miercuri, 21 iulie 2010

Poze la inmormantari


Nu gasesc un raspuns logic la intrebarea: de ce fac oamenii poze la inmormantari, de ce filmeaza?
O privire aruncata la aproape orice ziar de luni, ti-o arata pe Madalina lu' Manole lata in coparsheu. La TV la fel, ba chiar si la radio putea nitzel a mort. O fi fost muzica sau stirea expirata.
Asta desi lugubru este explicabil. Din lesul aluia mort si facut de ei cu de-a sila celebru, se hranesc hoitarii media.

Dar de ce oamenii obisnuiti, nu dintre cei care traiesc cu pixul in buzunar, reportofonul in mana si camera foto atarnata de gat; de ce oamenii gri ai multimii cenusii vor sa filmeze cu telefonul o inmormantare?

Ce fac cu aceste imagini morbide? Se uita la ele cu toata familia in sufragerie spargand seminte si band socata? Parca il aud pe capu'la familie:
Io-te mai fata tatii ce frumos o spalai pe ma-ta mare si cat de teapana plutea baba. Iti aduci aminte fa nevasta ce costum Varsace mi-am luat de la Gigi Combinatoru' pentru inmormantarea matii?!
Ia, ia da fa telecomanda, da inapoi tine-i-ai matii de cald!
Uite vezi Costelus tati, punctele alea albe din nasu lu' mamae?! Nu sunt doape de vata coitza, sunt vermi. Fosneau viermii in ea ca pufarinile, ca ierea august si a batrana tot expanda. Io-te ici vezi, umpluse baba cosciugul.

Cum te simti cautand in albume si printre poze cu zimti, de bebelusi pe cuverturi, imaginea primei pauze intre dinti si a primei tale gagici, te trezesti holband ochii la o poza in care pupi mana mortului, sau cari cosciugul bunicii pe umerii cazuti de durere?!
De ce tata ai facut astfel de fotografii?
Nu ti-e mai dor s-o vezi pe ma-ta in poze vie, decat sub forma unei bucati de lut carata pe faras spre lopata?!

6 comentarii:

  1. Interesant material si pe de-aspura bine argumentat. Cred eu ca e mai bine sa nii amintim pe cei dragi in viata si fericiti, decat adormiti....Bravoo.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)in afara de inmormantarea bunicilor mei si a unui bun prieten, rareori s-a intamplat sa nu rad in hohote la o inmormantare. ciudata creatura (r)om(an)ul asta! o femeie se jelea la hoitul sotului raposat s-o ierte nenea mortu' ca " nu ti-am scos organeleee georgee". alta intreba parintele " cat timp nu ne mai putem spala acuma dupa ce am ingropat-o pe mama?" la care parintele sictirit i-a raspuns:" pan'te'mputzi cucoano!". dar nica din fazele criminale ce le face acest animal inadaptat la ideea de absolut nu se ridica la valoarea stupidului in a fotografia si filma hoitul cu gura cascata si cu mushte rebele pe vata din nas! am fost la o inmormantare pe undeva prin campina. fiul celui plin de formol plangea cand si-a vazut colegii ca-i vin sa-i impartaseasca durerea. io impresionat vars o lakrima. dar imediat un impiegat ANGAJAT sa filmeze fazele a surprins brutal pe un dvd incorporat pe mircea ravasit . brusc, m-am simtzit vedeta. nenea impiegatul trecea s ne filmeze mima. cand am urcat la hoit acasa, a surprins exact momentul: " uite mai tata cine a venit la tine". nenea statea cu camera pe mine sa vada daca mai plang! io da-i sa rad, poate pleaca! el nika! m-a lasat pe mine si s-a dus la celalat exagerat de orizontal! se invartea, il filma de la pantofi pana la palarie. hohotele rudelor erau surpinse pentru eternitate pe format digital. ciobanescul mioritic latra si el. o dameza dadea cu batista peste mustele ceferiste ce au simtit mirosul caracteristic. nu am mai stat la pomana, dar peste o saptamana cand deschid calc de la serv, vad hoitul in sicriu cu vata-n nas pe deskotp! m-am speriat rau, si am sarit d epe scaun!io lasasem ca backround iconite multe, documente, si altele si cand colo, imi apare o icoana pe un hoit cascat! au fost cele mai lungi 6 secunde din viatza mea! colegul nu m-a intrebat de ce am scos poza! a fost baiat destept!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai mirceo, n-ai renuntat la citit prostii pe blogul meu?! Pune tati mana de-ti fa si tu unul, ca prostii vad ca ai si tu destule sub scalp! :P

    RăspundețiȘtergere
  4. scrii fain mai:)si imi place mult sa citesc ce scrii!

    RăspundețiȘtergere
  5. atentie!!! pasarica!!! branzaa si mijiti ochii! clik! no 'tui ca s-a "dilit" pozitia:)))

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE