joi, 22 decembrie 2011

CFR şi ursuleţele de aur

Băi cică şi-a modificat CFR-ul mersul terenurilor. Nu e băi nici o greşeală. Teren am scris, teren am vrut. Că la cum se târăsc garniturile regiei sus numite, peisajele se mişcă în raport cu vagoanele şi nu viţăvercea. Oricum CFR-ul este o mare garnitură fără friptură. Singurul fript este călătorul, la portofică. Nu ştiu ce modificări au făcut ăştia la schimbare că de departe se vede că trenurile sunt tot alea, merg la fel de încet şi întârzie la fel de mult. Ce nu ştiu eu, că de multă vreme n-am mai călătorit cu trinul, este dacă înăuntru ie tot la fel. Adică mai trec ăia cu cafele strigând "pardon pătează, pardon pătează"?! Da' orbi, ciungi şi varii handicapaţi mental, mai deschid uşa la compartimente deranjând călătorul? Dar surdomuţi care îţi pun în poală mărunţişuri chinezeşti, mai sunt? Dar vânzători de bere la preţ de şampanie şi apă la preţ de vin?
Aaaa, staţi că mi-am mai amintit ceva. Uite că şi lăcrimez puţin. Bre, mai sunt vânzătoare de ursuleţe în trenuri? Cum mei, nu ştiţi ţigăncile alea care umblau cu urşi odioşi din cârpe umplute cu alte cârpe, sugrumaţi cu nişte şnururi şi cu doi nasturi cusuţi în loc de ochi?! Nu mai ţineţi minte cum strigau ele "ursuleţe, ursuleţe avem"!? Nu mai ţineti minte cum urlau copchii care până atunci dormitau liniştiţi, să le cumpere mă-sa o ursuleţe? Frate, nu se poate! Au disparut ursuleţele de tren. Ei lasă, lasă...Nu vă neliniştiţi, ursuleţele ie nepieritoare, ursuleţele nu moare, ursuleţele se transformă. Astăzi ursuleţele ie glamour. Se vând numai în magazinele dă fiţe. Trăiască ursuleţele de aur!

10 comentarii:

  1. eu circul in fiecare an de cate ori cu trenul, ca plec acasa la ai mei, in cluj, si-mi ia cam 10 ore cu trenul doar dus;) De vanzare sunt tot felul, dar nu de la tigani, ci de la muti ( nu stiu cum se numesc de fapt: persoane cu deficiente..), se vand si cafele si altele. Eu ursuletii nu i-am prins, dar inghesuiala si preturi exorbitante mereu ;)
    p.s. maine dimineata plec acasa, sa vezi tu distractie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bianca,
    la ardeleni nu pune stresul timpului, ca umbla vorba ca ar fi molcomi. Ce conteaza acolo 10 ore in plus sau in minus?! :P Dar la pret cred ca CFR-ul ustura si pe Clujeni. Daca raportam pretul la calitate, orice roman ar trebui sa fie oltean, adica tandaros!

    RăspundețiȘtergere
  3. S-a modificat modificarea! Pff, intr-o vreme mi-era dor sa merg cu trenul. Acum mi-a trecut...

    RăspundețiȘtergere
  4. Irina,
    cand nu o sa ai incotro...o sa mergi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Io recunosc, îmi plac trenurile. Am mers cu trenuri prin nemția, franția, pe la fanul tău euhenio prin țară și prin alte câteva locuri. Ce vreau io cel mai mult și cel mai mult e să merg cu Trans-siberianul, deci chiar îmi plac.
    Și acilea la noi ultima plimbare a fost acum o lună când m-am întors de la Cluj. O fost bine, recunosc. Am dormit juma de drum, dar nu m-a deranjat nimeni, curat, cald, prize pentru laptopuri. Cam 10 ore, da, însă niciun minut întârziere. Dar prețul...apăi acilea am de dat doar muie! 100 RON un drum!
    Dacă vrei aventură ia frumușel un personal ce merge spre Călărași sau Fetești. Cred c-așa e cu trenurile prin India.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu sunt molcoma, dimpotriva , mi se pare ca dureaza totul o eternitate! Cat despre pret...un bilet dus intors pentru mine la clasa a doua e aproape jumate chiria mea....so beleive me, as prefera alta solutie sa ajung acasa;)

    RăspundețiȘtergere
  7. CFR dulce minune:). asa este! a devenit ceva romanizat. daca in occident e cel mai fain mijloc de transport, mergi cu 300 la ora si in conditii superok, la noi este de-a dreptul straniu. hai sa-ti dau o avizare de incident feroviar! "in data de 21.12.2011, la ora 14.50, mecanicul trenului 3424 aviza ca la km 10+145 intre Plopeni si Plopeni Sat se afla un copac cazut in gabaritul de libera trecere sprijinit de firele de telecomunicatii. la cererea sefului de tren, calatorii au indepartat copacul cazut in gabarit, trenul continuandu-si mersul intarziind 24 minute fara alte urmari". sa va mai suiti in trenuri ca va pun ceferistii la treaba=))

    RăspundețiȘtergere
  8. incidentul este real, transcris dupa telegrama=))

    RăspundețiȘtergere
  9. Oamo, tie iti convine sa dureze mult calatoria cat ie aia cu bere prin tren sau curent la prize sa vezi pe laptoapa telenovelas cu Euhenio Mos Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mircea, de aia ma temeam si eu, ca fazele sunt grotesc de reale!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE