marți, 13 martie 2012

DJ cu ghiocei

sursa foto

Băi voi ştiţi că a venit primăvara?! Aşa zic ăştia la radio. Tot acolo am auzit că martie este luna femeii! Ai să-mi bag mâna! O lună întreagă este dedicată femeii? Deci de asta este primăvara anotimpul depresiei. Bănuiam că multe voci de la radio sunt decuplate de la generatorul de idei, dar aşa de tolomaci nu mă aşteptam să fie. Habar nu au ce este mărţişorul şi ce este cu 8 martie, dar decretează sărbători.Cred că ați observat că majoritatea DJ-lor rămân niște infantili peltici sau graseiați până la moarte. Știți de ce? Pentru că se lasă de școală pe la liceu. Cultura lor generală stagnează la acel nivel sau avansează neglijabil.
Când sunt treji și muncesc DJ-i? Exact – noaptea! Câte facultăți și biblioteci deschise noaptea cunoașteți voi?. Niciuna. Toate sunt deschise ziua, atunci DJ doarme după program. Evident, toți suferă de inversiunea noapte-zi. Ziua dorm, noaptea mixează în cluburi. Ei nu se pot maturiza pentru că lumea lor este o imensă discotecă unde clienții au veșnic 20 de ani.
DJ-ul dezvoltă o adevărată aversiune pentru zi. Bineînțeles că este fotofob. Credeai că poartă ochelari de soare inclusiv în pat ca să nu-l prindă flama? Când tu ești sătul de muncă el doarme; când ajungi tu acasă de la munca, el abia se scoală. Tu te uiți la știrile de seară, el își bea cafeaua și pipează prima țigară.
Sună minunat, fabulos, dar nu este așa. În acest ritm DJ-ul o să aibă mintea și fițele de azi și atunci când va avea ghiocei la tâmple. Hrana nesănătoasă și somnul puțin, furat pe lumină, îl transformă în vampir. Pielea i se decolorează din cauza lipsei de melamină. Toată noaptea suge cola și alcool respirând un smog care face să-i curgă ochii din orbite și celui mai înrăit fumător. Chestia asta îl aduce în câțiva ani la stadiul zombi.
DJ-ul are prieteni doar alți DJ sau interlopi. Trăiește într-o lume în care nu poate cunoaște femei, ci doar pripoane de-o noapte. Ele se schimbă , sunt mereu altele la aceiași vârstă în timp ce el îmbătrânește. Ca un licurici flămând, se orientează pe întuneric numai după ce sclipește mai tare și mai aproape. Iremediabil va sfârși atât de disperat încât se va repezi să facă sex cu o lamă de bărbierit sau cu un chiștoc de țigare.
Vrea careva o dedicație specială? Hei DJ, dă muzica mai moale, apoi anunţă că aprilie este luna bărbatului! Începe de pe data de doi, să nu uiţi!

15 comentarii:

  1. Dupa ce am citit articolul, pe baza caruia ai putea scrie un scenariu de film cu DJ.vampiri ai caror stramosi aveau inclinatii muzicale atunci cand urlau la luna plina,eu am ajuns cu gandul la Tolstoy. Mai precis la perioada lui din facultate cand avea diverse convingeri ce nu erau aliniate cu cele ale profesorilor si era pedepsit cu camera obscura. Un fel de "carcera" in cadrul facultatii unde erai tinut pe intuneric cateva zile ca sa te gandesti la prostiile debitate.Nenea Tolstoy si-a petrecut perioada imitindu-i pe dragii lui profesori in hohotele de ris ale colegilor de suferinta.
    On topic, te roade invidia pe viata lor de noapte nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DJ Ghiocel!
      As vrea si eu un cantecel!
      Si jur pe bagheta de zana
      Ca in aprile iti cant o saptamana!

      Ștergere
    2. @Milogul
      Care Tolstoi? Lev Nicolaevici, sau Alexei?

      Ștergere
    3. Da, sunt aproape tocit de la atata invidie! Chiar imi doresc ca viata mea sa se petreaca printre fulgere de laser sau stroboscop, tunete, fum, tipi beti care cer pinguinul la dedicatii si gagici care demachiate arata despotic de urate.

      Ștergere
    4. @la fee
      Lev
      @Radu
      Nimic nu e urat bautura nu e suficienta.

      Ștergere
    5. @Milogul
      Pariam pe Alexei Nikolaevici Tolstoi. De multe ori m-am gandit la tine ca la un personaj din romanul acestui scriitor, "Calvarul", inspirat de Marea Revolutie din Noiembrie! :)

      "Propria noastră existenţă ca şi existenţa celorlalte obiecte din afara noastră nu pot fi dovedite şi cer numai credinţă." (A.N.Tolstoi, "Calvarul")

      @Radu
      Relativ la articolul tau, tot un citat din Alexei Tolstoi! Milogul m-a starnit!:)

      "E cu putinţă oare ca viaţa să fi trecut aşa, ca o vedenie de vis, care te amăgeşte cu iluzii deşarte, mistuindu-se apoi, cu un suspin, în clipa deşteptării?"

      Ștergere
    6. Posibil Milogule, te aprob pozitiv şi te citez cu încrâncenare!
      Şi iară da Madame La Fee, viaţa ie un vis, hai să mai drumim puţin!

      Ștergere
  2. Mammaaaa...dar ce parere buna ai despre DJi. :) Eu cunosc unul care a terminat si facultatea. Omul, fara pile, fara nimic, a inceput munca de jos de tot si acum avanseaza usor-usor. Cred ca e prima data cand comentez pe blogul tau. Vroiam sa spun ca imi place stilul tau si o sa te urmaresc in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca egzista iecsceptii. O iesi vre-un Bob Sinclaire din omul tau! Bine ai veni si multumesc pentru mangaiatul pe crestete.

      Ștergere
  3. Apăi nu-mi dă și mie mnezău un dijei! Am nimerit numai artiști marțiali și alte profesii d-astea violente. Of, domnule, ce suflet amărât sunt și io!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica au inceput sa-ti placa bampirii palizi si sclipiciosi?!

      Ștergere
  4. Deci, noi de aici am inteles ca ziua barbatului, pardon, luna dumnealui, incepe din 2 aprilie. Perfect de acord. Ce va doriti de luna dumneavostra?
    Dijeii astia ghiocelizati sunt dovada clara ca suntem invadati periodic de iecstraterestri! :P
    O sa ma feresc de stroboscoape cat m-or tine baierele!
    Ptiu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm, The Walking Dead deci...
    P'aia cu doi aprilie am prins-o, intrebarea e: "Ce-i ala barbat?"
    Si sa nu-mi zici ca "tarnacop", ca-ti trag una de nici nu mai auzi, nici nu mai vezi!
    Doar simti...politetea unei veverite, desigur, nicidecum niste buze reci:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Barbat este ala care curaj sa se duca la munca chiar daca nu s-a spalat pe cap. Fain potpuriu ai facut aici din ultimile mele postari. :))

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE