sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Haideti sa radem!


➲ O persoană râde în medie aproximativ de 13 ori într-o zi.

➲ 15 minute de râs sunt egale cu beneficiile a 2 ore de somn.

➲ Oamenii care râd mai mult sunt mai capabili de a tolera durerea, atât fizic cât și emoțional.

➲ Râsul la scurt timp după ce te trezești poate avea efecte similare cu băutul unei ceaști de cafea.

➲ Un râs zdravăn aduce mult mai mult oxigen în plămani decat respirația normală, reducând astfel tensiunea arterială, crescând fluxul sanguin vascular si oxigenarea sângelui.

➲ Râsul crește activitatea anticorpilor în organism cu 20%, ajutând la distrugerea celulelor virusale / tumorale, reduce anumiti hormoni de stres, cum ar fi cortizol si adrenalina și ajută la eliberarea de endorfine care pot aduce schimbări pozitive în mentalitatea unei persoane.

➲ Un râs sănătos poate ajuta la prevenirea infecțiilor, reduce riscul la boli de inima, precum și consolidarea mușchlor intercostali, ai stomacului, și a diafragmei.

➲ Râsul ridică atât consumul de energie cât și ritmul cardiac cu aproximativ 10 - 20%, iar pentru fiecare 15 minute de râs, puteți arde până la 40 calorii!

➲ Râdeam până la 30 ori mai mult atunci când suntem în compania altora decât atunci când suntem singuri (făr TV, radio sau cărți).

➲ Copiii au tendinta a rade trei ori mai mult decât adulții, în timp ce femeile tind să râdă puțin mai mult decât omologii lor de sex masculin.

➲ V-ați întrebat vreodată de ce emisiuni televizate pun secvente inregistrate de „râs“ după un moment amuzant? Pentru că, chiar atunci când nu vedem care este sursa de râs, acesta este, pur simplu contagios!

Hadeți să râdem!

sursa: TheFactSite

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

COMENTARII MUCEGAITE