marți, 28 iulie 2015

Mucles

Aseară eram singurul client pe terasa barului meu favorit în afara patronului care mângâia o tabletă când la masa vecină s-au așezat șase țigani reveniți "de la Italea". Tinerei toți, până în 25 de ani, au comandat limonadă cu "mere adevărată" și cu "lămuie adevărată", nu ca alea de la Italea.

La a doua comandă au cerut bere în ciuda protestelor a trei dintre ei care nu mai băuseră alcool de doi ani. E concediu țigane, e bere rumânească din aia adevărată, au zis ăia pro alcool.
Bere a fost. În ciuda oricăror așteptări au vorbit la un nivel scăzut, țigănește în majoritatea timpului, despre mașini „aifoane"" și femei. N-am auzit pula din gura lor mai mult de trei ori în două ore.

La rândul doi de bere au cerut parola de la Wi-Fi, la al treilea rând de bere s-au încins la vorbe și au cerut să se dea televizorul de pe terasă mai încet, că era lângă ei.
Cum s-a dat televizorul mai încet, au băgat niște manelele din telefoane. Nu tare, cât să știi că manea și că iPhone.
Toți aveau iPhone, modele de la 4 la 6+. Ăla care avea un LG a fost catalogat sărăcie și a fost trimis la mașini după încărcătoare. „Pentru aifon, bă!”

Rândul patru de bere. Țiganii au început sa schimbe canalele la TV cu o aplicație remote control, descărcată chiar atunci de pe net.
Patronul le zice cu frumosul: bă băieți lăsați TV-ul. Cu telecomanda vă jucați acasă la voi.
Ăia click ignore preț de restul de bere din pahare.

Patronul i-a lăsat să termine și când au început sa se consulte dacă mai iau un rând a venit frumos și a scos ștecherul de la TV din priză.

- Ionuț, nota de plată la masa băieților cu telecomenzi aifon!
- Șefu da' noi nu.. făceau băieții.
- Mucles! Dacă aveți comentarii, le faceți data viitoare când mai veniți pe aici. Înainte de prima bere, da? Nu-i așa că vreți să mai treceți pe la noi?! Un catralion de chile de „mere” îî curgeau lu' șefu din voce...
- Da șefu, sigur șefu, scuze șefu!

Băieții au achita frumușel nota și-au strâns "aifoanele" s-a urcat care în mașină care în taxi și asta a fost.
Uite că se poate. Bine bă băieți și respecte lu' dom' Paul!
Ziceți că am romanțat treaba?

Mucles!

4 comentarii:

  1. Cu ce-ai romanțat treaba, cu rom? Dacă ei n-au înțeles... adică manele mai merge, aifoane mai merge, dar să te iei de telecomanda omului?

    RăspundețiȘtergere
  2. genial :) dom' Paul ...chiar merită tot respectul :)
    " mucles"...a fost foarte tare :)

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE