luni, 6 mai 2013

Răpirea din birou, marea şi salata de bloguri


   Da, am fost răpit. Nu de către extratereştri ci de prieteni. De fapt m-au răpit numai pe jumătate că până la Urziceni m-am dus benevol cu autostopul. Perioada cât am aşteptat în plin soare la "Ia-mă nene" mi-a slujit drept acomodare de plajă. Exact, aici vroiam să ajung, la mare.
   Am poposit deci la "Costanţa" oraşul unde respiră confraţii Căpşunarul şi Radu T, precum şi fostul bloagăr a-hipster Arhi, pe care nu-l mai citesc. Zic fost, pentru că dacă eu nu-l citesc, nu egzistă. Glumesc.
   Bineînţeles sunt cu capul, că pe plajă în loc să mă zgâiesc la trupuri goale, citeam o carte scrisă de ăia de la "Fără zahăr" şi mă gândeam la Costel de la Sabroso şi sacii lu' Kirby, ăia de 9 kilograme. Printre alte idei mă frământam ce să aleg la programul de seară. M-aş fi dus la Mall dar îmi era frică să nu dau de fani Mucegai pe acolo. Ostenit de gândit, am amânat decizia pe mai târziu.
   Am făcut un pic de plajă şi o singură baie, mai mult de ruşinea unora mici, pe care îi scoteau mamele din apă numai ameninţaţi cu bătaia. Cu bătaia am fost şi eu ameninţat, dacă nu intru. Degeaba am încercat să zic că puradeii sunt probabil norvegieni rezistenţi la frig, că Jose tot m-a împins în apă.
   Minune, după 5 minute apa s-a făcut caldă, parcă prea caldă! Oricum era ceva în neregulă cu marea la Mamaia în data de 4 mai. Lipsea ceva din ea, cred că algele şi gunoaiele.
   Seara iar mi-am adus aminte de blogări când amicii n-au vrut la Sabroso şi ne-am plantat pe ponton "La Scoica". O salată de bloguri vă rog! Pardon, o salată de rapana. Aoleu, dacă pe chelner îl chemă Costel?. Domnu', vino înapoi! M-am răzgândit, adu-mi pui prăjit, că până prinzi rapanele alea noi plecăm. 
   Nu era Costel, dar ruda era sigur cu el. Când a venit cu ciorbele de vită, a întrebat cui să le dea. 
- O văcuţă pentru doamna asta şi una pentru cealaltă doamnă, a încercat Gogu să îl ajute.
- Două vaci, a concluzionat chelnerul!
   La naiba, cred că am făcut nasolaţie! Povestea asta s-a întâmplat întradevăr la Scoica, dar anul trecut, iar eu nici nu eram prezent! Şi nici salată de rapane nu am cerut. Prefer salata verde, dar sa aibă limaxul tocat mărunt.
   Am rapană la degetul mare de la piciorul mic... Dă careva o aspirină?

8 comentarii:

  1. Data viitoare cand vii in Constanta da si tu un telefon !
    Rapana cat de cat bune am mancat la On Plonge ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda, mie restaurantul ala de pe debarcader nu mi-a facut impresie buna. O fi din cauza ca de fiecer data am prins masa aia mica de dupa usa?

      Ștergere
    2. Unde, in port sau la intrare in Mamaia ?

      Ștergere
  2. Cum v'ats simtit in mini-vacanta fara mine? Mai linistiti, mai relaxati?
    MD

    RăspundețiȘtergere
  3. Selectarea si vanzarea catre dumneavoastra a celor mai bune marci si produse de birotica si papetarie.
    Garantia calitatii si provenientei produselor noastre.
    Dinamism si punctualitate in privinta livrarii comenzilor.
    Respect si tratament egal pentru toti clientii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In selectarea mesajului dvs ca spam blogspot a esuat, deci data viitoare o facem ad labam, adica manual!

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE