miercuri, 4 decembrie 2013

Gândaco macchiato

Cică hrana viitoare a omenirii sunt insectele, iar secolul doujdoi va avea trei perechi de picioare și un singur coi.

Așa m-au consolat colegii azi după ce am găsit cu stupoare ditamai gândacul roșu de bucătărie pe fundul paharului cu nescafe latte macchiato. Am avut brusc o viziune cu interiorul automatului de cafea, imagine în care locul boabelor prăjite din container era luat de o grămadă de goange. N-am apucat să împărtășesc cu nimeni coșmarul, că înlocuitorul Trâmbiței, a afirmat plin de convingere:

- Nu e de la automat! Toată lumea știe că Nescafe e făcut din prafuri, deci nici un gândac sănătos la cefalotorace nu ar mânca așa ceva.

M-am uitat chiorâș la el. Oare v-am zis că-i suspectez pe toți cei ce vin pe postul ăsta, că ar avea câte o păsărică la Intel?

- Băi prepuț, tu nu știi ce vorbești. Se vede că n-ai stat șase ani în căminele din Regie ca Je!

Carcalacii mănâncă orice, de la lemn la cauciuc, și de la poliester la cașmir. Singurele lucruri pe care nu le digeră, sunt alea din fier. Cafeaua și laptele fie ele chiar sintetice, sunt pentru gândacii de bucătărie mană căzută din cer!

- Rahat, am uitat de zahăr, a adăugat el!

Bingo, uite așa mai vii de acasă dom' inginer!


10 comentarii:

  1. unde merge broasca, merge si gandacul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi fa male....
    Pff, mi-am amintit de o melodie. Sigur o să-ți placă și clipul și versurile
    http://www.youtube.com/watch?v=N1RNwopK6Ww

    RăspundețiȘtergere
  3. Sau poate ca cineva incerca sa obtina carmin "the old fashioned way": http://en.wikipedia.org/wiki/Carmine#Production

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil, dar și mai probabil firma noastră are nevoie dezinsecție și deratizare, in orice ordine le-o veni la vermorele.

      Ștergere
    2. Bine, pe de alta parte, iti poti antrena stomacul pentru o dieta post-apocaliptica.

      Ștergere
    3. Este antrenat metre, știe să rumege de toate. Dar până nu sunt obligat de ce să pap ziar, când există caviar?

      Ștergere
  4. Nu mi s-a intamplat decat o data in viata, pe cand lucram la editura Nemira, sa gasesc gandaci in cafeaua de la automat. Mai tii minte panglica aia lipicioasa care se atarna vara, pe prispa, la tara, ca sa atraga musca? Eh, automatul ala de cafea din editura, fusese un excelent mucamor pentru gandacaraia din depozitul de carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din nefericire nu este un incident izolat. Vechiul tonomat de cafea a fost retras petru ca era contaminat cu ceva ciuperci si incepuse sa puta a hoit iar cel de dinaintea astuia pentru ca doza... furnici.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE