marți, 10 august 2010

Nu rade la bancuri proaste!


“Acesta este serviciul clienti!
Buna dimineata, bine ai venit in Statele Unite ale Americii, natiune crestina a libertatii si casa celor viteji. Cum te pot ajuta?
Apasa:
“1” pentru limba engleza.
Apasa:
“2” pentru a deconecta pana inveti engleza.
Si tine minte ca doar doua forte s-au oferit vreodata sa moara pentru tine, Isus Hristos si soldatul american.
Unul a murit pentru sufletul tau, celalalt pentru libertatea ta.
Dacă esti de acord,
Apasa:
“0” pentru a continua.
”Bucura-te de viata acum - are o data de expirare!”
…....................................................................................
Aceasta pseudo-gluma mi-a trimis-o unu' din State. Faina, nu?! Ar trebui sa zambesc, dar nu pot decat sa ranjesc. De ce reactionez asa?
Pentru ca acum 20 de ani, un tovaras din uniune, mi-a spus alt banc. Ala cu dictatura proletariatului.
Pentru ca de la propaganda indiferent de scop si metoda prin care mi-a fost servita, fac urticarie.
Pentru ca nu conteaza textul, ci contextul. Nu conteaza tara sau continentul. Conteaza credinciosii care isi pun speranta in libertate, in soldati si Dumnezeu.
Conteaza ca omul care inainte imi trimitea bancuri cu avocati si blonde, o crede. Crede in reteta. Crede ca exista boli, nu bolnavi. Crede ca alifia care l-a vindecat pe el de bataturi, o sa-mi rezolve mie hemoroizii. Si daca nu vreau sa dau cu ea, o sa ia bazooka si o sa zboare mii de km ca sa mi-o aplice. Dintr-un sut. Omul stie cuvinte frumoase: Isus, natiune, soldat, libertate, forta, maretie. Din combinarea sau permutarea lor au iesit Razboiul Stelelor, iar de rest ceva razboaie mai micute, de Golf, de Iugoslavia, sau Irak.
La celalalt prieten ingredientele erau: tovaras, egalitate, partid, revolutie. Au rasarit rachete in Cuba, tancuri in Budapesta si Praga sau sange pe caldaram la Bucuresti. Si astea tot din si pentru niste cuvinte. Problema este cine si de ce ti le indeasa in cap.
Va mira criza mondiala, incalzirea globala, va intrebati de unde pleaca razboaiele?!
De la aia care nu vad nimic gresit la bancuri ca cele de mai sus.
Li se pare ok ca in loc de paine si sare sa-ti inviti oaspetii la amprentare. Nu li se pare aiurea sa le respecti legile si sa le vorbesti limba fara sa procedeze la fel cand se plimba prin tara ta. Nu li se pare nimic gresit sa te ameninte cu justitia divina in uniforma de lupta si apoi sa-ti ureze sa te bucuri de viata cat o mai ai.
Uite ca nu pot sa rad!
Uite ca n-am uitat ca bombele alea nucleare sunt tot acolo. Mai multe si mai puternice. Un incendiu de padure in Rusia, o furtuna solara sau un fals semnal pe un radar ne poate trimite pe toti in Rai.
Asa vom fi sigur liberi si egali intr-un Maret spectacol, avand ca spectator pe Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE