miercuri, 24 aprilie 2013

Dreptul la munca al pedofilului


   Judecătorii englezi spun că nu pot face nimic pentru a opri un pedofil cu HIV să lucreze în locuri unde ar putea întâlni copii. Stelios Kimpriktzis, 38 ani, a agăţat online un minor şi l-a ademenit în pădure unde l-a convins să facă sex. El şi-ar fi ascuns boala.
   Fostul lucrător comercial, din zona Liverpool, a fost închis timp de trei ani după ce a fost condamnat pentru două capete de acuzare unul legat de activitatea sexuala cu un copil şi altul pentru tentativa de a provoca vătămarea corporală gravă, în aprilie 2006.
   După eliberare, Stelios a primit ordin pentru prevenirea infracţiunilor sexuale (SOPO) prin care i se interzice lucru oriunde s-ar putea să vină în contact cu copiii sub 16 ani, printre alte restricţii.
   Trei judecători englezi au judecat recent un apel a lui Kimpriktzis împotriva SOPO, deschizând posibilitatea ca el să poată ocupa locuri de muncă unde copiii pot apărea în apropiere şi slăbind şi celelalte restricţii privitoare la libertatea sa.
   Judecătorii spun că nu ar fi drept să îl condamne pe Kimpriktzis la o viaţă de asistat social, el fiind capabil de munca. Ei au adaugat: "trebuie să fie înţeles că suntem sub obligaţia de a aplica legea şi, în ciuda gravităţii acestei crime, nu putem încuia pe cineva şi apoi să aruncăm cheia." El şi-a ispăşit pedeapsa. Această instanţă face tot ceea ce se poate pentru a proteja copiii – şi voi puteţi să faceţi ce e mai bine pentru ei, dar ca să îl privaţi pur şi simplu de toate libertăţile pentru totdeauna, legea nu permite.
   Istoria lui Stelios mai conţine un incident lămuritor asupra obsesiei sale. În 2008 a ieşit din inchisoare dar revenit şi a mai facut un an de detenţie, iar la eliberare a primit restricţii suplimentare pentru că a fost prins încercând să vândă jucării pe eBay, copiilor.
   În noiembrie 2011, Kimpriktzis a solicitat modificarea SOPO, susţinând că restricţiile privind locul de muncă au fost prea ample". În sprijinul cererii sale, Kimpriktzis a inclus două scrisori de recomandare de la magazinele de încălţăminte care i-ar fi fost potenţialii angajatori, dacă nu era restricţionat. Aceste ''scrisori''s-au dovedit însa a fi falsuri.
   Kimpriktzis mai târziu admite că a încercat să pervertească cursul justiţiei în legătură cu acest lucru şi a primit o sentinţă cu suspendare la şase luni în iunie 2012. Prin recursul lui, Kimpriktzis a afirmat că toate constrângerile legate de ocuparea unui loc de muncă au fost disproporţionate" şi l-au blocat în a găsi de lucru oriunde cu excepţia casei lui. De asemenea, el a argumentat că interdictiile SOPO ar trebui să fie modificate, astfel încât el să poate avea nesupravegheat contact cu copii peste 16 ani iar poliţia sa piardă dreptul de a-i ridica computerul pentru control fără mandat.
   Curtea a permis recursul, a dispus eliminarea restricţiilor de ocuparea forţei de muncă, deşi lui Kimpriktzis îi rămâne interzis contactul nesupravegheat cu copii sub 17 ani fără permisiunea părinţilor.
   Judecatorii au concluzionat: Nu uităm că infracţiunea a fost serioasă şi ţinem cont şi de incidentul eBay, elemente prin care pârâtul poate fi descris ca un pedofil prădător. Cu toate acestea, ţinem seama, în conformitate cu îndrumările de jurisprudenţă relevante, de faptul că punctele din apărarea lui Kimpriktzis sunt bine realizate.
   Ordinul de restricţionare a lui Kimpriktzis de a ocupa anumite profesii (profesor, asistent medical, şofer pe autobuzul şcolii) rămâne valabil până în 2016.

   U-ha, foarte tari englezii, nu-i aşa? Oglindă oglinjoară, unde e mai bine sa fii pedofil, în ce ţară?
În UK în UK, că o dai fără s-o iei, şi juraţii-s cretinei. Clar, în Anglia e mai bine să pedofileşti decât în Belgia!
   Băi fraţilor, eu cred că dacă ăsta punea prezervativ, nici nu-l mai condamnau prima dată. Pai ce mare căcat facuse, sex cu unul de 13 ani?! Şi ce dacă l-a infectat cu HIV. Ce naiba, e foarte posibil să fi fost invers. Se ştie că HIV-ul se transmite prin mucoase, aşa că foarte bine s-ar putea transmite şi prin mucoşi. Spun eu mucoşi, dar în ziua de azi la 13 ani copii sunt creaturi sexual dezvoltate.
   Justiţia engleză e prea dură. C'mon man, 2 ani pentru sex forestier, şi un an pentru vânzare de jucării, WTF?! Omul şi-a ispăşit fapta, e cazul să meargă mai departe, că doar nu o freca melcul între coarne toată viaţa pe banii contribuabilului britanic. Ce şi-a zis coana Justiţia. Decât să-i plătim şomaj mai bine îl punem supraveghetor la grădiniţă, să se joace de-a tata şi tata cu şoimii patriei, pe salariu.
   Chiar dacă ştie că este un prădător, justiţia a făcut tot ce a putut pentru mioare, de acum eliberăm lupul pe păşune şi în robă ne doare. Cui nu-i convine, să nu facă pui!
   Se umflă fasolea în mine de mândrie că se întâmplă faze din astea şi în alte tări decât România! Şmecher tare Stelios ăsta. Fereşte-te de greci când vin cu daruri, şi încuie uşile când vin cu jucării.
   La final, un sfat pentru părinţi: dimineaţa, lângă sandvici şi măr puneţi în ghiozdanul copilului şi o cutie de prezervative, să fie acolo, că niciodată nu se ştie!

2 comentarii:

COMENTARII MUCEGAITE