vineri, 11 octombrie 2019

CTP Obositorul

Uite atat o am! Parerea, mai!


În timpul săptămânii iau prânzul la o cantină din zona industrială. 15 lei meniul zilei, adică la alegere din două feluri de ciorbe si două de felul doi și cam asta este tot. Cantina are tot soiul de mușterii, de la tiriști care iarnă/vară vin la masă în șlapi și bermude cu palmieri fără chiloți, până la domni cu cravată și butoni.
Pe unii dintre clienți îi cunosc din vedere de peste 10 ani; ne salutam dând din cap fără să ne știm pe nume, doar aproximativ, care pe unde lucrăm. Eu, ca să nu-i încurc le-am pus porecle. Așa au apărut personaje ca: Motocaristu', Mario Analfaboss, Mr. Muculo, Ursulețe Coaie Crețe, Cio Oul, Nea Nelu Patronelu', Procuristul', etc.
Printre clienții cu IQ-ul peste medie, e unul de l-am botezat "Omu Cu Sportul". Nenea asta când are audiență la masă, are o opinie calificată despre orice sport. Si are grijă să își expună opiniile pe ton răspicat câte o ora întreagă. Dacă e singur la masa în 15 de minute a terminat de mâncat și-a pus basca și a decolat.
Astăzi Omu Cu Sportul era la o masă cu Procuristul si Nea Nelu Patronelu' și vorbeau politică. Adică el vorbea în timp ce ceilalți doi mâncau dând din cap aprobativ. Subiectul: a picat guvernul, vai vai vai, pe cine punem noi prim ministru... Vă dați seama că deși nu-l urmăresc, îmi este imposibil să-l ignor sută la sută. Și, deodată, în noianul ăla de vorbe îl aud debitând:
- Ludovic Orban? Dom ‘le, ăsta nu e băiat prost, știe politica, știe economie, dar vorbește mult și e cam obositor!
- Ha ha ha, am scăpat eu un hohot de râs ca pe o bășina!

Mi-a fost absolut clar că toți ăia de la masă au mustăcit și chicotit cu fața în palme, dar Domnul Cu Sportul a continuat sa vorbească fără să se prindă de nimic.

În concluzie, am hotărât să-i schimb porecla. De azi o să-i zic CTP Obositorul”.6 comentarii:

COMENTARII MUCEGAITE