sâmbătă, 20 aprilie 2013

Clopotniţa buclucaşă a lui Epifanie Norocel

 
  Am un vis, cică ar fi zis Epifanie Norocel cu multă vreme înaintea Sfântului Său Deces de anul trecut. Un vis în care 12 clopote bat dintr-o gigantică clopotniţă cu zgomot atat de mare încât nici un buzoian să nu poată ignora chemarea lui Dumnezeu.
   Rahat. Bineînţeles că nu la asta se gândea Preaperversitatea sa Pifănuţ Colăcel ci la grandoarea personală. Altfel cum i-ar fi trecut prin cap să clădeasca în curtea catedralei o clopoţniţă care fără acoperiş avea deja peste 10 metri, cu 12 clopote uriaşe, în loc sa dea banii unui azil sau şcoală?
   Numai bine că lui Epifunny i s-a terminat Norocelul, iar noul boss ortodox al Buzăului şi Vrancei, Înaltpreasfrijitul Cipilan Câmpineanu a decis ca monstruozitatea să fie tunsă cu pickhammerul la vre-o 4 metri şi transformată în...agheasmar?! 
   Nu vă bucuraţi beţivii mei citititori, că nu pentru aghesmuit cu vin se vrea modificată schimbarea, ci drept loc de slujit în aer liber. Bineînţeles că se va face şi clopotniţa, dar în altă parte şi va avea doar 5 clopote, de diverse mărimi, care vor fi bătute la principalele praznice din cursul anului.
   Sărbători de tras clopotul sunt destule, iar dacă nu sunt, se inventează, că bani are biserica de la fraierii care cotizează obligatoriu la ea prin bunăvoinţa statului fundamentalist ortodox român.

 sursa foto

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE