miercuri, 10 decembrie 2008

Omul cu vaza..


Poti trai cu ochii larg deschisi, constient pana la durere de ceea ce te inconjoara, sau poti exista inconstient, ca un animal ce se bucura de o raza de soare sau o farama de mancare. Suntem creaturi ciudate, nici animale nici zei, suntem un fel de vaze in care infloresc suflete. Practicand constienta, obsedati permanent de sanatate, de corectitudine si moralitate, ajungem sa traim mult dar singuri. In mod opus, cultivand satisfacerea instinctuala a nevoilor, indiferenti la costuri si riscuri, ne pierdem zilele inainte de termen. Va pot da un singur sfat: taiati coditele si schimbati apa!

18 comentarii:

  1. Da,domnule Radu,bine spus,insa am un motiv de ingrijorare : taiatul coditelor oare nu e dureros ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu, suntem animale. Unele foarte involuate chiar. Faptul ca ne distrugem habitatul natural, mancam si ucidem mult mai mult decat avem nevoie si ne auto-distrugem pentru nevoi false nu inseamna ca nu suntem animale ci doar ca suntem unele foarte, foarte proaste. Nu zei, nu altceva, animale proaste, fara instinct de auto-conservare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cat m-ar durea taiatul cozii (deodata sau in incremente?!), dar in mod sigur ma cam doare ideea ca sunt animal. De fapt io sunt cam planta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot taind stricaciunea de la baza am ajuns la petale..... Sa continui? sa stagnez? Eu zic sa las macar giza aia de imi ia polenul sa mai vina. Nu ma risc , nu, nu mai tai... las pe altii, sunt destul de curat. Tu?

    RăspundețiȘtergere
  6. "dacă florile şi-ar dărui oameni la fel cum oamenii îşi oferă flori,de unde ar fi tăiaţi oamenii ?" - NICHITA

    RăspundețiȘtergere
  7. Radule draga, nu te mai consuma pentru ca eu am descoperit ca singurul lucru pozitiv in viata oamenilor e ca se intorc candva de unde au venit.Dumnezeu ne-a dat in dar lumea asta minunata si nu numai ca nu stim ce sa facem cu ea .. ne batem joc si astptam doar minuni de la el .Am uitat sau nu stim ca Dumnezeu are doar doua maini -ale noastre.Si apropos de plante.Eu zic sa le lasi asa cum sunt.Sa ne uitam doar la ciulinii baraganului.Sunt ca si femeile frumoase .Atragatoare,cu o aura mistica , plini de tepi si in realitate necomestibili.. dar mereu se gaseste cate un magar sa le consume :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Este obligatoriu sa traim cu ochii larg deschisi,si e obligatoriu sa inchidem ochii.Nu suntem creaturi ciudate, nici animale,si nu suntem obsedati.Doar ne prefacem!Si daca ne place asa !Unde-i problema? Si unde suntem noi?
    Ne taiem coditele si aruncam apa in proprii nostrii ochi pentru a avea o scuza....

    RăspundețiȘtergere
  9. la mine ploua, ai avut dreptate !
    deci nu mai schimb nici o apa. o sa ies afara sa-mi spal pacatele.
    si totusi.... ai vreo foarfeca prin apropiere ?
    blue

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE