sâmbătă, 11 aprilie 2009

Tigari scumpe...



S-au scumpit tigarile. Cu putin. Din nou.
Ma ingrozeste ultimul lor pret.
Am inceput sa ma scol noaptea si sa plang.
S-a agravat. La inceput citeam si plangeam. Indiferent ca citeam bancuri.
Apoi dimineata, urinam si plangeam. Nu aveam nici nisip la rinichi nici blenoragie.
Ma barbieream si plangeam. Nu foloseam briciul. Continui sa plang.
Ma opresc, ascult si apoi plang. Tacut, mut...cu lagrimi grele si inutile.
Vecinul de deasupra mea tuseste. Tare, galgait, ingrozitor.
De fapt in urma cu multe luni tusea. Acum isi scuipa plamanii in wc-ul care este deasupra si langa dormitorul meu. Horcaie.
L-am injurat in gand, apoi cu voce tare. Ma certat mama. Vecinul are cancer. De la fumat, spune sotia lui tragand dintr-o tigara.
Mama scoate fumul pe nas si-l compatimeste. Saracul om, fereasca Dumnezeu!
Vecinul tuseste, se ineaca, si cateodata plange. Rar, cand apuca sa mai respire.
Injur si plang ca prostul. Apusul este rosu, ca jarul tigarii.
Mi-l inchipui pe Dumnezeu tusind si scuipand sange, patand faianta norilor.
Plang. Tigarile s-au scumpit, dar nu la timp si nu destul.


14 comentarii:

  1. Excelenta postarea, imi place blogul tau! Te-am adaugat in blogrol, mai vin!
    Nu mi-am dat seama daca te-ai lasat de fumat sau fumezi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca doua din astea scrise in felul asta si incep sa ma gandesc serios ce fac cu tigarile. Bine scris. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Gigelitatea Sa,
    Nu ma peria ca oricum te citesc si gratis :P! Acum despre tigari...le-am lasat frate, cu greu, in rate, dar le-am lasat!
    @ Sorenitatea Sa,
    Daca te lasi promit ca dau o masa in oras.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si inca o victima a actiunii „Sa invatam nu numai sa acceptam, dar sa ne si bucuram de sclavia noastra„
    Oare cand or sa priceapa oamenii ca toata campania impotriva fumatului nu are rolul sa iti protejeze sanatatea? E inca o caramida demolata de la temelia libertatii noastre unde suntem invatati ca avem voie sa facem doar ce ni se dicteaza. Daca nu am mai fuma statul ar fi fericit sa nu mai incaseze atata impozit de pe urma tigarilor, industria farmaceutica ar fi bucuroasa sa nu mai vanda cacatul ambalat sub forma de medicamente care te ajuta la fel de mult ca frectia la un picior de lemn, industria tabacului ar fi fericita sa dispara pentru ca lucreaza doar in pierdere, oamenii ar trai o vesnicie spre bucuria mult iubitilor iluminati care vorbesc de suprapopulatie globala, discriminarea e adevarat ca nu s-ar elimina ci si-ar schimba victimile dar nu le poti avea pe toate .. am trai fericiti datorita alimentelor manipulate genetic, radiatiilor de diferite naturi care ne binecuvanteaza trupul mai ceva decat fumul de tigara .. etc .Sunt asa de fericit ca statul ne iubeste asa de mult, ne invata brav si consecvent prin mass-media cum sa ne imbracam cum sa ne comportam, cum avem voie sa gandim, ne demoleaza social institutia invatamantului pentru ca nu avem nevoie de oameni care sa gandeasca ci doar sa execute, iar noi astia mai batrani care nu am beneficiat de binefacerile pseudocivilizatiei astea decat marginal .. nu avem decat sa ne conformam si sa ne construim casuta noastra care sa fie conforma cu moda actuala .. Bine ati venit in „Coliba unchiului Tom „ :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Radu: Maestre cu plecaciune dar nu crezi ca provocarea ar trebui sa fie mai consistenta? Nu de alta dar dupa ce mananc asa imi vine....sa fumez de nu ai vazut asa ceva:D Serios vorbind ma bantuie deja gandul....dar uite cum vine Ursache si imi da motive sa nu:))) Ca mie imi place tare la coliba si mangaiata cu laba lui :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca te periam...as fi lasat semne, stiu eu, ceva zgarieturi. Eram doar prietenos, faceam chestia aia la care mai ai de lucrat, cum ii zice, aaa..da, socializare. Am uitat..aaa...frate!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @sorana te gandesti maica doar sa fumezi dupa ce mananci .Mai bine fa-i pofta nebunului cu "tigara de dupa ".Sau esti si tu acum in audit la miei si alti cozonaci si te gandesti doar la matz?Eu ma gandesc doar la matzul meu care atarna si daca tu visezi ca in coliba mea o sa fii mangaiata doar de " laba mea " ai consumat prea multa spuma chimica cu numele pompos de cozonac vorba dementului:D

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Ursu
    Ma ursache nu stiam cum sa o dau cotita:D Si m-am gandit ca tot in coliba ta e libertate deplina la tras din pipa, ca tu esti dezinhibat:D Nu imi pui proptele la placeri! Nu ma am cu auditul dar imi place tigara de dupa si perspectiva matzului relaxat:D Noteaza! Nu sunt vegetariana:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. @flavia Statistica spune ca tigara iti scurteaza viata cu 12 minute .. si un futai iti prelungeste viata cu 15 .. Pai Flavia , hai sa luptam pentru viata noastra :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Si ce ? Hehe!
    Mi imi place Marlboro. Si Carpati.
    Dar m-am lasat.
    Imi pare rau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

    RăspundețiȘtergere
  12. [b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

    Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
    These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
    The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
    This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
    The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.

    RăspundețiȘtergere
  13. M-am luat iara de fumat. Nu sunt eu slab, tigarile sunt prea tari!

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE