joi, 22 noiembrie 2012

A murit Şerban Ionescu. Cine urmează?

   A murit un actor. Urmează demagogia presei şi a actorilor supravieţuitori, să sperăm. Imediat după asta nădăjduiesc să decedeze apetitul lumii pentru mucul uscat în părul nazal al muribunzilor şi alte non-ştiri care ar trebui să apară pe ultima pagină a presei sub formă de fantezii sexuale cu paraplegici sau necrolog. Pagina de faţă nu se pune (sic) pentru că este un blog.

   O scurtă privire petrecută în grabă peste titluri te convinge că tuturor ni se sfâşie miocardul de atâta  dramă, dar nu prea ne pasă. Contradicţiile aberante de logică fac din acest deces o piesă de teatru proastă şi dintr-o boală extrem de rară  motiv de a reaprinde o panică naţională creată pe cale artificială.

   Bietului Şerban Ionescu i se deplânge cariera fulgerător  întreruptă prin moarte, simultan cu antagonica informaţie că a încetat din viaţă după o lungă suferinţă. Să înţelegem că a murit pe scenă, sau că un an a făcut gaură într-un pat cu cearceaf alb? Toată lumea l-a iubit, sau mulţi l-au suportat cu greu? Mare dilemă.

   Nu ştiu ce a gândit omul ăsta pe patul de spital dar cred ca mai curând a murit de jenă când s-a trezit făcut simbol al unei epidemii imaginare. După ce guvernul a pretins că i-a acordat ajutor 88.000 lei din Fondul de rezervă, prin transferarea lor în bugetul Ministerului Sănătăţii, cine ştie câţi leuţi au ajuns la el cu adevărat. S-a făcut totuşi ceva, o să-mi spuneti. Cât de mândri vă simţiţi ştiind că suma a fost scoasă din propriile voastre buzunare? Veţi putea oricare dintre voi beneficia de aceiaş bunăvoinţă şi susţinere financiară, sau dacă vă pişcă musca ţeţe o să fiţi invizibili între zecile de invizibili care sprijină zilnic pereţii camerei de gardă?

   A murit un artist. Unii zic că a fost întrerupt dintr-o mare carieră, eu că dintr-o telenovelă. A murit se spune, de la o căpuşă. Alţi zece căpuşeză evenimentul, sugând infuzie de popularitate înainte să le vină rândul să tacă. Ai zice că lapte şi miere a curs între toţi şi deplânsul actor. 
   
   Probabil că cel mai tare îl plânge Magda Catone, căreaia prin moarte i-a refuzat divorţul. Acum vrând nevrând doamna reclamelor la detergenţi trebuie să-i facă toate pomenile. Măcar ei îi stă mai bine cu broboadă neagră spălată cu Bonux decât lui Florin Piersic cu glicemia facută eşarfă de Lemarco alb.

16 comentarii:

  1. Bine punctat! Bravos natiune !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai conteaza cine urmeaza? Ne vor surprinde oricum reactiile de sacali ai celor din presa, de fiecare data. Daca e ceva ce nu suport si sa imi vina sa sparg TV-ul, sunt comentariile asa-zisilor jurnalisti. Dincolo de ele, te sfasie lacrimile unui Piersic, Calinescu, Marinus Morau sau al unui Papaiani. Alea dor ale dracu' de tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia care-l plang urmeaza fata, asa ca fa bine de-ti sterge lacramilii! :)

      Ștergere
  3. ... " ale unui Papaiani"...
    Earta-ma, am scris cu nervi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu ce sa zic in acest caz.
    Din ce-am vazut la tv omul chiar a suferit!
    Banii aia erau pentru un spital din Austria parca...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am spus ca nu a suferit. Spuneam ca in cazul lui s-a putut scoate o suma din bugetul de rezerva, dar pentru tine nu cred.
      Asa ca fa bine si da cu Kirby ca numai ala suge capusele!! :))

      Ștergere
    2. Poate ca asa este, dar din cate am vazut s-a facut cu mare intarziere si fortata cu o campanie media.
      Mi-a spus cineva ca nu-si ia Kirby pentru ca o sa ramana fara imunitate in lipsa mizeriei si a prafului de casa.

      Ștergere
  5. Te-ai inhaitat cu Banciu sa scrieti despre mortul zilei? Mi-ai dat o idee. Poate ar trebui fac si eu o rubrica "tatoasa zilei".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine este Banciu, la ce ziar are necrologul?
      Pai moartea este intotdeauna mai tare decat tzatza, nu stii?!

      Ștergere
  6. Tu ai scris un necrolog sau un pamflet? Că îmi venea a râde cu lacrimi. Și mi se făcu rușine. Dar nu de râs ci de lacrimi. Că nu senzorii milei gâdilaseră glanda lacrimogenă.
    Măi dragă, mie mi-a plăcut de omul acesta, Șerban Ionescu, dar nu din filmul Ion, că acolo îmi făcea teamă, ci din Lumini și Umbre. Îți mai aduci aminte?

    RăspundețiȘtergere
  7. Pamflet la adresa hitarilor. Actorul era ok, omul nu l-am cunoscut. Pe mine datul cu bucile de pamant ma durut. Un serial intradevar bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu eu, am aruncat un ochi in viitor, moare Sergiu Nicolaescu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Waw, parcai San Fransisco ciai pus in bahar ca ma simt atat de disco?!
      :))

      Ștergere
    2. Sa opresc podeaua, vrei sa cobori?

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE