marți, 27 martie 2012

Horoscopul păsăricilor


Dragii mei, este cunoscut faptul că fiecare dintre noi are păsărica lui. Prin textul ce urmează încerc să ajut pe cei mai creduli dintre voi să-şi extindă voliera la un stol sau două. Pentru că este primăvară şi hormonii decongelaţi au început să tropăie mai ceva ca viruşii, este posibil să fiu mai agitat la hulubărie decât de obicei. Prin urmare vă rog să-mi scuzaţi păsăreasca utilizată la redactarea acestui text. Avertizez că acest horoscop a fost scris pentru uz astro-sexo-ornitologic exclusiv. Orice asemănare cu persoanele şi păsărelele lor reale este pur întâmplătoare. Păsăricile care consideră acest text ofensator sunt rugate să mă caute respectuos la ouă.

 

Horoscopul păsăricilor 

 

Cioara
25 Noiembrie - 23 Decembrie
O pasăre impresionantă, un model de tărie combinat cu acel mister uşor mistic pe care îl întreţine clasicul negru.
Cioara este genul de deşteaptă mai tare în clonţ decât toate colegele ei. Este neîntrecută în rezolvarea problemelor, îndeosebi a celor pe care le crează fără să te prinzi. Oportunistă din născare, cioara ştie să profite de prima ofertă.
Răspunde la orice provocare şi este stimulată de locuri sălbatice şi cât mai expuse. Deşi are întotdeauna propriul cuib, se viseaza ciufulită pe pătura în padure, la munte sau mare.
Alte chestii.
Supravieţuind în medii definite prin asprime, se simte acasă din deşert până la poli, unde te poate urma la bine şi la greu. Însa vai de cocoşelul tău dacă o superi.
Uneori este văzută ca un simbol al răului.

Egreta
24 Decembrie - 20 Ianuarie
Are un caracter înşelător.
Deşi poate fi o persoană singuratică mare parte din timp, simte nevoia uneori să se stabilească în comunităţi în care să cunoască pe toată lumea.
Se poate împotmoli cu uşurinţă în diverse (mlaştini) probleme dar este destul de puternică pentru a ieşi singură din ele.
Natura ei nesigură o conduce de multe ori în aşteptarea şi acceptarea cu uşurinţă a complimentelor. Egreta îşi urmăreşte prada singură având multă răbdare. Majoritatea sunt sociabile numai în perioada de împerechere, iar unele trăiesc în totalitate izolate.
Alte chestii
Elitismul o face să poarte pălărie când majoritatea preferă broboada. Pe lângă ea orice ai face o să arăţi ca un răţoi. O poţi da pe spate cu o vorba, dar ai nevoie de mai mult de atât ca să o duci în papuris. Dacă vrei să o cucereşti, scoate-o la restaurant şi trateaz-o cu pui de baltă.

Prigoria
21 Ianuarie - 17 Februarie.
O tipă foarte colorată, deosebită şi temperamentală.
Este foarte încăpăţânată şi ţine la părerile ei chiar dacă sunt nişte tâmpenii dezaprobate de toată lumea. Trăieşte în colonii şi îi place să facă cuib în galeriile din malluri unde stă în aşteptarea bărzăunilor pe care îi prinde din zbor.
Are tendinţa de a fi certăreţa şi frivolă. Dacă pune pliscul pe tine îţi scoate rapid gărgăunii din cap.
Alte caracteristici
În timpul sezonului de reproducţie îi plac papagalii cu creastă punk. După ce sezonul de împerechere a trecut îi preferă cât mai gri, chei şi burtoşi.

Rândunica
18 Februarie - 17 Martie
Rândunica este un caracter sensibil şi alert .
Este o păsărică volubilă şi iubăreaţă ce se simte bine în grupuri care îi oferă securitate.
Randunica are nevoia de o ambianţă plăcută în care poate să-şi dezvolte abilităţile creatoare. Are tendinţa de a deveni nervosă şi clevetitoare fără motiv.
Alte caracteristici
Este o pasăre nepretenţioasă, fiind văzută ca un simbolul primăverii şi al fecundităţii. Genul de tipă care îţi va spune că eşti şoim deşi tu ai lăstun. Este foarte sociabilă dar monogamă. Ciripeşte cu toţi, se împerecheză doar cu unul. Ia-o de nevastă şi o să-ţi toarne rapid două rânduri de pui.

Bufniţa
18 Martie - 14 Aprilie
Bufniţa are un caracater puternic ce afişează curaj şi hotărâre, pe întuneric devenind nemiloasă.
Căpăţânoasă la propriu şi la figurat, evită obstacolele cu îndemanare şi pricepere, deşi face treaba mai mult după ureche.
Uneori mai trebuie să fie un pic direcţionata pentru a nu îşi irosi energia aiurea.
Nu îşi construieşte propriul cuib dar foloseşte eficient golurile din mansarda altor păsărici.
Alte caracteristici
Este o pasăre de pradă nocturnă, cunoscută pentru zborul ei silenţios. Te înhaţă din club sau direct de pe stradă profitând că eşti beat cuc şi te târăşte la ea în cuib. Acolo se holbează la tine până ce spui "da" cu ochii la pedichiura ei înfiorătoare indiferent ce îţi cere. Are faimă de vestitoare de necazuri.

Pupăza
15 Aprilie - 12 Mai
Apariţie aparent exotică, pupăza are o fire mândră şi se consideră elegantă chiar dacă miroase suspect la câţiva metri în jurul ei. Are tendinţa de a fi împrăştiată, cu mintea la mai multe lucruri simultan. Se lasă prinsă în lucruri mărunte atunci când nu le percepe destul de clar, chestie care i se întamplă ades. Are o anumită doză de încăpăţânare pe care ea o numeşte determinare.
Alte caracteristici
Deşi zboară bine stă mai mult la mica ciupeală. Specialitatea ei sunt viermişorii care evolueaza la sol. Te atrage cu înfăţişarea ei bogată şi taman când ai impresia ca ai dat lovitura te pomeneşti  în rahat. Pentru că îi place la nebunie să împartă sarcinile cu partenerul, o să te trezeşti clocind ca pinguinul, în timp ce ea îşi plimbă creasta prin magazine.

Turtureaua
13 Mai - 9 Iunie
Iubitoare de pace prin natura ei, este mereu preocupată de lucrurile apropiate inimii sale. Caută şi se bucură de o viaţă modestă dar plină de dragoste, chiar dacă pentru unii ea seamănă a ciulama. De multe ori la turturică se confundă seninătatea cu superficialitatea si detaşarea cu nepăsarea
Având o fire răbdătoare şi adaptabilă, este o păsărică pacifistă care pledează pentru compromis în conflicte. Lipsită de agresivitate devine victimă suficient de des încât să apară suspiciunea că poate îi şi place puţin.
Alte caracteristici
Model de inocenţă, blândeţe şi afecţiune preferat mai ales de guguştiucii sedentari care se umflă în pene dar nu pot pune gheara pe o păsărică răpitoare.

Acvila
10 Iunie - 7 Iulie
O pasăre respectată cu calităţi vizionare, acvila este o fire puternică care îşi reperează şi îşi dovedeşte rapid adversarele. Are o anumită prestanţă, dând dovadă de mandrie şi curaj. Apetitul ei este insaţiabil. Evoluează la înăţtime, caracteristică ce o face incompatibilă cu treburile casnice. Pregateste-ti cardul, că n-ai să vezi acvila aducandu-ţi cafeaua la pat. Vai de amărâtul care îi pica în gheare. Dacă îşi pune mintea, acvila poate transforma orice mascul care se dă condor, intr-un pui de gaină speriat.
Alte caracteristici
Aplecarea ei către ritualurile religioase merg mai mult către descărnare decât spre reîncarnare. Există veşnic posibilitatea să-ţi scoată ochii taman când credeai că ai dresat-o.

Privighetoarea
8 Iulie - 4 August
Privighetoarea se lasă întâi auzită, apoi văzută. Fire aparent modesta are mereu ceva de spus pentru ca îi place să se audă vorbind. Modestia ei nu este autoimpusa motiv pentru care se crede persecutată de divin şi social. Aspectul exterior neispirat ascunde o personalitate explozivă care te poate lăsa fără timpane.
Îi place să fie în acord cu partenerul chiar şi atunci când el nu vrea.
Alte caracteristici
De obicei stă pitita prin baruri retrase sau terase. Genul de singuratică ochelaristă care înainte să ajungi cu ea la cuibărit te lasă fără strop de alcool în casă.
Are mare succes la huhurezii IT-işti si piţigoii emo care n-au vazut păsărica decât pe net.

Dropia
5 August - 1 Septembrie
Un caracter bogat, cald şi masiv, chiar greoi adesea.
Este o plăcere să o întâlneşti sau să fii în preajma ei, desi poate deveni rapid plictisitoare.
Petru ea lucrurile trec în mare viteză, pentru ca este refractară la schimbare.
Are opinii clare şi hotărâte asupra lucrurilor care o fac să intre în situaţii în care alţii nu ar îndrăzni. Este uşor timidă, uneori sperioasă şi nu în ultimul rând posesivă.
Alte caracteristici
Păsărica nevricoasă este dotată cu o vedere excelentă, fiind capabilădeosebească o boema de o savarină prin ambalaj. La început este fragedă şi confortabilă ca o perna de puf, dar sfârşeşte lamentabil prin a semăna cu o saltea de două persoane cu arcurile rupte. Pe lângă ea oricât de solid ai fi tot cocostârc o să pari.

Lebăda
2 Septembrie - 29 Septembrie
Este un caracter fin şi complex. Sub aparentul ei calm şi atitudinea relaxată, se ascunde o personalitate complexată. Chiar şi ce-a mai graţioasă şi eleganta lebădă poate avea brusc o ieşire
temperamentală.
Lebăda pare a candida permanent pentru rolul de prietenă pe viaţă. Pare că înţelege perfect ce simte orice gâscan crăcănat pentru că în copilarie ea a fost răţuşca cea x-sată.
Alte caracteristici
Văzută ca simbol al fidelităţii, lebăda duce ideea relaţiei monogame pâna la aţi scoate din viaţa afectivă ceilalţi prieteni şi chiar rudele. Odată ce a pus înotătoarele pe tine poţi să-ţi iei adio de la mâncarea făcută de mă-ta. Singura ta şansă ar fi să o apuce subit cântatul.

Ciocănitoarea
30 Septembrie - 27 Octombrie
Posesoarea unui caracter dur, muncitor şi foarte perseverent, ciocănitoarea nu se dă înapoi decât ca să-şi ordoneze (minim) ideile, pe care ţi le va expune indiferent cât de nebuneşti ar părea.
Are talent la abordarea problemelor la extremităţi, iar acolo unde nu se întrevăd soluţii ea dă o gaură. Din păcate cultivă un stil de viaţă zgomotos şi expansiv, motiv pentru care în afara de o ciocăneală scurtă nu vă sfătuiesc să o aveţi colegă de apartament şi nici măcar vecină.
Alte caracteristici
Este una dintre cele mai inteligente şi amuzante păsărici, după cioară. Lipsita de misticismul acesteia este totuşi în stare prin lovituri mărunte dar iscusite să-i facă gaură în cap şi buget oricărui papagal.

Codobatura
28 Octombrie - 24 Noiembrie
Este caracterizată prin inteligenţă, spirit analitic şi lipsă de scrupule. Dotată cu minte brici şi tocuri cui, îşi permite să treacă direct prin subiecte fără a-şi pierde cumpătul.
Codobatura este calată pe scopul vieţii ei, fără a se lăsa derutată de schimbările din jur. Este atât de convinsă de capacităţile sale încât uită rapid pe cei care i-au netezit calea spre succes. Pentru codobatură suratele sunt pene căzute din coadă, iar masculii nişte jetoane. Deşi ştie să zboare, prefera să-i zboare pe alţii.
Alte caracteristici
Cuibăreşte în garsoniere pe care i le plăteşte câte un ciocârlan orbit de amor. Este tipul de păsărică în stare să ţi-o ia la cioc în timp ce îşi calculează şansele de
profit în armonie cu indicele euribor.

18 comentarii:

  1. Eu muncitoare??? Mă jigneşti sau mă confunzi dragule?
    Belle d”Imagination

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun, bun. Am inteles treaba cu pasaricile, dar au si pasaroii un horoscop al lor? Ar fi interesant de vazut combinatiile! :P
    Daca e un horoscop comun, vai de turtureaua picata in clont de acvila, sau mai rau, cioara! Indiferent cine-i ce e!
    Cred ca e de departe cel mai tare horoscop citit vreodata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi mă aştept ca o gagică să scrie horoscopul pentru cocoşei. Tare nu este, poate nostim...

      Ștergere
  3. La barbati e foarte simplu: 2 categorii: Care merita si care nu...:P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghiceste tu cine sunt in horoscopul ornitologic! Sunt tare curioasa! Eu iti doresc succes!

      Ștergere
    2. http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=lFcSWgHbg-Y

      Ștergere
    3. Ciocănitoare?! Vai de mine La Fee, eu credeam că eşti...şosetă!

      Ștergere
    4. http://www.220.ro/umor-romanesc/Sotia-Tamara-Buciuceanu-Si-Toma-Caragiu/Rgl204h6dt/

      Hhehehe!

      Ștergere
  4. Uf, cică-s privighetoare după zodiacul tău.
    Unde mă abonez pentru horoscopu zilnic?

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE