luni, 7 aprilie 2008

Otravite


Mosteniri otravite
Scoate-o pe ma-ta din trend
Ai luat-o in mana

Am un prieten, mai mare ca mine, care a facut, acum mai bine de un an, prostia sa abandoneze Franta si sa se intoarca in tara. In afara de casa de la parintii decedati, restul mostenirilor ce le-a primit, au fost cam toate otravite. Astzi si-a luat o noua palma peste ochi de la sistemul de jegmaneala organizata care se ocupa de valorificarea certificatelor de actionar. Sper ca unii dintre voi au scos o suta doua de lei pe trista mostenire comunista, macar la vanzare ca din dividende nu cred. De exemplu Braiconf plateste dividente care nu valoreaza nici cat una din camasile lor. Ei bine, amicul meu satul sa primeasca anual bani de scobitori de la Braiconf, a hotarat sa vanda actiunile mostenite de la tatal sau. A luat frumos certificatul de actionar, buletinul si alte acte doveditoare si pac tac, la broker cu ele. Acolo este trimis sa dea o tura pe la notar, centru copieri,...etc, (asta dupa ce cu 4 luni in urma facuse un alt dosar). Dupa ce revine - stupoare, n-are cum sa vanda actiunile ca ele figureaza ca fiind vandute din 2003 de catre raposata mama! Dupa ce a incercat zadarnic sa-si rezolve problemele loco, a sunat la SIF in Bucuresti. Mare noroc ca disputa avuta a fost telefonica, ca altfel era luat la bataie. Interlocutorul SIF-onat, cedeaza nervos si inchide, amicul cedeaza si el nervos si ma suna pe mine. Dupa “n” incercari de a relua dialogul, Domnul de la SIF Est catadicseste sa se lase gasit si un pic mai calm, asculta argumentele amicului. Acesta ii explica frumos ca a mostenit certificatul de actionar al tatalui decedat si ca in momentul in care vorbeste, tine hartia in mana, si ca ar dori sa vanda... Ala ia foc: nu domnule nu detii nimic, poti sa ti-o ti in mana cat vrei, ca actiunile sunt vandute din 2003. Pai am primit dividende pe ele inclusiv pe 2007 se enerveaza amicul meu din nou. Se incing spiritele binisor pana la momentul in care SIF-o man-ul ii sugereaza sa-si miste bucile in Bucuresti pentru rezlovarea problemei. Musai trebuie sa fie insotit de un vraf de docomente si date printre care si CNP-ul parintior. Mai nene, se basica prietenul meu, nu vrei sa o scol pe mama din mormant sa ti-o aduc la Bucale ca sa lamuriti voi problema tete a tete?!
Pai cum naiba sa nu te enervezi cand aia de se ocupa de vanzare iti percep comision dar nu-si misca deloc curul pentru bani si te lasa sa astepti 4 luni fara un raspuns. Cum sa nu ti se urce piticii la cap cand tragi linie si vezi ca pentru 1000 de lei ce ar trebui sa-i castigi, tu cheltui 700 pe drumuri, notari, telefoane, imputerniciri, scrisori, cereri si dracu mai stie ce?! Dar neuronii arsi si timpul aruncat pe apa sambetei, il calculeaza cineva? Norocul amicului ca are psihoterapeut personal; deseara ma duc pe la el cu doua sticle de vin si un vinil cu Romica Puceanu.
Deschide gropare mormantul...

4 comentarii:

  1. bai, vreau si io mp3-uri cu Romica Puceanu, daca ai... un "Da, mama, cu biciu-n mine", ceva, acolo...
    julius

    RăspundețiȘtergere
  2. Da mama cu stiku-n mine ca m-ai prins cu slotu-n vine! Io am Romica VS Rammstein, asa ca va invit la un schimb cultural.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce dai cu prune-n buna mah? Asta e pentru retrocedare....a se citi prune verzi ca sa ti se faca gura punga...fi-mi-ar schimbul cultural de ras!!!:))) Esti ...du hast mai Radule pupa-ti-as normele de aplicare....

    RăspundețiȘtergere

COMENTARII MUCEGAITE