vineri, 28 noiembrie 2008

Bursa locurilor de munca!

Draga colega,
Stiu ca esti noua la Resurse Umane, dar trebuie sa te descurci intrucat eu sunt prinsa cu auditul in back office-ul din tara. Din pacate n-am reusit sa-ti gasim nici un translator bun asa ca de tine depinde selectia si angajarea urgenta a personalului din UgaUga. In evaluarea cunostintelor specifice te poti baza pe colegul de la Tehnic. Iti recomand sa-l lasi sa urmareasca video cum decurg interviurile. Atasat acestui mail ai cateva metode si tehnici de intervievare a candidatilor preselectati. Ne revedem intr-o saptamana.
Mioara B.Laie
HR Manager

Draga colega,
Imi pare rau sa te anunt ca Dna. Oita Merinos, inspector resurse umane, este bolnava de galbeaza. Nu te preocupa de soarta selectarii personalului pentru noua noastra fabrica de aici, intrucat am rezolvat ieri aceasta problema . Pentru ca documentul atasat a fost sters de antivirus si am inteles ca eu nu trebuie sa vorbesc cu ei, am elaborat singur o metoda de ai pune pe candidati la posturile potrivite. Am invitat toti candidatii odata intr-o camera in care se aflau o masa si doua scaune. I-am lasat singuri doua ore, fara sa le dau nici o instructiune. Dupa ce s-a scurs timpul, m-am intors sa evaluez situatia. Iata lista de participanti, inregistrarile video si recomandarile mele:
- pe cei care au demontat masa, puneti-i la Departamentul Tehnic;
- pe cei care au numarat cuiele, aschiile si nodurile, trimiteti-i la Finante;
- pe cei ce au tipat si au dat din maini, ii recomanad ca fiind buni la Productie;
- pentru cei ce au vorbit cu scaunele, un loc potrivit ar fi la Personal;
- pe cei care nici macar nu au ridicat privirea cand am intrat in camera, plasati-i la Serviciul Securitate;
- pe cei care mai aveau puterea sa-mi zambeasca dupa doua ore de asteptare, trimiteti-i la Marketing;
- pe cei care au plecat mai devreme, puneti-i la Vanzari;
- cei care au adormit, au stofa de Manageri.
PS: Pe doamna care a venit dupa ce s-au terminat interviurile, am angajat-o ca Manager HR. Prima ei decizie a fost sa luam amandoi o minivacanta din fondurile de protocol ramase prin angajarea intr-o singura zi a intregului personal. Ne revedem in 5 zile.
Radu D.Banu
Ing. Tehnic

5 comentarii:

  1. Radule fi-ti-ar naravu al dracu´, nu te obisnuiesti de loc sa povestesti pana la capat indiferent cat de mult ma chinui cu tine!Deci,dragii mei, sa va spun eu si sfarsitul la ce a scris maria sa Radu.
    El a fost numit director in noua lor fabrica si la prima inspectie pe care a facut-o prin hale a vrut sa o impresioneze pe doamna Mioara B.Laie si sa-i arate ce calitati uimitoare de conducator are si ca nu o sa tolereze in incinta decat oameni care isi dau silinta 120%. In timpul vizitei a dat peste un tip care sprijinea peretele holului si tragea alene dintr-o tigara .
    Acum e momentul sa arat cine e seful aici-gandi Radu !
    -Ia asculta "Monsher ",tu cat castigi pe luna ?
    -3500 de ron- raspunde tipul nepasator si mai trage un fum .
    Radu scoate portofelul din buzunar, scoate cateva hartii si i se adreseaza "cool "!
    -Uite , aici ai 7.000 de ron , adica salariul tau pe 2 luni si te invit sa dispari de aici si sa nu te mai prind prin fabrica mea!
    Tipul insfaca banii ii baga in portofel si pleaca alene .Dupa ce a iesit din raza vizuala, Radu o intreaba autoritar pe doamna Mioara .
    -Asta cine e si cu ce dracu se ocupa aici ??
    -Ah ,raspunde Mioara abia abtinand-u-se sa nu chicoteasca - era doar junele care ne livreaza pizza la comanda pentru pauza de pranz ....
    Asa ca dragii mei, sa stiti ca pe Radu il gasiti in birou, pentru ca si aici a deformat adevarul .In minivacanta aia de care spunea , a plecat Mioara cu junele pizzar sponsorizat neastepteptat de "coolnesul " lui Radu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci cu siguranta avea si o esarfa ca aia are un efect maxim:D Doamne!! e demential!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Banii se fac la tipografie de catre masini. Noi restul ne chinuim sa ii castigam.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE