vineri, 23 ianuarie 2015

Fericirea este un ghetou

Când vă lipsesc mai mult, așa să știți, că nu există blogări buni ci doar postaci teribil de nefericiți.



Există o corelație între nefericire și creativitate. Cu cât inima suferă adâncită în tristă mizerie, cu atât mintea caută să exploreze prin orice prilej și cale noi soluții de exhaustare a durerii.

Îmi place muzica. Nu sunt cult, nu sunt selectiv, dar o voce bună pur și simplu mă droghează.
Am ascultat albumul de debut al lui Sam Smith pe repeat la infinit și mă gândeam: dacă ăsta e debutul (peste un milion de albume vândute în 2014) să vezi ce scoate în 2015!
La fel gândeam acum câțiva ani când Adele îmi forase tuneluri melodice prin timpane. Eram convins că... Dar nu.

Va închipuiți ce moacă am făcut când am citit că Sam Smith are un iubit cu care e fericit? Fix aceiași mutră ca atunci când Adele a anunțat că renunța la muzică pentru a se dedica relației cu iubitul ei. Am fost împărțit între dezamăgire și corectitudine falsă, am simțit simpatie pentru ei și scârbă de mine. Adică da, oamenii ăia au dreptul să fie cu cineva, au dreptul la o felie de bucurie, dar eu consum fix ceea ce le iese lor din suflete când sunt singuri și triști. Pentru că ei sunt artiști.

Azi dimineață am citit că Sam Smith a plâns la un spectacol. E single din nou. Ah da, și Adele scoate un nou album. Știu că sunt nemernic cinic dar măcar sunt cinstit. Mă bucur sincer că oamenii aia s-au despărțit. Pentru mine ar fi perfect dacă Adele și Sam s-ar căsători. Nu sunt sigur că s-ar urî, dar probabil s-ar neferici reciproc. Ceea ce ar fi perfect, pentru că pentru că fericirea este castrarea creativității. Fericirea este un ghetou din care paradoxal ieși abia când tragi lozul necâștigător.

9 comentarii:

  1. Fericirea e un concept. Fericirea este starea de letargie a neuronilor,definiția inversa a celor săraci cu duhul. Nefericirea naște contradicție. Nefericirea este atributul sinapsele funcționale. Suntem o masa de nefericiți cu accente de letargie mentala când fericim și suntem fericiți de o floare, o gâza sau o pizdă. Dar starea normala de contradicție revine repede. Fără mișcare în timp și spatiu fericirea apare în loc luminat cu verdeață.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fericirea este castrarea creativității ascultătorului. Că alții le compun piesele, ori au o întreagă echipă. Restul e teatru și film, uneori foarte bine jucat. De fericire sau nefericire. Cale de mijloc nu există.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fericirea sau nefericirea ta. Și teatrul și filmul. Răspuns final: da. Să vină milionul de la "Vrei să fii milionar".

      Ștergere
  3. Honey, honey
    Am Supraviețuit unei perioade atat de nașpa, si acum tu ma faci sa ascult Sam smith !!!??

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE