joi, 10 aprilie 2014

O să trăim în Bizonia


 
Cică niște străinezi deschid în România cea mai mare fermă de bizoni din Europa. Mi se pare absolut normal că au ales România, dar n-am priceput de ce au ales comuna  Recea Cristur când toată lumea știe că bizonul românesc dă cu copita la oraș.

Capital străin, bizoni străini, pământ românesc, aici nu-i nimic nou, nu comentăm. Dar totuși am niște dileme.

Bizonii ăștia nu sunt animale sălbatice? Este voie sa crești pentru sacrificare și consum animale sălbatice?

A doua întrebare este, de ce bizon și nu zimbru? După umilele mele cunoștințe bizonii sunt animale de stepă. Cineva se pregătește să transforme România în Mongolia prin defrișare sau care e faza?

Ferma BT Bison Ranch se va deschide vineri. Presimt că toată sâmbăta la TV o să vedem Bison Break cu Cioacă sau Bison Breakfast cu Mircea Dinescu la polonic și Cristi Tabără la degustat.

Muuu!

sursa foto: YahooNews

23 de comentarii:

  1. Hehe! Suntem o nație de vaci triste! De ce sa nu jinduim la bizoni sau zimbri? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da si ce mistretul nu-i salbatic? si nu e bun la mancat? Eu ca femeie care am atentie distributiva in 10 locuri odata( mai putin daca e vorba de trafic rutier) nu inteleg intrebarea; e despre mancat/taiat bizoni sau despre de ce sa ii creasca in Rom? pt daca aluzii politice eu ma retrag zgomotos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mistrețul e doar isteric, dar pare sălbatic. Bizonii politici dau țepe nu carne. Deci te poți. Dar să nu uiți să aprinzi torța când unduiești spre ieșirea aia, din dos! :P

      Ștergere
    2. bine meh! am inteles aluzia subtila. Ultimul stinge lumina!

      Ștergere
  3. Ce prostii ati mai facut pe aici cat am fost absent?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am probat căști de motociochiști. Tu?

      Ștergere
    2. Alerg dupa femei si planuiesc cum sa ajung la putere. Daca rezolv a doua e rezolvata si prima.

      Ștergere
    3. Dă-i bătaie, că eu te susțin. Am cu ce, de la cric, la scripete si de la electro palan la motostivuitor cu furci sau clempuri oscilo-batante.

      Ștergere
  4. e mai fancy sa halesti chestii exotice. oricum nici nu le sacrificam nici nu le halim noi (romanian consumer nu e suficient de high class pentru). mai exact pentru ca suntem ieftini si china care e si mai ieftina e mult prea departe

    RăspundețiȘtergere
  5. iacii sunt aproape de cihina da :)). si bizonii relativ...dar pt sacrificiu si haleala proaspata a citizenului european cool....cam da. se pare ca dezvolta angoase la transport intercontinental!, in timp ce fructele si legumele nu! ceea ce genereaza si economii si cu antidepresivele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Antidepresivele ieftine tot din China vin. La Europa doar se pastilează,se cașerează și se pune ștampula mUE pe ele.

      Ștergere
  6. si leurda e plina de savoare sezonul asta, nu gasesti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu de dragoni? Eu stiam ca e ferma de dragoni!

    RăspundețiȘtergere
  8. Păi e foarte simplu! Zimbru cică-i protejat în România decând comuniştii ăia în devenire i-au haliit, fomişti cum erau, în toată Polonia! Că la noi extinctorul principal a fost unu Dragoş. Drept răzbunare că i-a dat o copită căţeluşei favorite pe nume Molda.Care a suferit de deces prematur. Culmea a avut şi neruşinarea s-o şteargă de sub nasul vănătorilor deşi căra cu el cel puţin o duzină de săgeţi înfipte în cocoaşă.
    Bizonii or fi ei protejaţi în rezervaţiile indiene (alea din SUA) dar în România sigur nu!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE