luni, 7 aprilie 2014

Motociochiștii


Alaltăieri am fost la Lidl. Dacă nu știți ce sărbătoare este asta pentru consumatorul român ,o să vă pice părul de pe rotule și o să rămâneți spâni în gură. Lidl este ultima modă în materie de oameni care vor să întâlnească oameni dar se tem de demonstrații, pelerinaje la moaște sau saiturile de întâlniri.

Lăsând speculațiile sociale la o parte, din cele de mai sus rezultă că dacă la Lidl e lume multă așa ar trebui să fie și parcare. Răspuns greșit. Românul de Lidl nu este ca cel de Carrefour. Nici vorbă de dubele pline de la Metro, nici urmă de portbagajele burdușite de la Cora.

Românul vine la Lidl cu bicicleta, cu trotineta ori cu căruciorul de butelii. Mai nou cred că românul vine la Lidl cu scuterul sau cu motocicleta. Poate astfel se explică de ce alaltăieri la Lidl lumea proba într-o fervoare demnă de ziua de vot, căști de motocicliști la numai 199 lei. Mi-am dat seama că sunt născut dintr-o nație de maimuțe (din care unii nu ne-am tras complet), în momentul în care m-am trezit cu o cască de motociclist pe cap. Nu m-a forțat nimeni, mi-am înșurubat-o singurel, benevol, cu un zâmbet bovin pe chip. Când mi-am dat seama ce am făcut și am încercat să-mi găsesc o scuză, nu mi-a trecut nici una prin cască, moment perfect ca să mă simt idiot.

Faza ce-a mai penibilă a urmat imediat ce am încercat să-mi scot drăcia de pe cap. Casca se înțepenise pe chestia de pe umerii mei. Am tras, am smucit, am apăsat butoane, nimic. Ba la un moment dat am reușit sa închid toate fantele de aer și să mă sufoc un pic. Mă rog, am supraviețuit, dar pentru a avea succes a trebuit să citesc cartea de instrucțiuni, bineînțeles cu casca de motociclist pe cap.

Smulgerea bilei din compozit de pe tivgă mi-a lăsat un gust amar și câteva fire de păr pe limbă. Probabil maimuței care a probat casca înaintea mea îi pica părul. După lungime textură și aroma de tutun, erau floace dintr-o barbă, mustață sau cioc. Refuz să cred că s-a pretat cineva sa probeze casca aia în alt mod, ori pe alt membru în afara celui gânditor. Am plecat de acolo cu trei beri într-o mână, ceea ce nu era atipic ținând cont că la casă unii se prezentau cu o cutie de șervețele sau cu un loli-pop.

Concluzie: nu mai vreau la Lidl decât când e gol. Știe careva când e extrasezon?

foto: g+


34 de comentarii:

  1. Eu mi-am cumparat o periuta de dintii de la magazinul mai sus numit. A costat trei lei si era cea mai atractiva, cea mai profesionista din toata seria oferita, cel putin estetic asa arata. O deschid acasa si cu scris mic, basorelief in plastic, scria ca are patent pending. O mica periuta ce nu si-a primit patentul si a fost formata in taramuri mai indepartate decat aici si-a gasit locul in raioane. Dar pretul de trei lei o face indespensabila oricarei vizite de shopping. Gluma de Woody Allen: " Doua femei la un restaurant. Prima zice, ce mancare proasta. A doua rapsunde, Da si portii atat de mici". Si eu de abia astept goliciunea de la Lidl pentru ca atunci va fi momentul in care patentul este mai important decat pretul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic ca e mai bine să te speli pe dinți cu periuța decât cu patentul.
      Am impresia că ultimul dăunează atât smalțului cat și unghiilor de la picioare. Pentru că "Big bad wolves" sunt mai reali în comerț decât in poliție teritorii ocupate și școli.
      Ne vedem la Lidl. O să port cască de motociclist ca să mă recunoști! :))

      Ștergere
  2. trebuia să-ți faci și un selfie ca să fie complet evenimentul :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am pozat si acum mă oftic că am fost contra curentului general. Restul de clienți s-au pozat toți cu casca în cap și legături de gulii si pătrunjel în mâini.

      Ștergere
  3. Tot e bine ca nu erau prezervativele la promotie de "numai"...Sau vaselina !?!

    RăspundețiȘtergere
  4. untura avea si ea semne de par?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nimic nu e mai sexi ca niste par incleiat in untura. daca inchid ochii parca auz si sunetul.

      Ștergere
    2. Sunetul icnetelor mele de scârbă, îl auzi?! Atunci bine. Te rog înghite subiectul!

      Ștergere
  5. Băi animaloo, ce ești bă animal?! Abia am mâncat!
    Sigur că avea si untura păr. Era plină de pene de porc!

    RăspundețiȘtergere
  6. te-a insotit si celalat frumos din posa la probatu' ofertei la untura, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde la care celălalt te referi. Adică după părerea ta, care e Oblio și care Săgeată și care dintre aia doi sunt eu?

      Ștergere
  7. de vreme ce stii ca raspunsul e DA, ce mai ostenesti a intreba?

    RăspundețiȘtergere
  8. Deci asta-mi aduce aminte de studenție. Pe vremea aia amicul meu, Costiclă, își băga barba prin caserolele cu piept de pui. Și-avea Costiclă o barbă de sihastru, nu așa.
    Hai că acu' rămâne să întrebi și care barbă...

    RăspundețiȘtergere
  9. Totusi idiotismul e un lux ordinar, vine asa cum vine pofta de icre negre, cind esti gravid cu pesti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa e. Mi-aş fi cumpărat cască chiar dacă nt am motor, aşa fervoare era la raion. Restul sunt bârfe, nu sunt gravid!

      Ștergere
    2. "baietii rai" au motoare, cu siguranta casca aia nu te-a atras degeaba :D

      Ștergere
    3. Cred că acesta e substratul psihologic și nu spiritul de turmă. :P
      Mulțumesc, pandhora, mi-ai redat pofa de viață!

      Ștergere
    4. mai am putin si ma transform(i) in zana cea buna :P

      Ștergere
    5. Da de unde, inca n-am uitat ce-ai facut asta vara! :P
      Apropo, pofa = pofta.

      Ștergere
    6. ei lasa, lasa, mi-am dat seama din prima ca esti un pofticios...ma refer la viata, desigur :D

      Ștergere
  10. ti-ai pus casca pe CAP?
    hmm...ceva nu se pupa.
    saaauuu...asta a fost inainte ? :p :))

    noapte buna
    blue

    RăspundețiȘtergere
  11. :))))
    Poza imi aminteste de filmul Tantalaul si Gogomanul.

    RăspundețiȘtergere
  12. N-as vrea sa te sperii, dar cred ca e posbil sa ai dovleacul un pic supra-dimensionat! Iti recomand un tricou personalizat cu : "Gabarit depasit!" Asta ar trebui sa te fereasca de ceva accidente pe viitor.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE