joi, 22 martie 2012

Mutarea pe lumea cealaltă


sursa foto

  De două săptămâni mă roade o mică dilemă. Televiziunile din ţara asta or fi laice sau religioase? Bineînţeles că nu mă refer dubitativ la acele posturi Tv create special drept extensii propagandistice ale unei religii sau credinţe. Mă refer aici la cele naţionale, comerciale, ştiinţifice şi, speram eu, raţionale. Că mai transmit emisiuni de la biserici, de la hramuri, botezuri şi pomeni nu ar fi probleme. Mă intrigă însă certificarea prin Tv-ul aşa zis laic a ideii existenţei lumii postume. Toţi prezentatorii par a şti cu certitudine că lumea de dicolo este reală. La ştiri afli ba că un nene n-a mai putut trai fără femeia lui şi a împuşcat-o ca să fie împreună pe lumea cealaltă, ba că o chinezoaică a vrut să se arunce de pe pod cu copilul în braţe, ba chiar că un tată iubitor şi-a luat copii cu el pe lumea cealaltă înecându-i în lacul de acumulare. 
  Măi să fie, păi în cazul ăsta, astea nu sunt crime şi nu sunt nici sinucideri. Astea sunt pur şi simplu emigrări, sau schimbări de domiciliu. Accidentele în lanţ sunt caravane, pomenile sunt schimburi comerciale ori ajutoare umanitare iar mediumurile sunt telefoane. Dar atunci unde-i ştirea şoc, care mai este grozăvia?! Oamenii pur şi simplu se informeză apoi se mută sau ajută pe alţii să se mute pe lumea cealaltă.
  Ce mă freacă pe mine grija de tâmpeniile astea? Păi mă preocupă puţin traiul pe lumea reală şi viitorul ei. Prosteala promovată la Tv demotivează oamenii. Copii învaţă că pot neglija lumea asta pentru că mai exista una de rezerva, unde nu-i ceartă mă-sa pentru ambalajul de ciungă aruncat pe jos. După ce au fost deja contaminaţi la şcoală cu aberaţii biblice, le mai spală creierii si alde BigotTv ăştia. Adică ce rost mai are să te chinui să faci ceva aici, când există altă lume unde totul este perfect!?
  Doamnelor şi domnilor ştirişti un pic de agnostică profesională nu vă strică. Dacă sunteţi credincioşi dati-vă demisia şi intraţi la mânăstire. Ori mai bine mutaţi-vă pe lumea cealaltă ca trimişi speciali ai televiziunii! Nu uitaţi să ne transmiteţi în direct imediat ce aţi ajuns acolo.
  Aidi pa şi drum bun!

2 comentarii:

  1. Unul singur cică s-a întors, dar ori a tăcut supect, ori i-au fost cenzurate spusele ca să nu se contrazică cu dogma oficială.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lazar? Ha ha ha, au uitat aia sa spuna in Noul Testament ca era zombie si umbla pe ulite strigand "creier"!!!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE