luni, 7 decembrie 2009

Salamandra


Iti arunc mintea in flacari, cu trupul unduind in miscari ce seamana a frisoane. Promit placeri si le ofer, dar ca bonus aduc ghinioane. Alerg mereu catre tine, pentru ca intotdeauna fug de altele. Tu esti unica mea insula, singurul punct cardinal detectabil fara busola, sau cel putin asa pare, atunci cand fug cu muntele in spate si ochii peruzea, catre mare.
Sunt compact, puternic, acid si rezistent la arsita; drogul meu iti penetreaza prin piele. Dependenta de mine te transforma in vaca. Ma sterg cu tine, ma imbrac, si iti folosesc sentimentele nobile drept obiele.
Sunt frumos colorat, avertizez cromatic, dar lumea este oarba; iti tip sa fugi dar lumea asta este surda si schioapa. De sub piatra mea tasnesc la lumina; ma etaleaza soarele, ce imi pirograveaza imaginea pe a ta retina.
Te mulg - tu gemi; te fac - tu speri; imi esti deja prada. Sunt pe al mortii tale plan un bob zabava, ca o piuneza de taciune cu felii de portocala, pe harta infinita de zapada. Narcisismul imi este aparent, siguranta - bravada, dar in mod cert sunt periculos, sunt otrava.
Tu nu poti castiga pentru ca nu lovesti, eu nu pot pierde, pentru ca nu lupt niciodata. Ma astepti mereu; eu vesnic vin maine. Ai sa adormi scheunand si azi, miscand din picioare, visand la os dar strangand in falci un coltuc de paine.
Pentru cei ce stiu cum scrasneste pietrisul intre dinti, am o recomandare:
alegeti intotdeauna drept standard o floare; ferti-va de zoaie si nu iesiti la drumul larg pe ploaie!

13 comentarii:

  1. Din fericire nu este descrierea ta. :-P
    Daca ticalosii ar avea in suflet atata poezie, ori nu ar mai ajunge de la gand la fapta, ori ceilalti nu ar mai avea nici o sansa la viata decat adaptandu-se, in consecinta, scara valorilor pierzandu-si orice relevanta si semnificatie.
    Ne sunt necesare punctele cardinale. Ne orientam avand Nordul drept reper, iar pentru asta exista busole.
    Frumoasa poezie, spuneam! Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Revin cu o trimitere la o melodie superba, ca simbol al Nordului despre care scriam mai devreme: http://www.youtube.com/watch?v=zeRlvpdAFBE
    Un final de an frumos si linistit fie sa avem!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma Radule, te stiu baiat de treaba...incearca sa scrii ceva mai reprezentativ...stiu ca ai fler si miracolul te asteapta :)
    Un prieten din Cipru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super Blog, bravoo! Bafta si numai bine!!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @finamar
    Draga mea, ticalos fara glorie poti fi si daca nu te portretizeaza QT. Cand te apuca greata, uneori e mai bine sa te uiti in oglinda decat in stomac. Multumesc mult pt mangaierea pe crestet, sper sa ma fac mare si bun.
    @Anonim,
    fereste-te de ciprioti, ca seamana cu grecii. Stiu eu unul care a folosit o carte drept cal troian.
    Fii mai explicit cand formulezi cereri; ce vrei sa scriu, povesti pt copii sau pt adulti?!
    @viky,
    multumesc pentru ca ma citesti. Blogul tau este mult mai frumos ca al meu, insa m-am cam blocat la adaugarea unui comentariu pt ca butoanele sunt in limba rusa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti aproape frumos daca nu te-as sti mincinos. Si de aici ti-as putea lua fiecare fraza in pula si fiecare cuvant. Esti un jeg ordinar! Dar textul asta e scris bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lorendo,
    stiam io a inca ma iubesti! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. exista dureri atat de mari incat nu le poti exprima nici prin mii de urlete cu decibeli asurzitori.
    ar prinde bine un strop din veninul pe care il expui mai sus, drept pansament.

    blue

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE