Tanti Sofica este o țigancă frumoasă și țâțoasă, care a avut
mare talent în bucătărie și monumental ghinion la bărbați, în
astă viață. Ca să vă prindeți cum arată tanti Sofica
imaginați-vă că fata aia Carmen a lu' nea Bizet a pozat pentru Play
Boy. Ea e aia, o bomboană de femeie, ce să mai desenez aiurea.
Ei bine, Sofica este o zeiță în bucătărie și o sclavă în căsnicie. Așa o fi fost ea genetic țigănește programată. Păi primul ei soț care purta generic porecla Fane Bălăceală, era un domn care venea acasă beat penis și se urca în patul Soficăi cu bocancii plini de noroi. Este de prisos să vă explic că în casa aia puteai să lingi miere de pe podele când Fane nu era acasă. Îl spăla asta pe picioare când adormea iar la duș reușea să-l ademenească cu jumătatea de votcă plină și cu ea goală.
No, când a reușit să divorțeze de pramatie toată lumea a felicitat-o, dar în scurt timp s-a măritat din nou cu o altă gioarsă de om. Ăsta nou, poreclit Rangă, este o aschimodie mică, rea și neagră în ceriul gurii ca un câine. Dracul acesta, la cei 150 cm ai lui, o bate pe Sofica de-i sună apa în cap. Pe deasupra a îmbrobodit-o să-și vândă casa și a dus-o undeva la țară. A dus-o în noroaie pe o femeie care toată viața ei a fost o doamnă coafată, purtătoare de toc mediu și decolteu adânc. De atunci n-am mai auzit de ea nimic.
Băi și dacă asta nu ar fi o femeie zdravănă, cam pe la 175 cm, posesoarea unor formidabile brațe de covrigăreasă aș înțelege oarecum. Dar la cum era ea puternică și muncită, dacă și-ar pune mintea cu el, l-ar lipi de perete cu un singur dos de palmă. Pentru că după câte știu eu, și Fane o bătea mai des decât o babardea, conchid că asta o fi fetișul femeii și nu mă mai bag în viața ei sexuală.
De la tanti Sofica citire vă reproduc mai jos o rețetă de prăjitură delicioasă de care se apropie o sigură chestie pe această lume. Concurența poate fi mâncată la o cofetărie din ultimul etaj al mall-ului din Rm Vâlcea, numai că aia se termină cu bezea iar a lu' tanti Sofica cu frișcă
Ok, gata cu vrăjeala, ia gineală rețeta:
Prăjitură cu mere șarlotă și frișcă
Se spală bine merele, se curăță de coajă și de miezul cu sâmburi apoi se taie felii. Nu aruncați cojile și cotoarele! Feliile de măr se pun la fiert cu o cană de zahăr și apă cât să le cuprindă. Când sunt fierte se scurge zeama într-un alt vas, în care se pun la fiert cojile și cotoarele de măr. Merele le lași la scurs și răcit. Din fiertura de cotoare și coji trebuie să-ți rămână cca ½ kg sirop (compot?).
Ei bine, Sofica este o zeiță în bucătărie și o sclavă în căsnicie. Așa o fi fost ea genetic țigănește programată. Păi primul ei soț care purta generic porecla Fane Bălăceală, era un domn care venea acasă beat penis și se urca în patul Soficăi cu bocancii plini de noroi. Este de prisos să vă explic că în casa aia puteai să lingi miere de pe podele când Fane nu era acasă. Îl spăla asta pe picioare când adormea iar la duș reușea să-l ademenească cu jumătatea de votcă plină și cu ea goală.
No, când a reușit să divorțeze de pramatie toată lumea a felicitat-o, dar în scurt timp s-a măritat din nou cu o altă gioarsă de om. Ăsta nou, poreclit Rangă, este o aschimodie mică, rea și neagră în ceriul gurii ca un câine. Dracul acesta, la cei 150 cm ai lui, o bate pe Sofica de-i sună apa în cap. Pe deasupra a îmbrobodit-o să-și vândă casa și a dus-o undeva la țară. A dus-o în noroaie pe o femeie care toată viața ei a fost o doamnă coafată, purtătoare de toc mediu și decolteu adânc. De atunci n-am mai auzit de ea nimic.
Băi și dacă asta nu ar fi o femeie zdravănă, cam pe la 175 cm, posesoarea unor formidabile brațe de covrigăreasă aș înțelege oarecum. Dar la cum era ea puternică și muncită, dacă și-ar pune mintea cu el, l-ar lipi de perete cu un singur dos de palmă. Pentru că după câte știu eu, și Fane o bătea mai des decât o babardea, conchid că asta o fi fetișul femeii și nu mă mai bag în viața ei sexuală.
De la tanti Sofica citire vă reproduc mai jos o rețetă de prăjitură delicioasă de care se apropie o sigură chestie pe această lume. Concurența poate fi mâncată la o cofetărie din ultimul etaj al mall-ului din Rm Vâlcea, numai că aia se termină cu bezea iar a lu' tanti Sofica cu frișcă
Ok, gata cu vrăjeala, ia gineală rețeta:
Prăjitură cu mere șarlotă și frișcă
(rețeta de la Sofica)
I. Blatul (de pandișpan):
1. 6 ouă;
2. 6 linguri de zahăr;
3. 6 linguri făină;
4. 1 plic praf de copt.
Se bat albușurile spuma cu 6 linguri
de zahar. Separat se bat gălbenușurile singure (adică tu le bați,
ele suferă). Se amestecă încet cele doua componente cu o lingură
zdravănă de lemn. Cele 6 linguri de făină amestecate cu praful de
copt se adaugă compoziției anterioare în ploaie. Se amestecă
încet (delicat) cu lingura de jos în sus. Se toarnă în tava și
se coace până trece testul scobitorii.
II. Crema (evident, de prăjitură)
1. 2,5 kg mere;
2. 1 plic șarlotă, sau budincă
vanilie (preferabil șarlotă);
3. 1 cană zahăr.
Se spală bine merele, se curăță de coajă și de miezul cu sâmburi apoi se taie felii. Nu aruncați cojile și cotoarele! Feliile de măr se pun la fiert cu o cană de zahăr și apă cât să le cuprindă. Când sunt fierte se scurge zeama într-un alt vas, în care se pun la fiert cojile și cotoarele de măr. Merele le lași la scurs și răcit. Din fiertura de cotoare și coji trebuie să-ți rămână cca ½ kg sirop (compot?).
Aici există un schepsis acela că în
prealabil citești pe ambalajul lor cât lichid necesită budinca sau
șarlota. Acolo unde scrie lapte tu pui aceaiași cantitate de zamă
de mere. Deci cu siropul se face crema de șarlotă (nu cu lapte).
Bun, clik next!
În tava cu pandișpanul (aka blatul,
vere) se pun merele fierte (reci), se netezesc (vezi să nu le faci
terci) iar peste ele se adăugă budinca fierbinte. Când se răcește
bine totul, deasupra se pune frișcă. Nu vă mai spun cum se
maltratează frișca că vă bănuiesc a fi pricepuți în bătăi.
Prin urmare vă doresc poftă buna și
să sughițe tanti Sofica!
Să-i dea Dumnezeu sănătate doamnei Sofica! Și ție! Voi face prăjitura asta!
RăspundețiȘtergereEu procedez mai simplu!
Curăț merele, le eviscerez, le umplu cu dulceață de care am, le pun în tava rotundă, unsă cu unt, tapetată cu pesmet, și torn o cană de zahăr peste mere, apoi le dau la cuptor. Când merele devin rumene, torn pandișpanul peste ele și dau din nou la cuptor tava. După testul scobitorii, scot tava, las să se răcească un pic, apoi răstorn, apoi pun frișca!
Dar ce-am aflat de la tine pare reșeta pentru o delicioasă cremă. Am să mă dedic sâmbătă prăjiturii!
Pun pariu că o să ai parte de o experiență culinară excelentă. Eu am testat-o de mai multe ori.
ȘtergereScuze, mă duc să-mi iau o cană, că îmi curg balele pe taste.
Eu mi-am uns o pâine cu unt și cu dulceață, că n-am nimic dulce în casă!
ȘtergereHahahaha!
Nu-mi vine să cred că ai ratat momentul de a spune că singurul lucru dulce din casa aia ești tu!
ȘtergereDu-te, măăh! N-o vrăji pă halteță-mea, că te suduie conte-su, de nu te vezi! Am auzit io când i-o spus: te ia dreaq, coantează dacă...
ȘtergereFăi Sorbetto, dăo-n lemonceru' măsii, mai lasă și halte pirande să comentește!
Ștergere:))
Du-te, măh! Acu, c-ham învățat sa-njur?
ȘtergereHete, fleoșc! Acu tă-ntreb dă...
Breh, ce-i hăla lemoncer? E dă șpălat sau dă mâncat, că mi-i foame, boiarule, că halteță-mea ajunează și zice sa nu mhai mâcăm după hora 5!
Digestiv e lemoncero. Beutură, deh!
ȘtergereCând te văd la Mastărşăf ?
RăspundețiȘtergerePromit să încerc şi eu.
Prăjitura binenteles, deşi....
Deși mai degrabă pe tanti Sofica?! Cred că nu te califici, de-te dreaq de fin care ești tu! Ptiu, telectualule!
Ștergere:))
MasterCe?
ȘtergereNu poci bre, că io mă pricep la chimie-biologie și mi ții otrăvesc pe Chelu, Floacă și Mustăcel de la prima încercare.
Cum sa nu, retete de prajituri de pe un site de mucegaiuri. :)
RăspundețiȘtergereOriginal, nu?
ȘtergereDA INTERESANTA POESTE O SA INCERC SI EU RETETA SALUTARI DE LA GL
RăspundețiȘtergereSă te gândeşti la tanti S când omanânci!
Ștergeresuna bine! eu mi-am facut temele. copy paste reteta si in primul weekend vreau s-o pomenesc pe tantita sofica. te-anunt de pe-acum ca fac doar juma' de reteta, sper sa nu se supere tanti sofica, da' numa' eu mananc dulciuri in casa asta. am si eu o reteta asemanatoare, insa e cu blatul din biscuiti. asta e mai shmechera. :)
RăspundețiȘtergereBiscuim, măria ta!
ȘtergereTanti Sofica asta a ta este echivalentu' lu' Mamure Alai de la mine de pe strada :)
RăspundețiȘtergereGateste bine sau se marita prost?
Ștergere:P
si una si alta, numa ca ea le face tatareste, nu tiganeste :)
ȘtergereHabar nu am de bucataria tatarasca. Cred ca trebuie sa fie picanta.
Ștergereda reteta de trascau de la Fane Balaceala nu ai?ca eu nu prea le am cu dulcele.
RăspundețiȘtergereAm de la el o rețetă pt o băutură care se numește pufaicată, te bagi?
Ștergerebai eu nu prea cred in legenda pufoaicei. Nu-i vad rostul. de ce ar face asta cu o pufoaica si nu cu un lighean direct? puls ca...nu prea se potriveste chimic. In schimb garantez pentru matrafox. ala sigur se facea!
RăspundețiȘtergereLa cată chimie știu eu din căcat indiferent dacă are sau nu pufoaică drept suport, oricât ai fermenta, nu obtii decât tot căcat.
ȘtergereNu la fel este situația la rachiul din electrozi. Acela e SF curat neaditivat, 100% mit urban.
Matrafoxul sună străin... de unde e originar?!
Sarmana tanti Sofica...
RăspundețiȘtergereChiar, ce s-o fi ales de ea?!
ȘtergereSarmana tanti Sofica...
RăspundețiȘtergereIar?!
ȘtergereDeci Radule, șoc și groază, io știu să fac pandișpan! Și nu că știu, ba chiar am și făcut. Noa că m-am dat de gol, am intrat și-n bucătărie.
RăspundețiȘtergereAi intrat in bucatarie dupa bere si ai facut din greseala pandispan?! Perfect credibil.
ȘtergereMucegaiuri si ,,bacterii sfinte", cam aduce a moaste cu multe inchinaciuni. :)))
RăspundețiȘtergereAduce a drojdii, în odăjdii! :P
Ștergere