cu vooooooi! la colonii de munca! ti-ai dreaq de telectuali! nimik nu faceti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine macar ca ai aruncat coaja Domnu'telectual Radu ca sa alunce pe ea in cadere libera cautatorii de sapun ai vasnicei conceptii, adanc infipte in natia asta: sa moara odata vecinul ca sa-i iau capra!!!
    Plecaciune maestre!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gigi,
    Extrafin, costisitor si exclusivist...
    Vasile, sapunul care-ti curata matele doar atingandu-l!
    Vasile, sapunul pentru care merita sa-ti pierzi munca!
    Vasile, singurul sapun pe care nu-l poti scapa la dus, pentru ca intreg dusul o sa vrea sa scape de tine!

    anonim,
    Nenea proletcultistu' faci clabuci?! Trage-ti cada aproape si daca nu-ti place culoarea spumei o poti schimba in roz dandu-ti drumul la izmene si poate...la vene!

    Sorana,
    Ce capra, ce vecin ?! I-a vezi ca n-am aruncat decat coaja, banana inca se bucura ca te vede facand plecaciuni!

    RăspundețiȘtergere
  8. Povestea furnicii(sau a lui Vasile )

    In fiecare dimnineata furnicuta cea harnica pleca vesela la munca .
    Isi iubea de-a dreptul munca pe care o facea si isi petrecea cea mai mare parte din timpul zilei muncind si cantand vesela.

    Directorul general –un gandac de colorado dolofan ,a facut descoperirea interesanta ca nu exista nimeni care sa supravegheze munca furnicii .
    „In felul asta nu se mai poate, a gandit imediat directorul, nu e economic“.
    In consecinta a anagajat imediat un gandac de bucatarie cu multa experienta pe post de sef de personal .
    Prima grija a gandacului de bucatarie dupa ce a preluat postul a fost sa organizeze programul de munca .Si pentru ca in directia asta nu se facuse nimic si era vorba de un volum imens de munca , directorul general i-a aprobat angajarea unei paienjenite pe post de secretara , care sa preia convorbirile telefonice si sa se preocupe de infiintarea unei arhive de date despre personalul muncitor .

    In tot acest timp , furnica isi vedea harnica de munca ei si nu o interesa ce se intampla la etajul de sus .Directorul general a fost incantat de progresele facute de gandacul de bucatarie intr-un timp asa de scurt si i-a incredintat o noua sarcina.
    Sa se ocupe de de grafice si anlalize pentru organizarea productiei .Fiind mult prea ocupat cu problemele de personal, gandacul de bucatarie avea rol doar de coordonator.
    Asa ca au angajat tzantarul pe post de analist .I-au cumparat un laptop si o imprimanta cu care tzantarul a inceput sa faca fel de fel de grafice colorate si analize pentru viitor , cu care a tapetat peretii la fiecare pas .
    Datele pentru grafice si analize trebuiau sa fie furnizate de la locurile de munca asa ca furnica a primit insarcinarea suplimentara sa completeze fel de fel de tabele, formulare si rapoarte .Nu mult dupa asta , furnicii i-a cam pierit cheful de cantat si a inceput sa se planga , ca nu mai are timp sa munceasca ca inainte , deoarece pierde timpul scriind fel de fel de formulare .
    Directorul , a luat la conostinta plangerile furnicii asa ca a angajat un maistru care sa se preocupe de problemele administrative .Aceasta munca de raspundere a fost incredintata lacustei care imediat ce a preluat postul a solicitat un scaun de birou adaptat perfect fizicului ei .Normal ca i s-a pus la dispozitie un birou spatios cu toate dotarile moderne ,o masina , laptop cu acces la intranet si pentru ca era mult prea ocupata cu deplasarile , in antecamera lacustei , a aparut dupa cateva zile broasca testoasa pe post de asistenta .Broasca mai lucrase inainte pentru lacusta in alta parte pe post de secretara .
    Furnica nu mai canta deloc .Incepuse sa devina din ce in ce mai nelinistita si nervoasa. Consecintele unei astfel de stari nu au intarziat sa apara , asa ca o scadere vizibila a productiei si a rentabilitatii nu se mai putea ignora .
    „Trebuie sa angajam o comisie de specialisti care sa analizeze problemele care au generat o astfel de situatie si care sa intocmeasca un raport cu masurile ce se impun pentru redresarea firmei .“
    Asa ca directorul a angajat pentru acest proiect cucuveaua –o experta in productivitatea muncii . A primit mii de euro onorar ca gaseasca solutii pentru iesirea din impas si obtinerea aceluiasi profit ca in trecut macar .Dupa ce cucuveaua a falfait luni de zile prin toate birourile si sectoarele de munca , a intocmit un raport cu concluzia finala; „Aveti prea mult personal .Un anumit numar de posturi trebuiesc „outgesourced“!
    In conformitate cu raportul final al expertei , directorul a concediat o parte din furnici si a constituit un S.R.L.
    Furnicile care nu au fost concediate au primit un salariu mai mic deoarece firma trebuia sa faca economii drastice in vederea redresarii .In afara de asta volumul de munca pentru furnici s-a triplat , pentru ca cel care lucreaza si are timp sa fie vesel si sa cante la locul de munca , inseamna ca nu e destul de solicitat .
    Numai ca furnica a inceput sa devina depresiva , stresata si bolnava .E si normal in conditiile in care acum trebuia sa faca munca la trei furnici pentru o retribuitie diminuata .Si pentru ca o astfel de retributie nu acoperea nevoile familiei , furnica a trebuit sa mai caute un loc suplimentar de munca . Oboseala si-a spus cuvantul si urmarea a fost ca furnica gresea din ce in ce mai des si producea rebuturi .Firma directorului general mergea din ce in ce mai rau pentru ca multi clienti de baza au reziliat contractele .
    In disperare de cauza , directorul a angajat Sarpele ,care se ocupa cu cercetarea econnomiei de piata .Pentru cateva sute de mii de euro si cercetari intensive , concluzia sarpelui a fost clara ;“Clientii nu mai comanda nimic la firma voastra pentru ca produsele sunt de calitate proasta si termenele de livrare nu sunt respecatate pentru ca furnicile tale lucreaza mult prea incet .Solutia pe care o propun e sa concediati toate furnicile si sa faceti contract cu alta firma care sa va livreze produsele iar voi sa le revindeti cu adaos comercial „.
    Asa ca directorul general a concediat toate furnicile. Uitate erau deja timpurile cand furnicile munceau zi de zi harnice si cantand .
    Si morala acestei povesti ?
    1.Sa nu-ti treaca niciodata prin cap sa fii o furnica harnica , muncitoare si vesela .E mult mai bine sa fii un gandac de bucatarie sau o lacusta .
    2.Daca nu poti altfel decat sa fii harnic si vesel la locul de munca , macar sa te vaiti la intervale regulate , ca sa nu fii invidiata ca iti merge prea bine si sa-i vina cuiva ideea sa te incarce cu sarcini suplimentare .
    Si daca nici asta nu poti , atunci singura solutie e sa te privatizezi .Macar in felul asta nu mai traiesc pe spinarea ta toti gandacii , lacustele , broastele , painjenii ,cucuvelele sau serpii .
    Astea sunt doar morale .Eventuale asemanari cu persoane sau situatii reale pot interveni , sunt insa pur si simplu intamplatoare :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Da ma Ursu dar stii ce i-a zis furnicutza stimabilului greier cand a venit de la Paris cu jeep-ul?
    "Du-te ma la ala La Fontaine si spune-i ca e un mincinos!" :D

    RăspundețiȘtergere
  10. [url=http://www.kfarbair.com][img]http://www.kfarbair.com/_images/_photos/photo_big8.jpg[/img][/url]

    מלון [url=http://www.kfarbair.com]כפר בעיר[/url] - שלווה, [url=http://www.kfarbair.com/about.html]חדרים[/url] מרווחים, אינטימיות, [url=http://kfarbair.com/services.html]שקט[/url] . אנו מציעים שירותי אירוח מיוחדים גם יש במקום שירות חדרים המכיל [url=http://www.kfarbair.com/eng/index.html]סעודות רומנטיות[/url] במחירים מפתיעים אשר מוגשות ישירות לחדרכם!

    לפרטים נוספים אנא לפנות לעמוד המלון - [url=http://kfarbair.com]כפר בעיר[/url] [url=http://www.kfarbair.com/contact.html][img]http://www.kfarbair.com/_images/apixel.gif[/img][/url]

    RăspundețiȘtergere
  11. [B]NZBsRus.com[/B]
    Forget Laggin Downloads With NZB Files You Can Easily Search Movies, PC Games, MP3 Albums, Software & Download Them @ Accelerated Speeds

    [URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]

    RăspundețiȘtergere
  12. Predilection casinos? scrutinization this latest [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] aviatrix and wing it denigrate online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
    you can also discontinuation our up to trendy [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] need at http://freecasinogames2010.webs.com and obliterate onto drift compressed dough !
    another hot [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] grouping is www.ttittancasino.com , during german gamblers, blurt manifest in unrestrained online casino bonus.

    RăspundețiȘtergere
  13. It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat blog[/URL], You are far from alone if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known avenues to produce an income online.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE