luni, 15 septembrie 2014

Bipolar


foto: Mike Shaw
 
Toți cei care ne-am accelerat ca un Yo-Yo pe axa exuberanță-depresie suntem bolnavi? Atunci sunt de părerea omului din poză, contra celor care cred că bipolaritatea ar fi psihoză maniaco-depresivă:

„Boala maniaco-depresivă se caracterizează printr-o alternanță de stări depresive și de exaltare. Aceste ”urcușuri” și ”coborâșuri” sunt perfect identificabile; între fiecare dintre ele, bolnavul își regăsește comportamentul normal.”

Sa moară tac-tu, Wikipedia cu toți psihologii tăi care patinează pe internet?

Toți aia de au atins orgasmul creativ și recreațional, au fost niște demenți? Toți cei ce au coborât în iad ca să-i scrie mă-tii versuri de dor, au fost anormali?

Atunci să o ia dracu de normalitate, dacă ea arată ca linia dreaptă trasată cu creta pe tabla. Hai să definim platitudinea absolută a masei de rumegătoare drept normalitate și să ne aliniem pe drumul către abator câte doi, mascul cu femelă +/-vițel, strict așa, heteronormativ, civic, ciclic, religios și mortal de plictisitor.

E clar. Nu sufăr de nebunie, mă bucur de fiecare moment al ei!
 

27 de comentarii:

  1. hai frate, ma lasi !
    ca tot aveam eu intrebari mai profunde decat adancul fundului......

    buna,
    sunt blue si sufar de tulburare bipolara.
    adica, mai pe intelesul tuturor, sunt maniaco-depresiva.
    sunt hiperactiva social, sexual si profesional.
    doctorii spun ca durata de viata este in medie pana pe la 40 ani.
    stiam si fara sa-mi spuna ei asta. e logic. nu pot sa traiesc pana la 99 ani, timp in care sa muncesc sa socializez si sa mi-o si trag (toate astea la intensitate maxima)
    revenind, sunt blue si sufar de tulburare bipolara si nu ma doare nicaieri de parerile celor care judeca, spanzura si eticheteaza.
    :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aaaaa... Sunt bipolar, vrei si tu? :))
      Blue, jos basca, inclusiv aia de care stii numai tu!

      Ștergere
    2. Hiperactiva sexual ? Asta are alta denumire "curva". Hm, ce zici ? Una mica ?

      Ștergere
    3. Daca faceti targul vreau drept de nas, ca faceti lipeaua la mine pe blog. :P

      Ștergere
    4. Anonimul ăsta pare a fi din Galați. La noi se practică asta, dacă te îndrăgostești de vreo femeie, o faci ''curvă, bețivă, drogată ordinară etc''. Ai grijă, blue :P

      Ștergere
    5. Cum am mai spus, serenade să fie, dar să cotizeze la codoș!

      Ștergere
    6. Întârziată ce sunt ! Acum am văzut ca cineva se leagă de fundul meu. Ah, dar stai, nu ma interesează muahahaha :)

      Ștergere
    7. Valentin, nu-i bai, ma descurc.
      Nu plâng din cauza unui comentariu rautacios.
      Doar ma amuz. Cam cat de frustrat sa fii ca sa cerșești o muie pe un blog ? :)

      Ștergere
    8. Nu era un ajutor, doar o remarcă :)

      Ștergere
    9. Băi ce-i aici, bar de negri?! :))

      Ștergere
  2. Totusi este o problema destul de neplacuta. prin destul, intelegi si tu cam ce vrei.
    Bolile psihice exista. Si dor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi dor triplu când ești stigmatizat, iar boala devine motiv de exilare socială, rușine familiară, linșare, legare cu mainile la spate intr-o cămașă extrem de stâmtă, samd.

      Ștergere
  3. Sunt o grămadă de boli pe Wikipedia. Deci toți suntem bolnavi?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă nu citim Wikipedia suntem în siguranță, galben de grași cum îi place popii!

      Ștergere
  4. raman fidel clasicului : viva schizofren!

    RăspundețiȘtergere
  5. La inceput eram si eu biPolara. apoi am aluneact cu Saniuta pana la Saankt Petersburg iar acum sunt Absolut ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-aș face cetățean în Finlandia, dacă n-ar trebui sa cer AZIL!

      Ștergere
  6. Eu mi-s ursus când beck's-uiesc o silva blonda și mă ridic brusc pana-n Ciuc ca sa cobor pe o timișoreană lacrimoasa! Și rad! Și plâng. Și scriu. Pentru mine. E nebunie blonda a blondului brumată pe o halba înghețată cu bule de bule gulerate ce pişcă limba și înseninează asfințiturile

    RăspundețiȘtergere
  7. Definiției bolii maniaco-depresive de mai sus îi lipsește un interval de timp, luat ca referință în discuție. Dacă intervalul este viața omului, nu cred că mai apucă cineva să se integreze grupului de rumegătoare, iar la ușa abatorului este pustiu ....
    În rest, ABSOLUT de acord cu bericioaicile amintite mai sus! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica nu ne ajunge o viata umana sa ne depolarizam?
      Da-te mai incolo ca duhnesti a Fanta! :P

      Ștergere
  8. Romania e plina de retardati. Si nu, nu e vorba de noi, cei care acum spargem geamuri de nervi, imediat radem si glumim.

    E vorba de masa imensa de prosti manipulati si incapabili sa gandeasca pentru ei insisi, care formeaza cam 90 % din populatie, si sunt indulgent.

    Si eu m-am saturat sa dau numai de cretini / cretine ( mai ales cretine ), ba oripilate ca vorbesti cu pule si pizde, ba mirate ca iti descarci nervii pe ce ai in casa, etc etc... M-am saturat de tara asta de "curve virgine", serios daca nu..

    De aia e Romania unde e, ca e plina de dobitoci superficiali, care nu pricep cum e de fapt viata, ce conteaza, ce nu, si cum trebuie vazute lucrurile si tratate situatiile

    RăspundețiȘtergere
  9. In fine, sa traiesti in casa cu un bipolar este aproape totdeauna un cosmar (chiar daca el nu constientizeaza ca putinele relatii sociale pe care le mai are sunt datorate de regula din grija poate exagerata a celor din jurul sau - uneori i se poate spune mila, ca sa nu se sinucida fraierul cu TAB ce trece rapid de la infumurare/exaltare la o stare de lume ce se prabuseste brusc, apoi se reia ciclul). Sa suporti episoade lunare sau, in cazuri fericite, manifestate de cateva ori pe an nu este usor.

    Pana acum se pare ca cei cu TAB raspund cel mai bine la medicatia cu litiu (cica are o legatura cu genele respojsabile de receptorii si canalele implicate in transmiterea si primirea semnalelor de calciu intre celule - in fine). Problema e ca litiul recomandat de doctor iti cam beleste rinichii dupa un timp si se lasa si cu alte efecte secundare.

    Insa numeni nu-ti spune ca litiul poate fi asimilat si pe cale naturala, din alimente precum pestele. La fel, acizii Omega 3 si 6 joaca un rol important in a preveni extremele manifestate de cei cu TAB, iar acesti acizi se pot obtine din anumite specii de peste (care traiesc si pe la noi). Unele studii sponsorizate recomanda consumul de uleiuri de peste ca sa scoti bani din buzunar si sa-i pricopsesti pe smecherii care controleaza nush ce lanturi farmaceutice sau alimentare, omitand "accidental" sa informeze prostimea despre pericolul reprezentat de uleiurile de peste.

    Insa niciun specialist/cercetator sponsorizat n-a precizat ca pentru a acumula litiu + Omega 3 + Omega 6 e suficient sa mananci peste (gatit acasa), fara efecte secundare si fara sa fii nevoit sa dai fuga la farmacie.

    Deci:
    - litiul il iei cam din toate speciile de peste comestibil;
    - intre Omega 3 si Omega 6 trebuie sa existe un raport pt a nu fii daunator (in jur de 30/1, parca - mi-e lene sa caut pe Google);
    - unele specii de peste au numai Omega 3, altele doar Omega 6, altele un raport periculos intre ele (de exemplu somnul), dar unul singur are raportul ideal (platica = e f ieftina, smecheria e sa inveti sa-l prepari si sa-l mamanci ca sa scapi de disconfortul oaselor - cautati pe Google);
    - evitati consumul de peste din crescatorii;
    - pestele trebuie sa intre in alimentatia zilnica (dar nu exagerat - la fel cautati pe Google cantitatea maxima de Om.3, Om.6 si litiu recomandata pt organism);

    Mai departe "cautati" si voi, iar ce am scris mai sus nu reprezinta vreo cercetare autorizata sau recomandata. Doar simple opinii!!! Nu recomand sa incercati, doar sa porniti o cercetare pe cont propriu (m-am absolvit de orice efecete juridice? sper ca da)...

    Start pt studiu:
    http://www.euromedics.ro/celule-stem/viitorul-in-medicina/113-despre-tulburarea-bipolara.html
    https://www.alergicblog.ro/2014/07/marele-experiment-ulei-peste/
    http://trascu.ro/blog/2015/02/cum-optimizezi-raportul-omega-6-omega-3/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesante informațiile, dar nu cred că lumea care are întrevadăr probleme medicale are și răbdare să regleze Litiu și Omega 3/5 din pește. Cred că se prescrie pe rețetă sau se iau suplimente și apoi se umblă la aportul natural (căutat si prioritizat, deci nu prea natural).

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE