marți, 19 ianuarie 2016

The Revenant - Prea reveneală, prea ca la țară!


The Revenant are șanse să între în analele cinematografiei ca cel mai slab film al lui Alejandro González IñárrituDacă filmul ăsta ia un premiu fie el și pentru femeia de serviciu de pe platou, este clar că Oscarul s-a dus pe sulă și e un căcat politic de genul Eurovision.

M-am forțat să vad acest film ca să am argumente să-i susțin pe cei care au afirmat că e prost. Nu mă așteptam să am dreptate. Nu e doar prost, este slab jucat, lung, bășit de corect politic și un pic sinistru pe alocuri. Nu știu ce a vrut să ne transmită filmul ăsta, în afară de frig.

Sven Hassel ar fi putut concentra esența filmului într-o singura frază: mergi ori crapă!
Tot filmul Di Caprio plescăie la noroaie bolmojind chestii guturale care ar face să pălească de rușine toate neamurile pieilor roșii supraviețuitoare genocidului american.

Singurele lucruri care se schimbă în film sunt postura de fleoșcărire și starea de agregare a mocirlei, de la apă la noroi, de la noroi la zloată, iar apă, iar noroi, iar gheață. Și în toată mocirla asta gri-bălțată înghețată și bătută de vifor care nu mișcă copacii dar ciufulește actorii, singura surpriză plăcută este o ursoaică.


Ah da, ursul ăla e singurul care ar merita un Oscar pentru cel mai prost grizzly din lume.
Eu de-l aveam pe Leo al Caprii în gheare, nu-și mai revenea să toarne gherle în filmele viitoare!
Dar cum ursul era femelă, îi acordăm circumstanțe atenuante. Doar știm cu toții cum își pierd femeile capul când îl văd pe Di Caprio!

foto: libertatea

13 comentarii:

  1. Nu puteam să fiu eu ursoaica aia...
    Aşa lua un Oscar! Postmortem!

    Nu de alta, dar simt instantaneu că-mi pică-n cap glicemia când îl văz, aşa că ar fi trebuit să-mi dreg nivelul de zahăr din sânge. Urjent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit mai devreme un comentariu la o prietena care a văzut filmul si cică ar juca bine Leo, doar ca acțiunea e de rahat. Asa ca s-ar putea sa ma uit si eu la filmul asta, chit ca nu imi plac bărboșii, dar cred ca o sa il văd doar cand sunt in depresie, ca daca ma afund mai tare in depresie imi trece :D Arina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil să fi jucat bine, dar de atâtea lațe, bale și urdori, la mine în casă n-a făcut furori!

      Ștergere
  3. subscriu la tot ce zice omul din articol. Slab film, neasteptat de prost. O mare dezamagire! Iar Leo ma dezamageste din ce in ce mai mult, il consider cel mai decazut actor din vechea generatie...Nu are inspiratie, rolurile nu i se potrivesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vina lui, sunt sigur. E vina celor care l-au supraevaluat și distribuit în chestii care nu i se potrivesc. Shutter Island, e un exemplu de film în registrul lui Di Caprio. Și mai sunt dar nu am chef...

      Ștergere
  4. Uh, prima si ultima data cand calc pe aici... Miroase a mahala, amestecat cu tutun prost si sosete nespalate, cu limbajul asta mizerabil de film romanesc contemporan... Puteti emite opinii si fara "cacat" si "basini"? Macar asa, o incercare sa va mai aerisiti mucegaiul din creier?
    Nici distractiv, nici interesant, cat despre extraordinar, ce sa zic...

    RăspundețiȘtergere
  5. O să ia Leo di Capră Oscarul pentru ăsta. Că a devenit și el un pic de ''bad boy''. Trailerul aduce a game of thrones, din regatul de gheață. bine că mi-ai spus să nu-l văd. :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Game of thrones, bre?! Nici să nu îndraznești să compari...
      Pe bune, vezi filmul că poate sunt eu nebun. Ce bine că nu sunt singurul! :D

      Ștergere
  6. dupa ce am vizionat acest film mi-am taiat preputul

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE