vineri, 30 martie 2012

Sinuciderea - încetarea contractului cu viaţa



      Vă asigur că îmi este dragă viaţa. Sunt hedonist, gurmand şi până acum mi-a fost tare bine viu. Deci tema sinuciderii o abordez astăzi doar principial. Când mi s-o urî cu binele vă anunţ. Despre suicid şi eutanasie sunt mulţi gata să ţină prelegeri. Oameni cu studii psihologice serioase, babe bigote, popi moralişti, medici scrobiţi, grămezi de emo şi generaţii de rockeri satanişti au păreri clare şi bineînţeles antagonice asupra aceluiaş subiect. Eu o să reduc modul cum pun problema la minim.
  1. Viaţa mea îmi apartine. N-am cerut sa mă nasc, dar pot sa hotărăsc când să mor. O pot face singur oricând dacă mai pot ţine briciul în mana. Dar ajuns foarte bătrân ori imobilizat trebuie să existe cineva gata să mă asiste dacă aşa îmi doresc.
  2. Pentru naştere statul şi sistemul de sănătate mi-au dat ajutor, ar fi cazul să mi-l dea dea şi ca să mor. N-am nevoie de ajutor de înmormântare. Nu eu, pentru că mort nu-mi foloseşte la nimic. Am nevoie de bază legală şi suport financiar pentru moarte la fel cum am ca să trăiesc.
  3. Sistemul de sănatate trebuie să se ocupe de asta pentru că moartea ca şi naşterea este un act de sănătate. Cercul vieţii trebuie închis acolo unde a început.
Cam atât. Vă doresc viaţă lungă şi moarte scurtă.

9 comentarii:

  1. Subiectul este unul foarte serios, asa ca o sa-l tratez ca atare.
    1. Viata ta iti apartine in masura in care nu ajungi pe la spitalele din Romania. Nu e nevoie sa ajungi la batranete sau sa ai un brici pentru a te sinucide. E nevoie doar de o foaie de internare.
    2.Baza legala exista(vezi mai sus foaie de internare). De suport financiar nu ai nevoie. La banii pe care ii dai lunar pe asigurare ai pretentii la sanatate ?
    3.Sistemul de sanatate se ocupa de problema ridicata de tine. De fapt, cred ca e singurul lucru de care se ocupa.

    p.s. Ai grija sa nu ajungi cumva pe la spitalele din alte tari. Abia atunci se complica situatia !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SinteBacterie ce crud mi-ai vorbit! Sper să ajung cât mai rar pe la spital, si atunci in vizită la cineva cat mai indepărtat de inima mea. Zici că afară te ţin aia în viaţă legat!? Nu mai calc pe acolo.

      Ștergere
  2. Se pare ca oricum ar fi intoarsa problema, la baza e tot un contract. Perfect adevarat. De-ar fi si " angajatorul" asta mai putin parsiv si nu ar incerca sa tepuiasca taman cand ti-e lumea mai draga, poate ca nu ar mai fi atatia care sa plece " nemotivati" sau sa isi dea " demisia".
    Si mie mi-i draga viata. Si sper sa fie pana la capat o dragoste reciproca.
    Te pupa Irina, cu drag. Sa traiesti, ca trebuiesti! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iubesti viata. Asta spuneam si eu. Respect si dragoste de viata inseamna sa dai posibilitatea celor pentru care acest lucru devine tortura sa renunte la contractul devenit ingrozitor de dezavantajos.
      Ti pup.

      Ștergere
  3. Viata iti apartine atata timp cat nu traiesti in Romania.Cat despre sistemul de sanatate din Romania, ei, aici e poveste lunga, sistemul din punct de vedere legal n-as spune ca-i rau insa oamneii din sistem sunt cei care fac lucrurile sa para execrabile.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=50589
    ...un link de la mine pentru tine:)

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE