vineri, 11 octombrie 2013

Parascheva e mai tare ca Elodia


La ora asta Dan Diaconescu își plânge în pumni. Dacă avea mai multă minte își deschidea televiziune ortodoxă într-o biserică și prezenta anchete în patrafir.

Circul mediatic anual cu bătaia televizată la pupat ciolane, băut țuici și mâncat sarmale depășește audiența greu clădită de Diaconescu cu Elodia.

Am o idee de viitor pentru cazul în care DD, se hotărăște să reînnoade cazul avocatei dispărute. Trebuie doar să afirme că Elodia s-a transformat în sfânta și e o problemă de timp pană moaștele se vor revela cuiva.

Cu multă atenție, ceva aur și promovare Elodia ar putea să o surclaseze pe cuvioasa Parascheva  în 20 de ani! Trebuie plimbată puțin pe la Ierusalim, Istanbul, Belgrad, răpită, sechestrată, răscumpărată și în fine ambalată în metale scumpe și expusă spre adorația proștilor. Recomand lui DD rețeta fabricării moaștelor sfintei Parascheva scrisă acum un an.

Din păcate DD a pierdut și anul ăsta startul. Parascheva o să bage gologani grei în buzunarul bisericii ortodoxe, a unor băieși deștepți, televiziuni, artiști de nișă și a căilor ferate. Totul se petrece cu complicitatea statului „laic” roman, încântat cu niște firimituri de taxe.

Așeza-vă bine în fotolii în fața ecranelor că începe circul. Nu contează canalul, nu închideți tv-ul că nici nu știți ce pierdeți!

25 de comentarii:

  1. Să vezi tu măcel ce-o să fie acolo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Macar ai inregistrat ideea la OSIM? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, că nu-mi trebuie bani din prostia altora.

      Ștergere
    2. Eu cred că-i una dintre cele mai profitabile afaceri, să câștigi bani din prostia altora.Dacă nu crezi, întreabă B.O.R.

      Ștergere
    3. Te cred, dar pe mine nu ma lasă educaţia să fac aşa ceva semenilor mei. Popii sunt ticăloşi.

      Ștergere
  3. băi frate, deci oamenii ăștia chiar există?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, dacă religia e una ("biznis" jegoso-păgîn) iar credinţa cu totul altceva (convingerile spirituale intime ale fiecăruia dintre noi legate de viaţa de apoi şi cum influenţează asta umila noastră viaţă terestră) atunci o sărbătoare precum cea legată de sfânta Parascheva e o ilustrare perfectă. Altfel spus: nicio legătură între credinţă şi 4 din 5 inşi carele stau la coadă de trei zile pentru a se închina şi a se ruga la a le da sfânta bunăstare materială...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e nici o legătură vizibilă, dar ea există im gradul de disperare!

    RăspundețiȘtergere
  6. La OTV o sa apara exclusiv ancheta care demonstreaza cum Sf. Paraschiva a fost impuscata miseleste in spate de 2 extraterestrii in timp ce se lupta cu Panzerele naziste. True story.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai traieste Diaconescu? Ma gandeam ca s-a prapadit pana acum..:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trăieşte, nu ştim cu cine şi de ce. ma îndoiesc totuşi ca e cu adevărat o persoană vie.

      Ștergere
  8. da' știi ce nu pricep eu? sfânta parascheva e acolo, cuminte, în biserică, tot anu'. de ce se formează turma aia gigantică și toți se înghesuie s-o vadă/pupe într-o anumită zi? ce, dacă faci asta pe 8 iulie, de exemplu, nu are același efect? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fraierii sunt mai uşor de exploatat in turmă decât individual.

      Ștergere
  9. Eu incerc sa invat de la astia si sa-mi construiesc propriul cult. Mi-ar fi placut sa fiu popa, daca nu, si guru e ok.

    RăspundețiȘtergere
  10. O sa razi in iad nepoate :)) . Indiferent cum se numeste , cuvantul este cheie in univers, cuvantul Parascheva aduce o vibratie anume, traim intro constiinta colectiva. Personal sunt impotriva bisericii, mergi pe firul celor spuse de mine si ai sa vezi ca am dreptate, negam aceste lucruri dar cu ce le inlocuim ?

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE