duminică, 4 noiembrie 2007

Timpul


Cand ai timp, nu ai ce face cu el. Cand nu ai, te trezesti ca vrei sa-l imparti. Daca tot cartesti pe tema lipsei timpului se cheama ca risipesti aiurea ceea ce nu ai. Ma gandeam la chestia aia cu timpul inseamna bani si marturisesc ca n-am inteles-o. Adica am inteles eu ce spune dar nu-s convins de adevarul ei. Pai la ce bun sa convertesti timpul in bani, daca invers nu se poate?! la ce bun sa castigi bani daca dupa ce i-ai acumulat, nu ai timp sa te bucuri de ceea ce poti face cu ei?
Mi s-a prezentat un pachet de asigurari, pensii, dote si alte servicii proiectate sa-ti asigure o batranete fericita si confortul financiar al progeniturilor. Din toata discutia eu am retinut doar o statistica. In Romania media de varsta a femeilor este mai mare, dar norocul ca treaiesc cu 5 ani mai mult decat barbatii, il platesc printr-un trai mizer.
Ma gandeam sa-i reprosez tatei ca n-a vrut sa piarda copilaria noastra, muncind departe de casa, dar m-am razgandit. Mi-am reamintit toate vacantele la mare, pe el pe post de trambulina din care plonjam in apa, am rememorat toate datile cand alergam la el sa ma scape de vreo bataie promisa de golani, sau cand fugeam de el sa nu iau bataie pentru draciile pe care le faceam cu ghiotura. Am rememorat prima lectie de mers cu bicicleta, primul spectacol si primul meci la care am mers impreuna.
Prima bere cu care i-am facut eu cinste si prima fata pe care i-am prezentat-o ca fiind prietena mea. De mama nu reamintesc acum pentru ca era omniprezenta in toate.
Nu cred ca as schimba nimic dn toate astea pentru jucarii, biciclete, scutere sau masini cumparate cu banii lor, dar in lipsa lor.
Nu pot sa-mi inchipui cum ar fi fost sa-mi stearga nasul o bona, sa o vad pe mama doar cand imi ureaza noapte buna iar pe tata odata pe luna.
Cred ca n-am pierdut nimic, iar ei au procedat cum era mai bine pentru mine.
Si totusi traim in alta lume iar coplilul meu merita mai mult. Sa fie oare momentul sa plec de langa el, ca sa-i fie in viitor mult mai bine?!

2 comentarii:

  1. Touche! Unora le trbuie ani de zile "ptr cativa dolari in plus" ca sa priceapa asta... Dorinta de inavutire peste noapte ne caracterizeaza pe noi romanii in asa hal incat BMW ul sau Benz ul afisat pe strada e doar mizerabila oglinda a egoului noustru chinuit de frustarea nerecunoasterii propriei valori.

    RăspundețiȘtergere
  2. O viziune cat se poate de realista si cand stai sa te gandesti cat adoram progresul! Cinic domne' dar cinic rau!!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE