marți, 6 noiembrie 2007

Mici placeri


De cele mai multe ori realizam ca lista lucrurilor care ne plac este mult mai scurta decat a celor indezirabile. Mai mult decat atat, tot ce este insiruit pe aceasta lista alba deriva ca o ramasita din cealalta. Si totusi iese o lista si din firimituri!
Imi place sa fiu!
De la aceasta afirmatie, fals filozofica, deriva toate celelalte.
Imi place sa ma trezesc dimineata, dar numai dupa ce am amanat momentul respectiv cat se poate de mult, ca sa ma intind si sa casc. Fac parte din specia celor care considera somnul o pierdere de timp, o constrangere a biologicului, care tine mortis sa ne cheltuim o parte din viata in stare inconstienta.
Fara sa intre in antiteza cu afirmatia de mai sus, pentru ca nu e musai sa o fac in timp ce sforai, imi place sa visez. Si daca nu ma trezesc transpirat si gafaind, in pragul unui atac de panica, din cel mai ingrozitor cosmar, tot ma bucur ca-mi amintesc ce am visat. De cele mai multe ori rad de prostiile care mi-au tulburat somnul. Si cum sa nu rad cand visez ca ma alearga un elefant gigant si, ca tradat de plumbul din picioare, sunt ajuns de namila si calcat pe boase?
Cum sa nu rad cand ma visez fugind ingrozit dintre ruinele unui oras devastat de o flatulatie nucleara sau de un orgasm apocaliptic?
Dupa astfel de vise ma simt intotdeauna bucuros ca sunt viu si ca nimic din cosmar nu are sanse sa mi se intample.
Imi place sa ma barbieresc de doua ori intotdeauna intr-o singura directie si niciodata in raspar. Pentru ca asa m-a invatat mama! Imi place sa vad contractandu-se, sub efectul spirtului cu macerat de chili, ridurile si modelul fetei de perna din material grofat.
Imi place sa fac dus dimineata, mai ales iarna, cand platesc apa rece drept calda, ca sa am ocazia sa ies in ger cu parul umed si plin de gel. Imi place sa cred ca in urma mea ramane mirosul tochiturii de ieri si nu un iz de sapun.
Imi place sa urc in trolee si tramvaie, in vagoane de metrou sau de tren alaturi de oameni posaci. Cateodata inclin un salut vesel din cap catre cei pe care-i consider vecini. Doar respiram acelasi aer poluat! Imi place sa stau in picioare, fara sa ma tin de bare, ca sa ma legan pe valurile gropilor depasite de roti, ca un marinar debarcat dupa prea multa vreme pe mare.
Dimineata ma bucur cand gasesc un scaun liber ca sa pot citi ziarul sau o carte, sau sa-l pot ceda cuiva simpatic si tanar, indiferent de sex, chiar daca-i unul rezervat. Imi place sa cred ca merita locul ala! Pentru ca dupa ce a rezistat o noapte pe mirc, mess sau in discoteca are tupeul sa se mai duca si la scoala sau la munca. Zic ca il merita mai mult decat mosul, care plictisit de batut toata noaptea in teava de la calorifer sau de numarat oi, s-a trezit hotarat sa-si faca piata la ora 6 am.
Dupa amiaza ador sa fiu nesimtit si sa nu-l cedez nici macar unei babe aflata in iminenta de infarct.
Imi place sa merg mai mult de o ora pana la locul de munca pentru ca, in acest rastimp din statiile periferice, se indreapta in directie contrara mie valul celor care muncesc in centru. Ma strecor printre ei adulmecandu-le mirosul de ceapa prajita si incercand sa ghicesc daca este al unei femei pseudogospodina sau al unui barbat caruia i s-a turnat tocana in cap.
Imi place amestecul de stiluri vestimentare, de frizuri si coafuri, diversitatea accesoriilor tehnologice si a bijuteriilor.
Imi place sa privesc femeile lagandu-si soldurile, tropaindu-si tocurile si tragand vesnic de cate un mini sau midi care ieri li se parea prea lung. Ador sa le observ arajandu-si cochete matreata suvitelor rebele, pandantivele neastamparate furate de la zgarda cainelui sau sanii obraznici care evadeaza din sutienele cu trei numere mai mici.
Imi place sa privesc barbatii cu aspect de ciocli tragand nervosi de nodul prea strans al cravatei sau din tigara fara timbru prost aprinsa in graba.
Ma bucur cand intorc privirea dupa aceiasi femeie si mai ales complicitatea impartasita cand privirile ni se unesc. Ai sa-mi bag…! Iti place si tie! Apoi imi place cum le dispare zambetul, pentru ca barbatilor nu le place sa imparta, decat in fantezie, aceleasi femei.
Imi place sa privesc copii mergan cu ghiozdanele pe umeri ca niste furnici cu bobul de grau in spinare. Pentru cei pana in clasa a opta am un anumit zambet, pentru ca sunt atat de usori cand ma imbrancesc calcandu-ma pe picioare. Pentru cei de la liceu am altul, pentru ca ma calca direct pe nervi. Fata de cei din urma incep sa nutresc o vaga si falsa impresie de intelegere. Mi-ar place sa cred ca si eu am fost ca ei! Lucru total neadevarat. Fiecare generatie de adolescenti-tineri este unica, la fel cum unica si neasemuita este maneaua care le urla din celular sau le sparge timpanele din castile ultimului ragnet de MP3 player. Cam in felul asta ma privea si pe mine tata in timp ce ma soma sa dau muzica magnetofonului mai incet. Dar cel putin, chiar daca nu-l ascultam, eu il auzeam.
Ma incanta grozav ambuteiajele, accidentele minore si spectacolul gratuit care-l ofera cei implicati. Ma distreaza dracii soferilor care se grabesc mai rau decat pietonii fara umbrela, de parca ploia aia rece si acida le-ar trece prin tabla direct in cap. Ma incanta corul claxoanelor autovehiculelor mari care, lipsite de tutela semafoarelor inecate, se comporta ca niste balene esuate pe uscat.
Ma amuza cucoanele care coboara in baltoace dar si cele care, reusind sa sara peste ele, aluneca pe hartia ce proteja un rahat plantat in mijlocul trotuarului.
Ma fac sa rad cei care-si depaneaza rabla in strada, infulecati pana la brau de capota sau aplecati la o roata, in timp ce din pantalonii cu talie joasa li se vede vanga curului sau vreo bucata de maieu gaurit de prea mult hipoclorit de sodiu.
Imi place sa-mi fumez cele trei tigari la o singura cafea ca apoi sa merg la buda cu ziarul in mana. Ador sa mi se bata la usa toaletei si sa ma grabesc sa ies ca urmatorul intrat in cabina sa-si stoarca creierii intrebandu-se ce dracu am mancat.
Ma distreaza femeile de serviciu, de la toaletele publice, care se stramba cand le arunc la iesire: Cucoana! Tocmai m-am cacat in munca ta!
Imi place sa mananc pizza cu furculita chiar daca pentru asta trebuie sa tai farfuria ca sa trec de blat.
Imi place sa beau bere fara alcool, ca la iesire, zornaind cheile masinii inexistente, sa le spun amicilor turtiti ca nu mai tin minte unde am parcat.
Imi place sa ma imbat ca sa pot spune minciuni pe care nu mai trebuie sa le dezmint sau adevaruri pe care la trezire nu mai imi cere nimeni sa le reneg. Pentru ca a fi beat este o stare de gratie!!
Imi place sa comand vin rosu cu apa minerala sau bere la halba la un select restaurant din oras, si sa cer apa plata cu lamaie la singura bodega dintr-un sat.
Imi place sa muncesc in draci trei patru zile pe saptamana ca sa pot da tarii cat mai multa menta, in restul timpului, total aleatoriu. Iubesc cartile si revistele, mai ales cele imprumutate, pentru ca ma fac sa ma simt ca unul care arde la posta cea mai penala tarfa. In paginile celor erotice pot pune drept semn o cartela de metrou, iar in cele tehnice sau beletristice un fir din blana pubiana.
Iubesc filmele porno, de orice gen, pentru ca in ele poti descoperi ca ti se scoala in timp ce unii trudesc din greu facand pentru bani ceea ce tu, teoretic, ai fi gata sa faci gratis.
Ador sa-i fac mincinosi lamentabili sau perversi si anormali pe tipii care nu recunosc ca au facut macar o laba. Ma desfat aproape de extaz cand reusesc sa le inchid gura celor care zic ca masturbarea este sexy la femei si daunatoare la barbati. Chestia care ma amuza cel mai tare este ca, indiferent de sex, reactia este cam aceiasi.
O intreb pe ea cum i se pare imaginea unei femei care se masturbeaza, iar ea raspunde ca nu prea o intereseaza sau ca nu o excita. Atunci o intreb acelasi lucru despre un barbat si ea, vrand sa para emancipata, raspunde la fel. Porcule, nesimtitule, face ea cand ii propun sa facem un experiment, dupa ce deschid un singur nasture de la pantalon.
Cu ei lucrurile merg un pic altfel. Masturbarea feminina este sexy, aia masculina nu li se pare deosebita. Sa vezi injuraturi si amenintari dupa ce trec la ultima faza. Lucrul cel mai interesant este ca ei suporta bine, asta pana la introducerea mainii in prohab.
Imi place sa fiu!!!!!!!

4 comentarii:

  1. Faina. "Ma aflam dinaintea unei oglinzi care se pietrifica sub ochii mei. Uimit, am vazut-o transformandu-se in zid.
    Ulterior, n-am mai simtit nevoia sa caut alt raspuns in privinta destinului. Nu poti fugi de tine insuti nici macar cand o vrei cu tot dinadinsul. Sau mai ales atunci."

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de multe pot avea oamenii in comun! "unitatea in diversitate"...
    teribil sentimentul ca nimic nu e nou sub soare si convingerea ca ai fi bun sa-mi fii fratele pe care mi l-as fi dorit.
    sa traiesti, sa fii sanatos si sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ce sa spun? Nu am ce! Metrou nu am, cu troleul nu circul dar cred ca mi-ar place sa ma cufund liric in asa ceva. O experienta in plus nu strica. Si da, desi cinic, slabe sanse sa auzim Blackmore night ca muzica de electie pe telefoanele bengoase!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot incerc sa-mi amintesc replici celebre, sa spun chestii memorabile, sa fac ceva care sa satisfaca setea de...altceva. Cand recitesc frazele din urma-mi, le vad cum atarna ca algele moarte in dintii ranjiti ai unei cupe de excavator.
    Si cu cat incerc sa va raspund voua, cu atat realizez ca ceea ce am scris nu era pentru voi. Scrisesem pentru mine si mie insumi nu-mi sunt dator sa ma explic.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE