miercuri, 3 septembrie 2014

Strofocata cu Spumiță


Tomato, nui așa că dacă nu-ț dă reducere 99% la ăștia,
le faci magazinul bladii merii pă blog!?

Despre cum e prostia pe trend o să citiți în bloguri mai dedicat-educate. Despre cum devin formatoare de opinie vocile agramat guițate ale maneliștilor și miorlăielile puițelor siliconate, la fel, pe alt blog, în altă parte.

Dar despre cum să fii blindat de prost și să dai altora ideii cum să se poarte, ce merită și mai ales ce „nu se merită” încercat, numai la blogării care scriu despre nunți, vacanțe și călătorii poți întâlni.

Tomata cu scufiță sună drăguț, ca un titlu de fiță fină. N-am citit-o des, deși știu de existența ei de multă vreme. Benignă până anul trecut, domnișoara Pălăvrăgeală la Scufiță-Ursu, a devenit toxică după măritișul cu domnul Lacto-Sotzu-Lișteveanu, sau dracu știe ce s-a petrecut, că azi am văzut la ea pe blog un titlu de m-a lăsat zacuscă.

După ea „O zi la Lisabona e suficient. Nu o să vin cu argumente contra, că le dă singură numai dacă te uiți câte poze a pus la „scurtul” articol cu „plicticosul” oraș. Cineva trebuie să-i bage tomatei bulionul în cap, că nu e frumos să le tai avântul unor posibili vizitatori interesați și de altceva în afara de mâncat, shoping și stat la terasa cu wi fi free, într-o capitală europeană.

De ce mă opăresc așa, de ce sar de cur în sus? Pentru că am auzit destui gherțoi, din specia adulatoare de May Nassînbar și September Haicufufalaridiky, căcat-parizer all inclusive, spunând despre Paris că e o mizerie, că Roma e o ruină, că Budapesta un coșmar fără locuri de parcare, sau că la Lisabona mai mult de o zi n-ai ce vedea și te neliniștești.

Gherțoi și peizance din astea care socotesc fiecare pas în euro după algoritmul: lift 4 euro, bere 3 euro, mișto; muzeu 15 euro, nasol-nu se merită; porție cartofi prăjiți cu marmeladă 18 euro, miniami; bilet la meci 50 de euro, mizilic; vizită la opera, 10 euro, ce nesimțiți! Sau: Am plătit 5 euro parcarea pe o zi într-o capitală europeană, în centrul vechi turistic, OMFG ce escroci!

Pe bune?! Așa se face moda, așa se creează curentul de opinie?! Cu maimuțe care după ce își afișează valizele pline de etichete, inclusiv de la aeroporturile de escală, se dau păsări călătoare când de fapt sunt niște vrăbii gureșe și sedentare?

Pai dacă prin asta definim orașe fabulos de încărcate cultural și istoric, noi ăștia de ne dăm culeanu cu Kindle prin avioane, să avem pardon! Înapoi la scos ghimpii achiziționați în călcâie la sesiunile de păscut vaca și prășit caștraveții patriei, haimanalelor! Ori dacă vă plimbați, înghițiți-vă aerele cu fiere și luați ca digestiv un pahar cu pelinată, fără gheață sau apă, să vă mai treacă blazarea.

Zic asta “extrem de subiectiv și incredibil de personal”, exact ca tomata pe calea ferată. Nu vă place?

Ete, fleoșc!

20 de comentarii:

  1. Oleu, adu-mi aminte să nu te calc pe nervi.

    RăspundețiȘtergere
  2. acid.punct. precum o rosie.punct. :D
    parerile sunt impartite radu, nu te agita, fii chill.
    nu tot ce zboara se mananca. mai intai tre' sa prinzi zburatoarea si dupa sa constati singur daca este comestibila sau nu. daca se doreste a se baga direct botu'n ea, nu-i bai, e botu' lor, nu al tau....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu în tăflăgele bag separatorul, nu botu, clar?!
      :))

      Ștergere
    2. Si dupa cate stii, la pasarici merg aproape zilnic. Deci sa nu dam sfaturi despre ce se mananca si ce nu...

      Ștergere
    3. :))
      Bine, bine, cum zici tu.
      App, Maine încerc Pasarica ta faimoasa. Daca dispar din peisaj, sa nu plângi, gasesc eu o metoda sa fiu langa tine. Eventual te bântui :D

      Ștergere
  3. Ai stricat tu bunătate de nervi pe atâta mizilic?
    De autosuficienți ne e plină țărișoara. Mă abțin, că sunt o duamnă, ce dra......gonul meu cu baterii?
    Cred că aștia de scriu așa nu mai știu să vorbească cu vorbe, cu alți oameni reali, fac poze ca japonejii și dau din taste ca niște academicieni de baltă. Și-apoi "critică". Mă leși?
    Nu zău, sper că la ora asta deja te-ai mai calmat. O blondă cu guler înalt, ceva?
    Dă-le-n bulion acrit de păreriste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, am exagerat un pic, ca asa m-am eliberat de nervi. Da e vorba punctuala de un articol si cu o urma din altul. Ma seaca la lingurica cand vad prostii de genul odata in viata, ce-a mai frumoasa zi,de nunta, constipatie, inmormantare...

      Ștergere
  4. Mă no cum așă , credeam ca Ursu nu-i doar o familie ...
    Ai facut un borș suficient de acid aci .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai borsul e acid prin definitia chimica a gustului de acru. Ursu e o coincidenta.

      Ștergere
  5. Tii, Radule, ce m-ai lovit, tocmai ce aveam în plan să fac ceva povești cu plimbări și alte d-astea. De-acuma mi-i și frică, dacă stârnesc așa furtună de mucegai? Mai ales că nici pe mine nu m-a prea uns pe fuflet Parisul...De Lisabona n-am a zice, îi pe lista scurtă de orașe în care m-aș muta peste frun an-doi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai Oamo, daca eu sunt cel care se constituie drept piedica in calea publicarii memoriilor tale de calatorie, da-mi voie sa-mi fac seppuku.
      Lasa vrajeala si pune mana de scrie, ca ai tras destul chiulul o luna!

      Ștergere
  6. Mie imi placura toate orasele de le insirasi mai sus. Da bine eu sunt d-aia care vine cu 412 poze din Navodari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga duamno, poci pune pariu ca azi toata lumea face poze din greu la orice rahat. Mi se face rusine amintindu-mi cum am pozat fiecare brand de bere baut la belgicienii aia. n-am apucat sa le pozez pe toate, ce pacat...

      Ștergere
  7. Mă, mea culpa. O fi confundat Lisboa cu reclama aia din Săptămâna gusturilor iberice de la Lidl şi da, într-un Lidl n-ai cum să stai nici măcar o zi fără să te plictiseşti

    RăspundețiȘtergere
  8. Prost e ala care i-a sponsorizat excursia matracucii. Mai departe de Vadu' Rosca nu ii dadeam bani sa calatoreasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci tu, că dragostea e oarbă! Și surdă, și mută, și...
      :))

      Ștergere
  9. Femeile din Romania sunt proaste. Am mai zis ? Vad ca trebuie sa repet, fiindca majoritatea barbatilor nu pricep asta, sunt fascinati de o gaura umeda si din cauza asta, sunt tratati ca niste sclavi de catre aceasta "gaura neagra" a universului.

    Nu ai cum sa ceri intelectualitate de la o femeie din Romania, eu sunt chiar trist ca nu mai exista decat pitipoance si idioate arogante, sincer iti spun. Unde-s fetele alea care, da, le place sa se futa, ca oameni suntem, dar care au decenta, moralitate, care te fac fericit cand esti langa ele, nu care iti scot peri albi ? UNDE ?

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE