marți, 22 aprilie 2014

Invaziile pascale


M-am întors în prezent. Weekendul acesta a fost ceva mai mult potol decât de obicei în frigider, moment perfect să fiu pretențios. Cu excepția unei vecine care a mai adus și ea ceva interesant de mâncare, în rest am reușit să evit să fiu călcat de musafiri. Până ieri.

Este adevărat că la asta a contribuit trecerea telefoanelor pe silent, vibrații anulate, lipsă TV în cameră, interfon închis. Am avut două zile de liniște în care am citit „Urzeala Tronurilor”, am jucat „Frozen Trhone” și am revăzut Monty Python and the Holy Grail. Ah da, duminică am pus basca cea nouă pe cap și-am făcut o incursiune în cetatea vecină, la călărit. E clar că per total am avut un week-end medieval bun și ar fi fost chiar perfect, dacă ieri nu mi s-ar fi rupt Zen-ul.
 
Prima pălitură de osândă pentru fericirea-mi deunăzi, a fost soneria. Cine pana mea o fi trecut de interfonul inactiv? Era vecina de ieri. Venise să își ia castronul gol înapoi. Da, la 8.00 a.m. în weekend extins! Abia mă băgasem în pat și mă chinuiam cu ochii strânși să re-înnod visul de unde îl rupsese bing-bangul, când am auzit hărmălaie afară.
 
Nu se poate, mi-am zis. Stau la 3 iar ăștia de la termopane mi-au garantat liniște sepulcrală, mai ales că am și balcon în pridvor. Mă să fie, chiar urlă cineva... Să știi că l-au atacat iepurii ouători pe poștaș! Ies în balcon și ce să vezi? În fața ușii de la scară "finu" Gică recita, acompaniat de toți câinii cartierului, lista membrilor familiei subsemnatului. Așa e la el la țară. Strigi până iese careva, poa' să fie de pe ulița cealaltă. Ca să nu se mai repete concertul, am deschis interfonul.
 
Apoi a venit o mătușă cu nepot atașat. Mi-au făcut ăștia doi nervii jartiere și la dublu și la simplu. De fapt ei aveau treabă cu mama, dar cum ea urma să vina peste câteva ore, au terorizat ce au găsit, adică pe mine. Cum nu știam că vin, că doar m-au sunat?! Ca să preîntâmpin noi invazii barbare, am deschis telefonul. Degeaba. Toată ziua de ieri a tunat și mi-a adus pe cap grămadă de Cristoși Autoinvitați, de am ajuns să mă bucur că s-a terminat weekendul.
Noroc cu urarea specială de la Gogul:
"Paște frumos, nu clefăi!"

foto: Mario Alquicira, g+


34 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Hai la mulți ani și lasă gargara! Ai petrecut ori ba?! :))

      Ștergere
  2. Venit-am aci sa vaz ce a scrijelit domnul Mucegai cu gheara sa talentata ,si na ghinion , mi-a dat cu felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am facut greseala de a merge ieri in Cismigiu...cred ca intreg orasul era acolo, groaznic :(
    de asta prefer de multe ori sa ma plimb prin cartiere unde sunt case, oamenii sunt in case si strazile sunt goale :)
    sunt prea multi oameni in Bucurestiul asta, ufff....e drept ca si eu sunt unul dintre acei oameni :D

    RăspundețiȘtergere
  4. vino in america. aici nu-ti suna nimeni la usa.

    RăspundețiȘtergere
  5. De sărbătoarea ouălor mielului tăiat și mărunțit în drob cu verdeață am primit numai SMS-urilor pioase. Pana am dat din greșeală directorului un sms neconvențional. Ceva cu " în aceasta zi, noapte, când lumina pica secant prin noi și iese și ne fut toți cu SMS-uri pioase, va doresc maț gros sa încapă potolull și trifermente cu căpșuni de ultimă generație. Fii sănătos și sa ai tranzit digestiv foarte rapid!". După care am rectificat când am conștientizat destinatarul. " fie ca lumina sfântă sa va lumineze!" =))))). Apoi am rectificat rectificarea. Sărbători fericite!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu faci din astea des pe la sarbatori, de nu mai stie omul daca sa rada sau sa te injure!

      Ștergere
  6. Ultima urare nu o stiam, dar e simpatica foc. Basca cea noua se inscrie in traditia de a-ti cumpara ceva nou de Paste, banuiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ce de lucruri noi inveti de la anarhistul anti-leapsa? Basca noua este palaria de mers la curve si e doar o figura de stil. Dar daca tii tu mortis o numim basca de paste. Suna mai bine decat pasca, banuiesc.

      Ștergere
  7. bai voi cand erati mici ati facut "bayram de bucatarie"? asa ii zic eu lu' ala de se strang maxim 6 fraierici din bloc cu intentii de mare destrabalare, cu un bidon de vin la 4 insi, muzica amestecata aiurea dar tare si se chinuie sa danseze sau sa faca orice maimutareli numai sa arate a petrecere. Deci ati facut d-alea la 16 ani? Ei, eu am facut unul de Paste , cum am descris mai sus doar ca a iesit mega-distractiv si eram doi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am facut bairamuri din astea de chicineta in care am gatit pizza cu blat de paine si am baut visinata. Cred ca eram cam maxim 5, dar nu bag mana in foc. Petrecerea se spargea cand vomita primul om. Ultima petrecere de acest gen a fost atunci cand un prieten a borat pe geam de mi-a corodat table de pe pervaz. De atunci ne-am mutat in sufragerie ca are balcon.

      Ștergere
  8. Dumnezeu ti-a lasat o sansa. Prietenii ii poti alege! Rudele? Cu ele te nasti, cu ele mori. Restul? Sa fie primit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vad care e sansa, in rest imi place si sunt total de accord. Doar ca...n-am inteles nimic din ce ai zis! :))

      Ștergere
    2. :) Nu scapi de vizita rudelor.

      Ștergere
    3. Ba da. Până și rudele mor! :D

      Ștergere
    4. A zis ca pe mine m-ai ales. Asa-s io, speciala. iPhonella

      Ștergere
    5. Corect, iPhonela the chosen one! Să serbăm! Pop corn? :)

      Ștergere
  9. eu nu-mi revin nici acum! dupa linistea totala de pasti, m-a lovit expressul de calafat si-am facut, prima data si intaia oara in viata-mi, cozonac. gandesc ca e cazul sa fac aranjamentele cu o firma specializata si sa decid daca ma rostuiesc langa bunica sub tei sau optiuni

    RăspundețiȘtergere
  10. eu am zis ca fac curatenie de paste, nu de spirit- dar vin niste rude cu chestii pascale si tre sa ma gatesc si sa ma curatenie, inside and outside.
    n-am mai facut dar nici n-am raspuns 3 zile la interfon.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE