luni, 15 februarie 2010
CARNATI PLESCOAIE
Covrigii de Buzau si carnatii de Plescoi sunt branduri locale celebre.
Covrigii facuti de brutariile din maghernitele de la gara, concureaza cu cei fabricati de marile trusturi de panificatie.
Daca in aia copti pe vatra din care poti manca fara efort un sirag pana la primul colt, dracu’ stie ce pune burtosul cu boneta alba, despre aia industriali, ma lamureste eticheta.
Aflu cu stupoare ca pentru o saiba din coca trebuie musai folosita faina alba, sare, zahar, 2-3 afanatori, 2-3 aditivi, ulei vegetal si ulei vegetal hidrogenat (margarina).
Hai da-o naibii de treaba, chiar asa de chimizat trebuie a fie colacul de se usuca bolnavului la capu’ patului?!
Carnatii de Plescoi sunt produsi in mai multe zone si regiuni inclusiv comuna Buzoiana care le da numele.
Nu ai sanse sa gasesti 2 loturi de carnati care sa semene la acelas producator, deci la asemanare intre produsele diferitilor fabricanti nu trebuie nici sa visati.
Ce gasim in carnaciorii respectivi?!
Teoretic ar trebui sa contina carne, grasime, mat de oaie, sare si condimente specifice retetei.
Producatorii mari baga in membrana necomestibila (sic) o pasta amorfa, sau din contra un amestec de cocoloase cu E-uri, multa apa, multa sare, ardei iute si reclama.
La cei particulari, pe langa putina carne in matul de oaie gasesti: zagrciuri, sorici, paine, ata de sac, ardei iute tocat cu barda, multa sare si apa cu ghiotura.
Numitori comuni la ambele categorii: chilul de paprica, sacul de sare si tona de apa, care-ti fac carnatul sa explodeaze, gura sa-ti ia foc, si zugravii sa injure.
La magazin vanzatoarele nu stiu sa scrie macar numele produsului, astfel incat poti manca orice carnat, timid etichetat: CARNATI PLESCOAIE
Cred ca astazi mananc gogosi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mai Coaie, tu precis nu esti buzoian get-beget daca fac astia misto de tine si iti dau carnati din apa umpluti in piele de pula :D Sau poate ca pe tine te-au servit cu mate de oaie umplute natural cu ce mancase oaia inainte sa fie belita si fiindca au ginit ca nu esti Plecoian , au facut misto de tine. Lasa ca daca vrei sa mananci adevaratii carnaciori de Plescoi ( facuti in Plescoi ca de aia se numesc asa ) te duce Mandea sa cumperi sau iti bag o livrare si dupa aia sa te apuci sa scrii articole pe tema asta.Sa nu te mai prind ca te legi de meleagurile mele de blastina fara sa ai habar ca te tai si carnati te fac :D
RăspundețiȘtergereMai Coaie tu-i in lift de carnati!!!
RăspundețiȘtergerePai treaba e asta ma? Vina ma la Medias sa-ti insir eu pe carnat niste covrigi de aia adevarati de nu a vazut Parisu':)))
Gigi Contra care imi esti. Ma eu nu ma las de carne indiferent ce gasesti tu in ea:)))
Pup mucegaitule:p
bah daca nu iti convine poti sa manaci linistit gaura de la covrig.. sau aia de la gogoasa.. ca oricu cane de Plescoi, de coi sau de peeste coi nu mai mananci de 5 ani. asa ca nu te mai caca in sus ca murdaresti tavanu.eu ce sa iti fac daca ai invatat sa citesti etichete si E-uri si behehe-uri?
RăspundețiȘtergereUrsu, Sorana si Ozzy Vrajeala,
RăspundețiȘtergereVa iubesc mah, va iubesc chiar daca toti trei ma trimiteti la scoala cu carnat la pachetel in loc de mar. Si daca o fi sa bag carnat in gura apai din spirit rejional numai de Plescoi v-a fi primul metru.
Pofta mare prieteni!
Toti retarzii comenteaza pe unde apuca. Intai de toate mergeti la scoala si invatati limba romana. Sau exersati scrierea pe unde apucati, din motiv de exmatriculare? Bine ca aveti calculator.....
RăspundețiȘtergereAnonime, am și eu un frate la Brașov...
ȘtergereDa sa ma sugeti voi de carnat (pula) , mai traiti ?
ȘtergereOF! Ou sont les covrigidePomu'Verde d'antan?
RăspundețiȘtergere