luni, 16 decembrie 2013

Piatra filozofagă


Viața nu poate oferi transmutarea plumbului în aur în lipsa pietrei filozofale dar ne poate păcăli să pornim în căutarea ei. În lumea reală plumbul nu devine aur, iar conform figurilor de stil drumul se parcurge invers, de la auriul holdelor coapte la argintiul miriștilor brumate. Aurul tinereții trece prin maturitatea argintului și zincul bătrâneții, ca să sfârșească ca o floare ofilită între pereții de plumb ai coșciugului. Asta este secvența naturală. Prin urmare faptul că în România am prins o sută de kilometri de iarnă cu zăpadă iar în Serbia alți o sută de soare ca vara, mi-a creat senzația că parcurg timpul în revers.
Traversând două țări prin aparent două anotimpuri, am coborât din mașină ca să pipăi realitatea. Piatra cetății era flămândă și rece. Printre turnurile ei se trăgea timid de poalele rochiei ude vara viitoare. Am atins încă o dată roca. Cu un fior toate speculațiile filozofice au dispărut în ea ca într-un gigantic stomac iar în spatele obiectivului a rămas un singur anotimp și două țări diferite. Avem să aflu că iadul îngheață la fel în ambele după căderea nopții. Abia ce am părăsit-o și îmi este dor de România, locul unde noaptea toate gardurile sunt zebre.

17 comentarii:

  1. Eu am simțit-o ca pe pe lamă rece și perfidă de briceag, străbătându-mi zona inghinală. Senzație nașpa și dezirabilă în același timp. Senzație presuicidală, parol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aia de sus nu fu critică, a se reține.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la urma vad te muti la sarbi. O sa moara Tinicheaua de ciuda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, treaba este ca in a doua saptamana au inceput sa apara si tenismenii si baschetbalistii sarbi pe acolo. Adica niste tipi la 1,85 minim. Oama ar fi umblat prin zona uda uda. Sa nu mai pomenesc ca berea e ieftina tare acolo.

      Ștergere
    2. Incepe sa povestesti in detaliu despre ei. Vreo 2-3 postari pana devine dependenta. Dupa care baga-i un membership fee de 9.99$ pe luna. Si asa ai ajuns antreprenor.

      Ștergere
    3. Mucegai add sense cu Sârbi vânjoși, sună bine?!

      Ștergere
    4. Noa, lipsesc și io câteva zile și începe bârfa. Dară degeaba, n-aș plăti să CITESC despre sârbi, o fi creierul organul sexual cel mai al dracului, dar nici chiar așa.
      Cred căcând mă întorc d-aci o să stau o vreme în Serbia ori Croația că parcă prea mi-a făcut pohtă Radu.

      Ștergere
  4. Bun, bun, bun ce am citit. Mi-era dor de asa ceva. :) Arina

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE