vineri, 24 mai 2013

Ce n-a văzut Parisul


Clătite.
Crepele alea ale lor sunt niște treburi cauciucate, supraevaluate ca savoare. Să vină parizării la Bucale, să guste clătite ca la mama acasă.
Mizerie pe străzile centrale.
După două zile de mers pedestru prin ploaie, am constatat că nu se văd mai mult de 3 stropi de noroi pe pantaloni. Treaba m-a bucurat teribil, eu fiind dintre cei care calcă prost și se stropesc până la cur.
Dezordine
Când dai prima dată cu ochii de o coadă pariziană faci cu inima. Îți trece când vezi că oamenii nu se calcă pe bătături, nimeni nu sare rândul, iar viteza de avansare este uluitoare. De fapt, la cozi în două picioare la Paris se țin mai mult turiștii.
Bizoni motorizați.
Cu toate că în unele locuri pietonii merg în turme pe străzile deschise circulației auto sau trec pe roșu, șoferii sunt calmi, relaxați iar claxoanele se aud foarte rar. În trafic șoferii parizieni dau dovadă de o politețe delirantă. Am văzut un mare cârnat de mașini blocat în trafic făcând loc să mai încapă una-două de pe o stradă laterală.
Meniuri (ale zilei) diversificate.
Am bănuiala că patronii de restaurante tip bristot au tras la xerox meniul zilei, ori sunt vorbiți între ei. Cel puțin meniurile restaurantelor din cartierul Latin sunt asemănătoare până și la preț, adică variante de 12 euro și de 16.
Comercianți crizați, proști și hoți.
Este o descriere generală a ceea ce NU sunt cei ce lucrează ca lucrători comerciali. Chelnerii aleargă după tine cu restul dacă nu ai spus clar că le aparține, vânzătorii au casa de marcat în fundul magazinului dar nu se ține nimeni cloșcă după tine, zâmbetele par naturale și sunt omniprezente chiar dacă nu cumperi nimic.
Xenofobi, francofoni exagerați
Dacă vă spune cineva că francezii sunt prea naționaliști, că nu știu sau că nu vor să vorbească decât en francaise, să nu credeți. O fi așa la Cuca Măcăii Franceză, dar la Paris se vorbește engleză, arabă, chineză, japoneza și inclusiv rusa. Babilon faiv beibe!
Bere ieftină și multă
Jale frate. La bodegi o bere costă 8 euro, un demi adică jumătatea jumătății costă 5 euro. La supermarche berile țopăie pe la 2,5-3 euro doza și nu prea ai de unde alege. Mai bine o dați pe vin că ăla bunicel este 12 euro sticla.
Haide pa, pardon, orvoar!

15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ba mă joc în timp ce mă plimb. Joc |"Samurai VS Zombie Defense" pe telefon, în avion.

      Ștergere
  2. Orvoar ca orvoar, dar ce zici de un bonsoar cu clatite!
    Sunt dulcele meu de vacanta, dar ingrasa ca naiba!

    Cu dulceata de visine sau de trandafiri! vrei?

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai frantuzit. De acuma nu o sa ne bagi in seama.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mdeci p-acoloșa prin cartierul cu care se tot laudă parizienii, Marais, ie un bar de ghei. Mă rog, iele ie mult mai multe că în fro doo am fost numai io. Dară ăla de care zic io acuma e unul în care își fac veacul doar masculi, fără lesbi, plus amfitrioana care-i de fapt un el în rochie. Dară lasă astea că la altceva voiam io să ajung: în barul cela am băut io cea mai ieftină bere din Paris. Nu mai știu care-i prețul că a fost acum niscai ani dară era o chestie promoție ca la Carrefour de genul dai banii pe 2 și iei 1 gratis. Și cum noi eram 3 or intrat niscai rânduri de bere binișor. Și-am primit moka și Chupa Chups de supt de la gazdă. Altceva de supt nu, căcum am zis, erau ghei, nu bi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am bantuit numai ziua, in afara de cataract in turn pentru viata de naopte n-am mai avut putere. Sa dai adresa mai exacta ca sa stiu unde sug o bere data avitoare.

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE