joi, 31 octombrie 2013

Alternosfera salvează blogosfera



Ieri am comis o măgărie cu noaptea în cap. De fapt un șir de măgării. Ziua a început prost tocmai pentru că în fapt era noapte, motiv pentru care nu am văzut bucata de bordură mai erectă decât suratele ei și am luat-o în bombeu. Apoi am reproșat unei doamne că merge cu chiftele fierbinți pline de usturoi în pungă în loc să le transporte în container bio-hazard. Aia a început sa plângă despre o mamă bătrâna, în spital, ce poftea la pârjoale. Restul pasagerilor s-au uita la mine ca la cel mai rău om de pe Terra. Pentru că doamna cu chiftele avea șaptezeci și cinci de ierni (așa a declarat vecinei de banchetă) , m-am temut să mă gândesc la mama ei în orice fel.

Aș fi uitat de aceste mici neplăceri dacă șoferul n-ar fi condus sacadat, lipsit de  ambele oglinzi de furtul cărora s-a plâns vorbind continuu la telefon pe parcursul drumului, în timp ce cu o mână așeza banii din încasări. Aș fi vrut să îl propun pentru Guinness Book ca fiind primul șofer care conduce un autobuz cu burta, dacă n-aș fi observat că de un șurubel prins în bord avea ancorată cu elastic pedala de la accelerație. Trișa măgarul!

N-am mai văzut oameni făcând cruci la coborârea dintr-un mijloc de transport în comun pâna ieri. Tot ieri dimineață am ratat la mustață sa fiu zburat în atmosferă de pe trecerea de pietoni de un bolid, apoi o gaură de canal căscata pofticios în trotuar, și am oftat fericit la pontarea cartelei magnetice, care chiar a piuit pe nota corectă.

Ajuns la muncă la timp și cu toate organele perechi ori neperechi întregi, deși toată dimineața am fost tratat ca un rățoi am simțit nevoia să mă dau lebădoi. Altfel nu pricep de ce atunci când m-a întrebat un coleg ce ascult (căști în urechi) am trântit o minciună.

Alternosfera, asta ascult!

Cred ca aveam urechile sau nasul roșii ori alte semne că mint, altfel nu pricep de ce colegul a început să-mi spună de cât de buni sunt băieții de peste Prut și că după el "Flori din Groapa Marianelor" este cel mai sofisticat album, că ultimul din 2013 e discutabil de ascultabil, etc.

Am fugit la mine la birou și am googălit rapid. Prin urmare ieri și azi toată ziua am ascultat Alternosfera. Azi dacă îmi dă extemporal colegul, sunt pregătit. Foarte pregătit. Am descoperit că moldovenii de la Alternosfera nu sunt buni, ci foarte buni! Îi poți asculta pe repeat până îți dă cu „Virgula”. Iar cu „Epizodia”, părerea mea este că domnul coleg se înșeală grosier, albumul este dublu jm, adică șmecher!

Am descoperit că Alternosfera mă face să mă simt viu, să simt românește, să visez universal, să sper că nu e târziu. Și dacă nu poate face asta mereu, măcar mă poate salva de senzația de cădere, de pustiu, de nu vreau să știu. Simt că nu sunt primul blogăr salvat de depresie prin muzică. Deci...
Alternosfera salvează blogosfera!

sursa foto

27 de comentarii:

  1. E bine ca te face sa simti romaneste, mai ales ca ei sunt moldoveni :))
    Pacat ca ii asculti si nu stii ca mai au si un "R" in titlu :) AlteRnosfera...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moldovenii nu sunt români? Vai nu știam! :))
      Păcat tare că sunt un căscat și apăs pe butonul "publică" înainte de a corecta și verifica. Mulțumesc, acum am corectat.
      Ia vezi anonime, mi-a mai scăpat ceva?

      Ștergere
    2. Sa ne intelegem. Sunt moldoveni de peste Prut! Deci da, conform buletinelor pe care le detin, sunt cetateni moldoveni, nu romani!

      Ștergere
    3. Ca sa fiu mai exact, nu ma refer la cetatenia ci la etnia lor. Nu fi cabotin anonime știi bine ca nu e nevoie sa scrie pe poduri ca Basarabia este pamant romanesc!

      Ștergere
  2. Dacă îi lauzi tu mă bag la o ascultare mai la noapte! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fii incantat, cum n-ai mai fost de la Cargo, Iris, Compact, Phoenix. Poate doar Vunk ...

      Ștergere
    2. Da ăia cu "la 20 de ani" cum le spunea?
      Vunk, da, începe să facă! :)

      Ștergere
    3. Aia erau Voltaj, azi comerciali total.

      Ștergere
  3. alternosfera = repeat, repeat, repeat. când o fi următorul concert? :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu prin 2009 am avut o obsesie cu Alternosfera. Mergea mai ales cand eram la munca si privind pe geam vedeam cam jumatate din Oras... in Picaj :)

    p.s. cam multe "semne" in drumul tau spre munca, eu as schimba ruta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merge şi în picaj şi în decolare. O să încerc să iau trenul o vreme.

      Ștergere
  5. ne molipsisi, nah, cu ce usurinta!...acu' o ascultai si eu intai si prima data si chiar mi-a placut!
    ma bucur mult ca te-a salvat de depresie! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tari moldovenii, să-i asculți și live sunt grozavi rău :D

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE