luni, 30 august 2010

Terapie cu pisici




Matele mi-au placut dintotdeuna. Prima mea dragoste bebe fiind, a traumatizat-o pe matusa ce trebuia sa faca pe closca cu mine. Abia a reusit femeia sa-mi scoata jumate de Mitzi din gura. A avut noroc ca pe atunci n-aveam dinti. In vacanta, la tara ma jucam cu verisoarele mele. Ele infasau pisicile, eu le legam cu lat-ochi dublu. Le incaltam cu jumatati de coji de nuca si le aruncam pe acoperisul casei. De drag sa te uiti cum bateau step pe tabla inclinata. Pe alea care scapau le invatam sa inoate in butoiul cu apa de ploaie din spatele casei. Dupa ce se termina vacanta, gaseam pisici la tomberoane, in spatele blocului. Intr-o toamna tata a ramas fara batiste iar mama fara basmalele din casmir pe care le adusese suvenir din Rusia. Toate petecele alea colorate, gaurite la colturi si legate cu ata au devenit parasute. Locuiam int-un bloc cu 10 etaje si uneori se mai incurca cate o parasuta, in antena de bulgari a vecinului de la 7. Majoritatea insa aterizau in curtile tiganilor de vis a vis si imediat le interceptau cainii. De pe bloc nu reusem sa distingem niciodata ce era carpa si ce era blana din smocoteala aia turbata.
Am crescut, dar dragostea pentru pisicute a ramas neschimbata. La caminul studentesc cand fetele se zdrumicau pe hol sa-mi faca gogosi turnate sau clatite, eu ma ocupam de matele lor. Unora le testam rezistenta la forta centrifuga invartindu-le in fata de perna pana ameteau. Altora le testam nervii lovind brusc o oala sau faras metalic, taman cand faceau linistite plaja pe pervazul de la geam. Daca fetele ramaneau fara bautura si coborau pana la non stop, matza devenea rapid suportul tuturor carligelor de rufe si agrafe de birou pe care le gaseam. Eeh...ce vremuri!
De ceva vreme fac tratament. Se numeste desensibilizare progresiva profelina. Cacat bici: terapie cu pisici. Iata-ma deci facand poze la mate si incercand sa vorbesc cat mai frumos despre ele. Nu-i asa ca ie dragalase? Uite ce ochi luminosi, ba chiar sticlosi are...ptiu fir-ai a dracului de jiganie imblanita miorlaitoare!

8 comentarii:

  1. Deci,sa ne intelegem,tu esti un caine prin natura ta....cum sa te cred ca iti pot placea asa mult,bietele pisici?
    Apropo,chiar frumoasa pisica din prima poza!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @ radu adrian,
    Deci caine ie una, javra ie cu totul halta potaie. Si esti blond, ca ala din poza 1 este motan ca si ala din poza 3.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragutule,iertare ,da nu ti-am pipait motanul prin poza,sa ii vad momitele!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce caine am fost si ce javra am ajuns...ups...era cu pisici:)))
    Momite? Motan?
    Ia ghici ghicitoarea mea:
    Din carne e crescuta, tare si osoasa. O parte-i belita si alta-i flocoasa.
    Daca te gandesti la ce m-am gandit eu nu se pune:)))
    Astept raspuns:D
    pup iu:*

    RăspundețiȘtergere
  5. cam sinistra terapia ta!... pentru pisitoante, desigur. un merit, cel putin, au si ele: iti arata unde sa nu te asezi pentru ca locul unde se odihnesc sunt noduri de energie negativa. si ar mai fi unul, se zice ca in locul unde se aseaza pe tine este un organ intern in suferinta. deci nimic nu pare a fi care sa nu-si aiba rostul pe lume. stiu ca te arati mai cinic decat iti este de fapt sufletul, asa ca poti sa te joci mai departe cu vorbele, copilule, doar doar vei prinde vreo pasarica! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. @ radu adrian
    Big R, chiar nu e nevoie sa cauti pisicii la oo. Ca sa vezi care este motan, te uiti la atitudine. Alea de dorm mai mult dimineata, sunt intotdeauna femei:D

    @Sorana,
    dragalasa recunosc cinstit ca pentru ghicitoarea ta pufoasa, un pic am googalit!
    Desi am in loc de creier zacusca raspunsul corect este pana de gasca!

    @finamar,
    ca deobicei sensibilitatea ta este dublata de intelepciune. Un pic de joaca de bunul raul si uratul nu ucide adevarul. Am avut pisici in casa si mi-au fost dragi.
    M-am jurat ca nu mai tin animale care traisc mai putin ca mine, asa ca ma gandesc la o broasca testoasa de Galapagos.
    Pup mintoasa draga

    RăspundețiȘtergere
  7. @ radu - wrong darling!!! beeeeppp:)))
    raspunsul corect era pana mea de gasca:D
    interpretarile sunt in functie de context!!!!
    pup pe tine si pe draga de fina cu cel mai mare drag:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  8. nu, nu ie dragalase deloc.
    matele sunt mate, numele spune tot...

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE