miercuri, 14 decembrie 2011

Dorinţele unui sfârşit mai bun

Se zice că cine doarme mănâncă, dar dacă mai şi visează, prăznuieşte de-a binelea. Iaca eu taman am pus geană pe geană şi visez la anul ce vine. De o veni cu el şi sfârşitul lumei ăsteia, măcar lasă-ma Doamne să-ţi spun ce-mi doresc înainte să crăp.
Ia de vinde toate bisericile la ovrei că ăstia cumpără orice şi împarte la săraci tot ce au furat popii de două mii de ani. Din ce rămâne după impozite să-mi ajungă şi mie cât să rădic o cămaruţă cu o masă, o sobă şi un pat.
Lasă Doamne pămantul să fie tipsie, ca să se învârtă soarele în crucea cerului cât îi ziua de lungă iar noaptea să fie scurtă. Numa' cât să fac chirpicii şi să pun stuful pe coamă, şi-apoi las' să vina şi cuana iarnă.
Să pocnească lemnele în sobă sub cana plină de vin fiert cu scortişoară mare, nu din aia praf de se întinde ca mucii. Aşa câteodată să jărăghesc cu vătraiul ca să aud cum sfârâie scânteile în cenuşar.
Să miroasă a cetină, a coajă de mămaligă tăiată cu aţa, a şoric şi a maţ umplut cu carne, că de urez, fasoli şi cartoafe mi s-a rărit chica .
Să fie masa între godin şi pat, ca să poci cădea pe spate cu burta plină, să mă întorc într-o rână cât să trag un colţ de plapomă pe mine. Să nu-mi fie nici prea frig nici prea cald, sa-mi fie numa' bine.
Şi adă Doamne şi o femeie, care să mă certe că m-am culcat îmbrăcat şi necinuit de săptămâni. Să mă frece pe schinare în balia cu apă calda şi să-mi sufle în ceafa parfum de săpun şi de dinţi ce au mestecat busuioc.
Să-mi tragă izmană şi cămeşoaie curate pe mine şi să mă lase să aţipesc până ce se gată ea de lăiet. Pe întuneric, la licărul jarului, să mă caute muierea prin aşternuturi şi să mă găsească bărbat. Să ne ţinem în braţe, să miroasă cămara a pelin, a chele brobonata de sudoare nouă, a subsioară de picior şi a păr de femeie măritată.
Dă Doamne ca anul ce vine să mă mai simt om măcar odată. Să mă prindă sfarşitul cu burta plină şi boaşele goale. Apoi cearcă de ne omoară, că doar n-ar fi prima oară! Auzi, da' să nu uiţi de vin!

31 de comentarii:

  1. Si poezie si pastel! Cu varf si indesat :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sărut mâna AniS.
    Cred ca e mai mult aberaţie cu insolaţie daca ma uit la el. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur nu ai febra??? Nu e de aia de la molima... Sau eu nu ma ai pricep la molime si inimi? Unii ziceau pe vremuri ca stiam si de una si de alta. Sper sa gandesc bine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Poezia si pastelul s-au creionat in imaginatia mea, citind ce-ai scris tu, nu privind imaginea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cand in cand prinde bine sa auzi si pe altcineva rugandu-se asa. Sa ne reamintim ca dorintele simple sunt cele mai bune, cele care mangaie cu adevarat.
    Un an cu liniste si omenie sa aiba fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Me gustaría mucho poder entender bien todo tu texto, sólo he entendido algunas frases y me han gustado mucho... Gracias

    RăspundețiȘtergere
  7. Gracias por visitar Eugenio. Pero no vale la pena golpear su cabeza con mi blog. Es en rumano, para los romanos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dios mios, querido.
    Tuh, Radule,să-ţi trăiască inspiraţia! Şi io să mă aprofitez, încântându-mă la ceasu' serii cetind la lumina lămpii de gaz buchiile matali

    RăspundețiȘtergere
  9. Radule, io cred că spaniolul ăla a înțeles doar poza de la tine, mă! Dar bine că i-a plăcut! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Draga OamaDeTabla,
    la spanioli nu-i problema cu dormitul pe strada ca au clima calda. Si oricum nenea asta de a comentat a zis ceva acolo numai sa-l bag in seama. Pariu ca n-a priceput nimic?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Aoleu Am comentat fix ca o cisma la ce o zis Oama de tinichea. Adica am zis fix ca ea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Deci, mi amor, mi lago de la Luna, mis ojos del Sol,bosque de mi labios(quarda quante barzelette ti scrivo în questa lingua, tutto-l mondo sta ridendo di me, cazzo di Buda!)seguro que tenemos algo con su lámpara, es la luz de mis ojos internauticos
    Usted me consigue?! :P

    RăspundețiȘtergere
  13. Da Doamne ....asta sa fie New Year resolution pe anu viitor :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Mitzaa,
    fata ce de limbi!!!

    @ anonim,
    chirpici la micul dejun, pranz si cina, asta iti doreste pipota?! :P

    RăspundețiȘtergere
  15. Liniste, o cana de vin cu scortisoara, femeia langa mine si iara liniste ... bine pot fi si 2 cani de vin nu ma supar... cam asta imi doreste pipota :) ...si toate astea in in camera, cu o masa o soba si un pat, din casa de chirpici.

    RăspundețiȘtergere
  16. Radule, să-nţeleg că te gâdilară plăcut limbile mele

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Anonim,
    da' doua femei, doar o cana de vin si o casa cu soba si prichici merge?

    @ Mitza,
    Bune limbi dar io sunt mai tare incantat de masline.

    RăspundețiȘtergere
  18. O femeie intr-o casa de chirpici sa mai vazut dar 2 e deja SF :)) ...lacomia strica asa ca sunt mutumuit cu una si buna...plus ca daca ar fi 2 femei unde ar mai fi linistea ??:)))

    RăspundețiȘtergere
  19. Liniştea ta, Anonim, ar fi în cele două femei. Când într-una, când într-alta. Pe rând, aşa să nu se supere :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place cum gandesti dar sunt genul fidel-fidea... plus ca una ar fi relaxare dar daca ar intra si a doua in peisaj ar fi deja munca si toata chestia era despre liniste parca :P

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca m-am indragostit de aceasta postare. Maestre, ma-nclin... Al dumitale anonim...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, dar de ce te pleci anonim, te temi de lumbago sau de viol?!

      Ștergere
    2. Nu ma tem de nimic, m-as teme daca nu ai crede ce spun. Dovada ca nu ma tem de lumbago sau viol, e reverenta in fata penitei dumitale. Penita, nu pana! :P

      Ștergere
    3. Atunci multumesc maestre. Se vede ca esti obisnuit sa-ti vinzi scump blana. :P

      Ștergere

COMENTARII MUCEGAITE