sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Spovedania unui blogăr pervertit

   Au trecut câţiva ani de când am blogul asta, nu conteză câţi, că nu aniversez nimic în afara egoismului. Anii au trecut pe nesimţite pentru că eu sunt un nesimţit şi dacă eu nu simt atunci cine?! Astăzi, habar nu am de ce, am recitit ceva scris pe la început. M-am şimţit  ruşinat, umilit. Cel vechi mă pişă în creştet la orice moment. Cel vechi era mucegăit, visceral, aproape sincer. Eu cel de azi sunt o târfă digitală, un pervertit, un prostituat al cuvîntului. Ruşine să-mi fie!
   Am început acest blog scriind numai pentru mine, făcând din scris un fel de exorcizare. După fiecare articol mă simţeam uşurat, ca după o vomă ce îţi eliberează pântecele de un aliment stricat sau imposibil de digerat. Nu scriam niciodată presat de termene, nu căutam idei; subiectele mă căutau pe mine, nu eu pe ele.
   Astăzi mă simt obligat să vărs ceva în eter măcar săptămânal. Astăzi mă uit la statistici, la trenduri, la curbe şi zig-zaguri. Am trecut la diacritice, am pus poze cu surse si drept de autor. M-am înscris în agregatoare, am votat pe alţii ca sa fiu votat. Am pus virgule mai puţine, am folosit punct şi alineat, deşi mi-am dorit să-mi înşir ideile aşa cum se pişă omul beat. Am făcut toate astea ca să vă vă fiu pe plac.
    Voi cei ce mă citiţi, voi sunteţi vinovaţi; voi m-aţi schimbat. M-aţi cerut şi m-am dat. N-a mai rămas mare lucru din mine pentru mine. Abia acum înţeleg că dependenţa de Facebook este bazată nu pe comunicare, ci pe frica de nimic, frica de non existenţă, spaima că nu exişti dacă nu te confirmă alţii.
   Oh Mucegaiule, eşti un amant minunat, adică erai. Mi-ai dăruit atât de multe la început încât acum dragostea ta mă doare prin însăşi a ei absenţă. M-ai obişnuit cu extraordinarul, mi-ai tocit simţurile cu diamantele cele mai dure, iar acum imi oferi drept consolare o banală batistă de hârtie ca să-mi şterg lipsa ta de pe trup. Te-am alăptat  ca pe un miel, dar  tu mi-ai muşcat sfârcul ca un lup. Te iert, dar nu te uit.
   Iar pe voi, pe cei chemaţi drept martori, vă urăsc pentru că v-aţi transformat peste noapte din spectatori în strigoi. Aţi pretins trup acolo unde doar ceaţa rodeşte al imaginaţiei fruct. Voi cei ce mă citiţi m-aţi schimbat. Aţi crescut pentru că v-am auzit. Nu ar fi trebuit să vă răspund, nu ar fi trebuit să vă admit existenţa. Astăzi mă spovedesc vouă ca unor zei şi vă reneg. Am să vă dărâm altarele, am să vă necinstesc fecioarele, am să vă risipesc cenuşa dorinţelor în vânt. Mărturisesc că plâng, pentru că ştiu egoistul adevăr absolut.
   Nu am nevoie de voi, mă vreau doar pe mine înapoi!

19 comentarii:

  1. Ia-te înapoi. Doar tu poţi face asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Haoleu, heroule, dah undhe mhai vhin heu d'achumha, bre, chiparosule, manca-ti-as hochii thai frumhosi! Hete cha scrishei fharha dhiacritice, sha vhad ce phatesc! Hihubhirhe, thu!
    Asta am zis-o la plezneala! heheheeheh! S-o trimit mai bine pe alteta-mea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vii la birau sobretoo ca hacolo scriu, referate bonuri cereri si halte bunaciuni!

      Ștergere
  3. Eu iti dau inapoi tot ce ai sadit in mine cu scrisu-ti, de iti face asa multa trebuinta. Mai bogata nu as vrea sa fiu.
    Mi-ajunge sa te citesc.
    Te iubesc in felul meu, dar asta o stii deja.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apai acuma e tarziu sa mai iau ceva inapoi de la voi, ca nu pot face coada de unul singur la mai multe usi. :P

      Ștergere
    2. Bine, viu boiarule, dar sa imi lași semne pa unde sa trec, ca-s fata fără șicoală și prostanacă! hahahaahah!

      Ștergere
    3. Îţi las Sobreto semne câte vrei... Vânătăi şi cucuie, ie bune?!

      Ștergere
    4. Apai daca ma bati, nu mai viu!

      Ștergere
  4. Liderul, masculul alfa, sa plece el urechea la aberatiile acestor trecatori... sa n-o mai faca el pe nebunul pentru ca nu inteleg toti. sa nu-si cunoasca el rostul pe acest pamant, in pula mea. Felicitari, tocmai te-ai ales cu o viata intreaga de munca grea..ca sa-ti zica trecatorii ca esti de cacat. sa vezi ce-o sa-ti mai pese:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fuarte multumesc domnu' pisicolog. Deci tradus in limba araba mesajul tau inseamna:
      Cainii latra ursul trece.

      Ștergere
  5. eu ti-am mai spus ca cel vechi era mai ok ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum ca stau si ma gandesc, ai dreptate ca te-ai schimbat fatza de inceput, dar daca am sta in loc ar fi plictisitor, nu am evolua. E bine ca din cand in cand sa ne mai oprim din mersul inainte si sa ne uitam inapoi cu drag la ceea ce am facut. Iar tu ai scris atat de frumos pana acum aici pe blog!Eu cred ca daca scrii pentru tine sigur vei face treaba buna ca si pana acum, si nu trebuie sa scrii neaparat pentru noi cititorii.Mi se pare trist sa traiesti cu spaima ca te confirma lumea sau nu pe fb. Vad ca acum lumea se invarte in jurul lui fb, dar nu cred ca si viata reala :).Fb-ul e doar un mod de comunicare, uneori chiar de informare si in special de divertisment. Mai nou am vazut ca e si un mod de promovare, a orice, oameni, idei, produse, servicii si io mai stiu cate si mai cate.Sper ca tu sa scrii de placere mai departe nu pentru niste cifre si statistici :) Madi

    RăspundețiȘtergere
  7. problema este că mie mi se pare involuție...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg, ce ți se pare involuției?! Sa mai scrii cum scriai la început, despre tine?! E ușor sa faci mișto, bine-nțeles pentru cei ce se pricep, insa nu e foarte interesant. Dincolo de asa zisa hăhăiala exista un suflet. Ala e mult mai frumos de văzut :). Iar omul bun nu se schimba.

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE