Când ai timp, nu ai ce face cu el. Când nu ai, te trezeşti că vrei să-l împarţi!
Pagini
▼
vineri, 9 martie 2012
Sunt gras dar mă tratez
Băi nene sunt un
gras. Adica nu gras, ci rotofei sau mai curând pufos. Am câteva
kilograme în plus, pare cel mai corect să declar. La începutul
acţiunii de gonflare mi-a crescut doar burta. Cum eram în rest
destul de subţirel, prietena mea MD a zis că semăn cu o macaroană
care a înghiţit o boabă de mazăre. Acum bănuiesc că semăn a
caneloni şi este împosibil de ignorat faptul că mă revărs peste
betelia pantalonilor. M-am urcat pe un cântar care mi-a şoptit
duios că m-am făcut băiat mare. Am pus zece kilograme pe mine în
decursul ultimilor doi ani. Nu vreau să extrapolez unde aş ajunge
păstrând acest ritm, aşa că m-am hotărât să fac ceva în
privinţa asta. Cu regret ieri am băut numai două beri în loc de
trei iar astăzi rumeg mere şi beau apă plată cu multă lămâie.
Cică s-ar fi dovedit clar că lămâia slăbeşte. Cred că m-am prins şi
cum anume te ajută lămâia să slăbeşti. Mecanismul este foarte simplu. În momentul în care sugi, lingi
sau bei suc de lămâie, te strâmbi, te scuturi şi plescăi, chestii care
îţi încordează muşchii. Se ştie că faţa are o mulţime de muşchi. La fel
are şi mâna cu care o scuturi (am făcut şanţ până la budă de
la atâta apă). Şi cum încordarea muşchilor arde calorii adică
grăsimi, voila de vezi: slăbeşti! Acum stau şi cuget la o
chestie. Dacă mă masez eu direct pe burtă cu lămâia, oare nu se
topeşte grăsimea mai repede? Este că nici nu v-aţi inchipuit? Eu da. Profund. Mai
rămâne să văd dacă folosesc lămâia întreagă sau felii.
Oricum, eu o să slăbesc foarte repede pentru că mă piş mai des
şi mă strâmb mai tare decât Doru Octavian Dumitru, Jim Carrey
şi Rowan Atkinson puşi la un loc.
OOO, cel mai bine se slabeste cu minunata ciorba de varza cruda. Vorbesc serios! Arde caloriile ca pe banda de alergat! Vrei reteta? Varza e miraculoasa! Slabesti bine si de la conopida cruda.
Eu nu ma pricep la chimie si la arderi, dar despre aceasta ciorba se spune ca arde calorii. Ingrediente si mod de preparare: O jumatate de varza cruda, potrivita ca marime,(minge de handbal) se taie fideluta. Se asaza la foc o oala cu 3 litri de apa si un varf de cutit de sare. (putina sare, sarea retine apa in tesuturi).Cand da in clocot, se adauga o ceapa taiata marunt. Dupa ce devine transparenta ceapa, se pune varza. Cat varza se bulbuceste, se curata doi ardei grasi. Unul rosu si unul verde inchis la culoare(au cel mai autentic gust de ardei).Se taie cum iti place. Eu ii dau prin robot. Un morcov, un pastarnac, un patrunjel(radacini de marimi egale). Da-le si pe acestea prin robot. Trei rosii.E bine sa fie fara pielita. Cand bulbuceste varza si, dupa ce ai spalat bine rosiile, le poti scufunda 30 de secunde cu polonicul in apa fiarta si atunci de cojesc foarte usor, apoi in robot si cu ele. Toate acestea pot fi turnate deodata in oala. Ideea e sa nu fiarba pana mor! Adauga un cub de Knorr. Cand par destul de ok legumele, se adauga o lingura cu otet de care ai si cimbru, de preferat verde, tocat marunt.Apoi le iei de pe foc! Si asta mananci de trei ori pe zi, sau de cate ori vrei pe zi, timp de o saptamana. Pentru ai casei, care nu tin regim, se poate pune in fafurie o lingura generoasa de smantana. Cand vrei sa rontai ceva la meci, in loc de semninte sau alune, rontai buchetele de conopida peste care poti pune un varf de sare si un iaurt fara grasimi. Conopida trebuie tinuta mai intai in apa foarte salina timp de jumate de ora, sa iasa larvele. Dupa ce o scoti din apa, trebuie sa o tapotezi bine cu un servet de bucatarie de hartie, apoi stropita din abundenta cu lamaie sa nu oxideze! Se poate slabi si cu salata de telina cruda. O dai prin robotul cu taiere mica, o tii in apa cu lamaie o jumate de ora, o storci bine, adaugi Knorr, si iaurt. Ai casei sa-si puna o maioneza domestica, nu de cumparat. Telina poti sa o combini cu mango mai crud sau cu pepene galben mai crud. E bun, bun! Pofta buna! Eu am luat in serios rugamintea ta. Te asigur ca o sa iti placa!
Dupa aceeasi tehnologie se face si ciorba de conopida! Si aia arde grasimi. Shpilul e ardeiul verde! Daca nu ai, pune cotoare de ardei fara seminte! Apoi le scoti. Eu fac azi ciorba de conopisa si crap fluture la cuptor! Pofta buna, Radu!
OOO, cel mai bine se slabeste cu minunata ciorba de varza cruda. Vorbesc serios! Arde caloriile ca pe banda de alergat! Vrei reteta? Varza e miraculoasa! Slabesti bine si de la conopida cruda.
RăspundețiȘtergereSa ma frec cu conopida pe burta? N-am incercat. Ia da-mi reteta!
ȘtergereEu nu ma pricep la chimie si la arderi, dar despre aceasta ciorba se spune ca arde calorii.
ȘtergereIngrediente si mod de preparare:
O jumatate de varza cruda, potrivita ca marime,(minge de handbal) se taie fideluta. Se asaza la foc o oala cu 3 litri de apa si un varf de cutit de sare. (putina sare, sarea retine apa in tesuturi).Cand da in clocot, se adauga o ceapa taiata marunt. Dupa ce devine transparenta ceapa, se pune varza.
Cat varza se bulbuceste, se curata doi ardei grasi. Unul rosu si unul verde inchis la culoare(au cel mai autentic gust de ardei).Se taie cum iti place. Eu ii dau prin robot. Un morcov, un pastarnac, un patrunjel(radacini de marimi egale). Da-le si pe acestea prin robot. Trei rosii.E bine sa fie fara pielita. Cand bulbuceste varza si, dupa ce ai spalat bine rosiile, le poti scufunda 30 de secunde cu polonicul in apa fiarta si atunci de cojesc foarte usor, apoi in robot si cu ele. Toate acestea pot fi turnate deodata in oala. Ideea e sa nu fiarba pana mor!
Adauga un cub de Knorr. Cand par destul de ok legumele, se adauga o lingura cu otet de care ai si cimbru, de preferat verde, tocat marunt.Apoi le iei de pe foc! Si asta mananci de trei ori pe zi, sau de cate ori vrei pe zi, timp de o saptamana.
Pentru ai casei, care nu tin regim, se poate pune in fafurie o lingura generoasa de smantana.
Cand vrei sa rontai ceva la meci, in loc de semninte sau alune, rontai buchetele de conopida peste care poti pune un varf de sare si un iaurt fara grasimi. Conopida trebuie tinuta mai intai in apa foarte salina timp de jumate de ora, sa iasa larvele. Dupa ce o scoti din apa, trebuie sa o tapotezi bine cu un servet de bucatarie de hartie, apoi stropita din abundenta cu lamaie sa nu oxideze!
Se poate slabi si cu salata de telina cruda. O dai prin robotul cu taiere mica, o tii in apa cu lamaie o jumate de ora, o storci bine, adaugi Knorr, si iaurt. Ai casei sa-si puna o maioneza domestica, nu de cumparat. Telina poti sa o combini cu mango mai crud sau cu pepene galben mai crud. E bun, bun!
Pofta buna! Eu am luat in serios rugamintea ta. Te asigur ca o sa iti placa!
Pe cuvant ca m-ai impresionat! Sarut mana, pt liorba de varza si conopida stopshita! O sa incerc ciorba intai, ca sunt fan ciorbe.
ȘtergereDupa aceeasi tehnologie se face si ciorba de conopida! Si aia arde grasimi. Shpilul e ardeiul verde! Daca nu ai, pune cotoare de ardei fara seminte! Apoi le scoti. Eu fac azi ciorba de conopisa si crap fluture la cuptor!
ȘtergerePofta buna, Radu!
Nu poci sa gatesc asta acum ca am ciuperci si sarmale de post in menu!
ȘtergereEu nu tin posturile! Vin de la scoala asa hamesita de foame, ca as manca si lupi! :)
ȘtergereBunutz meniu!
Meniul zilei:
Ștergereantreu
salata de lamaie
fel principal:
Ciorba de lamaie
Tocanita de lamaie cu lemon grass
desert:
tort de lamiae
limonada
Da' sex ai incercat sa faci in acesti multimi doi ani?
RăspundețiȘtergereSiecs, ce ie aia? Se freaca sau se unge? Pe unde mai ecsact?
ȘtergereEh, pe unde! Pe viu!
ȘtergereDaca e pe viu, doare! Asa am patit la stomatolog...
Ștergere@ultimi :)
RăspundețiȘtergereAtultimi n-am incercat, serios.
ȘtergereChiar a zis ca semeni cu o macaroana care a inghitit o boaba de mazare?
RăspundețiȘtergereExact asa mi-a zis, cu martori moncher...Unul adica.
ȘtergereSpune-i ca nu ai destula motivatie. Ca iti lipseste ceva. Poate chiar ai nevoie de "altceva". Spune-i asa, distrat si ganditor in acelasi timp.
ȘtergereSpune-i tu daca ai curaj! :P
RăspundețiȘtergereTi-e frica?
ȘtergereNu, dar mă tem!
Ștergere